Witam serdecznia zapraszam przystojniakow coasteczka od wieku 30do 37 do pisania zemna na czacie
lista tematów
Rozmowy całodobowe strona 152 z 217
Ziemia: Pociągiem jadę, więc będę mieć do wyboru tylko komunikację miejską, stąd konieczność planu. ;-D
Śmiem twierdzić że Śląskie to jest najbardziej skomunikowane województwo w Polsce. Do Zabrza dojedziesz i pociągiem w 28 minut z Katowic, i autobusem linia 850, i nawet jak się uprzesz i tramwajem, do tego po dts kursuje autobus. Wg mnie to lepsze niż kopalnia w Tarnowskich Górach. Browar w Tychach jest słaby. No wiem, przykro to się pisze, ale do zwiedzania i dużo atrakcyjniejszy jest w Żywcu. No ale co kto tam lubi. W Katowicach fajnie można pozwiedzać park Śląski kolejką elką.
Никто не должен быть в курсе
Никто не должен знать об этом
Я удалю secret chat
О нас никто никогда не узнает
Ziemia: Pociągiem jadę, więc będę mieć do wyboru tylko komunikację miejską, stąd konieczność planu. ;-D
Przyjazd na Śląsk ogarniesz w ramach jednego Kazika Wielkiego z blablacarem albo kupując bilet na Pendolino miesiąc wcześniej.
Zwiedzanie Tychów to średni pomysł o ile nie jesteś fascynatką browarów. Połączenie kolejowe jest dobre ale wiele więcej tam nie ma. Jeziorko, nazwijmy je miejskie, Paprocany gdzie można pospacerować i Fabryka FIATa, dokąd nie wpuszczą. Średnie nowoczesne miasto z trolejbusami.
O ile masz cały dzień to lepiej jechać pociągiem w kierunku Czechowic-Dziedzic i Bielska-Białej i stamtąd do Cieszyna lub Żywca. W obu przypadkach jesteś w górach i jest tam browar.
Ja byłem na zwiedzaniu rozszerzonym w Cieszynie, bez degustacji bo transportem indywidualnym. Dodatkowo możesz iść na dowód na czeską stronę na czeskie piwko gdzie jest dużo Polaków.
Również Żywiec to piękne górskie okolice z dużym jeziorem i zaporą ale wyprawa na cały dzień jak wspominałem.
Zwiedzałem kiedyś browar Scobla w mojej miejscowości ale jest nie dostępny normalnie. Poza tym od dawna nie czynny.
Plan podróży lepiej ułożyć dokładnie ponieważ komunikacja nie jest najlepsza. W Łodzi idziesz po prostu a na autobus bo wiesz że jedzie co chwile a u nas musisz iść na daną minutę. Cykle kursu są długie. Komunikacja Kolejami Śląskimi się poprawia z roku na rok. Początkowo był dramat z tym bo nie było fizycznie pociągów w tej spółeczce. Z Katowic dojedziesz wszędzie pociągiem bo to stolica woj, ale z innego miasta lepiej sprawdzić busa.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!