Co myślicie o żądaniach i strajku bakalarzy?
Nauczyciele strona 1 z 4
Ja proponuję aby strajkowali sobie w wakacje, wówczas jest dużo czasu. Ciekawe co rodzice dzieci uczących sie w przybytkach państwowych zrobią od przedszkoli po szkoły średnie. Mało nie mają.
Никто не должен быть в курсе
Никто не должен знать об этом
Я удалю secret chat
О нас никто никогда не узнает
W pełni popieram ich żądania. Skoro rząd chce inwestować w dzieci to niech zainwestuje w dobrze opłacanych nauczycieli. Zamiast tych 500+ na dzieci powinny być w pełni darmowe przedszkola. Nie na 6h jak obecnie tylko na tyle żeby rodzic mógł iść do pracy. W szkołach remonty, szafki dla uczniów, e-podręczniki, obiady.
"500+ według mnie jest w złej formie. To powinno być w formie bonów czy cos w tym stylu, a nie kasa do rączki. Bony imienne zeby nie mozna bylo wymienić u kogoś na hajs. Wtedy byłaby pewność, ze pieniadze ida na dziecko (szerokie pojecie) a nie na alkohol"
Tego nie powinno być wcale, mam dość płacenia na cudze dzieci, płacenia na czyjeś becikowe, płacenia na czujeś ulgi na dziecko, nie mając z tego nic. Płacimy wszyscy za to w sklepach że w ogóle jest 500+.
Я удалю secret chat
"Przyjemniej uczniowie są z tego strajku zadowoleni" jasne ciekawe jak rodzice, urlop zamiast w wakacje to w kwietniu.
Я удалю secret chat
Sądzę że ZNP z tow broniarzem zostanie z ręką w nocniku ,rząd dogadał się z Solidarnością nauczycieli
Spokojna głowa. Szkoły pewnie opiekę zapewnią, udostępnią świetlicę, sale gimnastyczne na których resztka nauczycieli będzie pilnowała uczniów. Nauki jednak nie będzie. Albo będą wycieczki w tym czasie gdzie rodzice zostaną poproszeni o towarzyszenie.
W szkole miałem nie przychylną wychowawczynię, zamiast której na wycieczki jeździli rodzice uczniów zamiast niej. Tylko który teraz rodzic wziąłby odpowiedzialność za klasę jak nawet swego dzieciaka mało kto umie wychować!