bo ja jestem na NIE
Jakie macie zdanie o uchodźcach pełno śniadych w Łodzi
Może coś sobie wyjaśnijmy. Słowem "ciapaty" określa się często hindusa, jest on obywatelem Indii i nie ma nic, albo prawie nic wspólnego z obecnym napływem imigracji afrykanerów. Słowo to prawdopodobnie pochodzi od tradycyjnego placka hinduskiego o nazwie "ciabatta" które na wskutek różnych przeinaczeń na przestrzeni czasu, uległo zmianie. Hindusi, to w dużej mierze tradycjonaliści, więc i odsetek przestępstw w tej grupie etnicznej jest znikomy. Dobrze się asymilują i na zachód wyjeżdżają w poszukiwaniu lepszego życia, ale bardzo ciężko na to pracują. Wszystko się zgadza :)
ciekawe dokad zaprowadzi nas ta smieszna poprawnosc polityczna.
dawniej mozna bylo powiedziec to i tamto, najwyzej ktos dostal w nos.
a teraz za reklame hulajnogi, umozliwiajacej poznawanie swiata bez pedalow, mozna odpowiadac z paragrafow
a najwiecej i najglosniej szczekaja lewackie faje, nie majace pojecia o swiecie i zyciu.
chore
Największa brednia o jakiej ostatnio słyszałam, to szkoła chyba z Wielkiej Brytanii pozwana za nazwanie śniegu białym. Nie wiem jak można by go inaczej nazwać, ale kładę głowę, że i na to znajdą sposób.
HAHAHAHAHAHHAHAHHAA TO MOZE COŚ SOBIE WYJASNIJMY :D..... CIABATTA to WŁOSKI CHLEB :D :D :D ( BIAŁY )
Słowo CIAPATY pochodzi od kropki/ciapki na czole hindusa :D :D :D :D :D Dzisiaj słowem ciapaty określa sie każdego kto ma "śniady" kolor skóry. Portugalczyków czy hiszpanów też. Przestępstwa wsród nich sa popelniane w takiej samej czestotliwosci jak wsród innych. W wiekszosci żyja w obrębie tej samej grupy etnicznej. Nie powiem że bardzo cięzko pracuja :D :D :D
Opowieści typiary która w dupie była i gówno widziała :D Widze ze im ktoś jest wiekszym idiotą tym bardziej chce uczyć innych. Nie ma to jak opowieści przekazywane w gronie łysych karków ONR :D :D :D Jestes tak prosta że az mi Ciebie czasem szkoda.
akurat slowo ciapaty rzeczywiscie pochodzi od nazwy placka prawdopodobnie od Ćapati, czapati lub chapati, rodzaju tradycyjnych placków popularnych w Indiach i Pakistanie
Dla wszystkich czytających ten temat :
Ciabatta – włoski biały chleb, zrobiony z mąki pszennej i drożdży. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza „kapeć, łapeć”. Od drugiej połowy lat 90. jest szeroko znany w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek.