Witam serdecznia zapraszam przystojniakow coasteczka od wieku 30do 37 do pisania zemna na czacie
lista tematów
Rozmowy całodobowe strona 151 z 217
W Warszawie?
DyktatorMody: Nie no jak na Śląsku to może jakaś kopalnia zabytkowa. Węgla lub srebra. Zabrze, Tarnowskie Góry. Są to części szlaku zabytków techniki liczącego ponad 30 obiektów w kilkunastu gminach. Kopalnia to zwiedzanko niezależne od pogody :D
Ja natomiast preferuję lipcowy leżing nad jakimś sztucznym akwenem (potocznie jezioro). Jest tego pełno po byłych wyrobiskach kopalnianych piasku. Piaszczyste plaże: Pogoria w Zagłębiu, Dzierżno, Pławniowice czy nawet Poraj k Częstochowy na Jurze. Popularne miejsca wypadów rowerowych do 30 km. Odwiedzę i dam zdjęcia to jakaś nawiedzona napisze znów skargę że moderator był bez koszulki... na plaży i ją to obraża.
O, kopalnie można tak po prostu sobie zwiedzić? :-D Pooglądam sobie i dodam do planu. :D
Skarżą się na Ciebie o negliż?
Jest bardzo fajnie. Mniej idiotów na pw.
Taaa.
Po prostu to są nieczynne kopalnie udostępnione zwiedzającym. Na liście zabytków techniki jest ich ponad 30 różnych : https://www.zabytkitechniki.pl/
Przyznam że nie byłem we wszystkich a tylko w swej okolicy. Dodatkowo mam nazwiedzane obiekty do których nie można wejść stale a tylko okazjonalnie np jakiś dzień otwarty czynnego zakładu.
Jeśli interesują Cię kopalnie to jak mówiłem Zabrze i Tarnowskie Góry. Obok T.G. w sąsiednim mieście Radzionkowie Muzeum chleba może zainteresuje taką kuchareczkę jak Ty. Dodatkowo poza listą na dworcu w Radzionkowie jest Centrum dokumentacji deportacji Górnoślązaków do ZSRR.
Spanko w sezonie letnim to warte polecenia w okolicy są domki letniskowe nad jeziorem Chechło/Nakło.
Na południu aglomeracji w Tychach dwa browary, a Także dalej Cieszyn i Żywiec również ekspozycje browarów.
Świetna ekspozycja, choć mała, jest też w Izbie pamięci w Katowicach niedaleko centrum na Kopalni Wujek związana nie tyle z kopalnią co krwawym protestem. Kopalnia jest czynna więc jest udostępniona tylko izba i pomnik lecz warto.
Po drugiej stronie centrum Kato jest największa galeria handlowa Silesia. Mieści się na terenie po kopalni. Został prawdziwy szyb kopalniany. Wagon kolejki z węglem, kaplica. Oczywiście mega zakupki można zrobić i zjeść.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
No i w końcu po świętach. Wreszcie można iść zrobić zakupy. Dobry Dzień.
Никто не должен быть в курсе
Никто не должен знать об этом
Я удалю secret chat
О нас никто никогда не узнает
Małgosiu fantastycznie, 5 prań, 5 suszarek prania, wszystko wyprasowane, 2 razy odkurzałam, posprzątałam, wywaliłam za małe rzeczy Ignacego i cacy.
Никто не должен быть в курсе
Никто не должен знать об этом
Я удалю secret chat
О нас никто никогда не узнает
DyktatorMody: Po prostu to są nieczynne kopalnie udostępnione zwiedzającym. Na liście zabytków techniki jest ich ponad 30 różnych : https://www.zabytkitechniki.pl/
Przyznam że nie byłem we wszystkich a tylko w swej okolicy. Dodatkowo mam nazwiedzane obiekty do których nie można wejść stale a tylko okazjonalnie np jakiś dzień otwarty czynnego zakładu.
Jeśli interesują Cię kopalnie to jak mówiłem Zabrze i Tarnowskie Góry. Obok T.G. w sąsiednim mieście Radzionkowie Muzeum chleba może zainteresuje taką kuchareczkę jak Ty. Dodatkowo poza listą na dworcu w Radzionkowie jest Centrum dokumentacji deportacji Górnoślązaków do ZSRR.
Spanko w sezonie letnim to warte polecenia w okolicy są domki letniskowe nad jeziorem Chechło/Nakło.
Na południu aglomeracji w Tychach dwa browary, a Także dalej Cieszyn i Żywiec również ekspozycje browarów.
Świetna ekspozycja, choć mała, jest też w Izbie pamięci w Katowicach niedaleko centrum na Kopalni Wujek związana nie tyle z kopalnią co krwawym protestem. Kopalnia jest czynna więc jest udostępniona tylko izba i pomnik lecz warto.
Po drugiej stronie centrum Kato jest największa galeria handlowa Silesia. Mieści się na terenie po kopalni. Został prawdziwy szyb kopalniany. Wagon kolejki z węglem, kaplica. Oczywiście mega zakupki można zrobić i zjeść.
O kurczę, dzięki za rozpiskę. To będzie wyprawa na dużo mniejszą skalę (Poza Chorzowem raczej Kato, może TG, czy Tychy), ale coś z tego wybiorę. :D
O kuuuuuuurdęęęęę. Tak se gugluje i odkryłam, że wywalili całą bazę forum sprzed - przynajmniej - 2014 roku. Wszędzie przekierowania.