styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 listopada 2012

P.S. Makarony są tuczące, biały ryż tak samo.

Nie trzeba być kucharzem z wykształcenia, żeby wiedzieć po kilku stronach, że Kameleon gowno wie o zdrowym jedzeniu :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  15 listopada 2012

Mozna spytać, mam w profilu - Londyn :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kameleon
Kameleon
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: hm kucharka z dyplomem ci powie ze ziemniaki nie sa tluste / kaloryczne / niezdrowe. Dlatego iz ciemniacy tak stwierdzaja poniewaz zawsze praktycznie jemy je z sosem ktory jest tlusty. Watpie zeby ktos zjadl ugotowane ziemniaki bez niczego.

A kto powiedział że są tłuste? Chodzi o IG maciorko naiwna. :zabawa: Poczytaj zanim się odezwiesz.
Kogo obchodzi co mówią kucharki rodem z PRL-u
Konto usunięte
Konto usunięte: Twoj "malo kaloryczny" ryz

Ryż na 100g ma około 70g węglowodanów Pani tyrająca xd
Nawet nie umiesz przepisać poprawnie :) hehe
Konto usunięte
Konto usunięte: burak po podstawowce

Ja ukończyłem a Ty? :zabawa:
Konto usunięte
Konto usunięte: Pozdrawiam niecale 60 kg, wzrost 170

Pozdrawiam 190cm, 95 kg, 160 na klate :zabawa:

Idę wygrywać w życie z ziomeczkami na osiedlu. ELo320.
Earth
Earth
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Obiadek moj wygladal dzis nastepujaco :

Kluseczki z sosem, oh :D Jutro sobie wezmę chyba kopytka na uczelni z sosem, coś tak to za mną chodzi :D

massacre
massacre: A ziemniaków podczas gotowania sie nie obiera - wtedy nie tracą wartości odżywczych

Ktoś mi o tym mówił i zapomniałam, dzięki za przypomnienie. :))

Konto usunięte
Konto usunięte: usun wkurzajacy jest.

Brak powodu. :)
SladKrwi
SladKrwi
  15 listopada 2012
massacre
massacre: P.S. Makarony są tuczące, biały ryż tak samo. Nie trzeba być kucharzem z wykształcenia, żeby wiedzieć po kilku stronach, że Kameleon gowno wie o zdrowym jedzeniu

mozna jesc niezdrowo ale z glowa, a nie ... Ah co sie bede tu wypowiadac jak to zwykly troll. Wiem tylko ze mozna jesc przykladowo 1000 kalorii dziennie, jednego banana i utyje sie :lol2: Sprawdzilam to kiedys i faktycznie. Jadlam skromne sniadanie / obiad i ww wspomnianego banana i przybralam jakies 5 kg. Pozniej odstawilam banany calkowicie , jadlam duzo, tluczace rzeczy w tym slodycze i waga stala w miejscu
SladKrwi
SladKrwi
  15 listopada 2012
massacre
massacre: Mozna spytać, mam w profilu - Londyn :)

bylam ze dwa razy jak w Anglii jeszcze mieszkalam. Nie wchodze zwykle na profile. Tak samo nie prowadze konwersacji :lol2: co tez ze mna sie dzieje.
asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
massacre
massacre: Nie wiem czy mało kto je ziemniaki bez niczego, u mnie w domu sosów sie nie jada, zwłaszcza tych na mące i przede wszystkim nie do ziemniaków.

U mnie jak ziemniaki w całości bądź w kawałkach to zawsze same :D pure od zawsze jem z masłem i śmietaną. A sosy uwielbiam, nie mogłabym bez nich istnieć :rotfl:
massacre
massacre
  15 listopada 2012

Wszystko zależy od stylu życia, ja mam zwiększone proteiny w diecie tylko dlatego, że dużo ćwicze. Gdybym sie nie pilnowała, traciłabym dziennie wiecej kalorii od tych spożytych. Nie chciałabym zasłabnąć ;)
Ziemniaki jem bardzo rzadko, makarony jeszcze rzadziej. Ryż tylko brązowy, bo te powyższe to tylko zbędne weglowodany, które w diecie minimalizuje.

massacre
massacre
  15 listopada 2012

@sladkrwi
Kiedyś dużo uczestniczyłaś w konwersacjach. Macierzyństwo Cie uspokoiło?
@asexualna
Nigdy nie jadłam puree ze śmietaną O,O

Żeby nie nabijać bez sensu, jutro na obiad mam
Zarazy z wołowiny, buraczki i ziemniaki lub brązowy ryż do wyboru

asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
massacre
massacre: Nigdy nie jadłam puree ze śmietaną O,O

U mnie w regionie ziemniaki i śmietana bardzo ważne :zabawa: może od tego to zależy.
massacre
massacre
  15 listopada 2012

Od śmietany ma sie ponoć duże cycki, tak mi moje angielskie koleżanki tłumaczą, że z angielskiej śmietany :rotfl:
Dobra, juz nie nabijam, bo Styka przyjdzie i mnie zbanuje, a ja bede wtedy zmuszona usunąć ją ze znajomych na fejsie :rotfl:
:bye:

pijana
pijana
  15 listopada 2012

O czym tu w ogóle mówić, ktoś kto chyba codziennie żre spaghetti próbuje pouczać innych, co powinni jeść, porażka xd

gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  15 listopada 2012

ja dziś zjadłam pół kebaba...

Kameleon
Kameleon
  16 listopada 2012
massacre
massacre: P.S. Makarony są tuczące, biały ryż tak samo. Nie trzeba być kucharzem z wykształcenia, żeby wiedzieć po kilku stronach, że Kameleon gowno wie o zdrowym jedzeniu

Gówno prawda masakro. hehe Jak szamiesz obiad a potem deser i cukierkami przegryzasz a na koniec baton to się nie dziw że tyjesz xD
Makarony jem tylko razowe i durum o niskim IG. No chyba że po treningu to zwykły szamie.
Z ryżem podobnie. Zależy jaki masz na myśli. Nie istnieje pojęcie że coś jest tuczące a raczej nikt nie wie o co w nim chodzi tak naprawdę.
Tyjesz jeśli dostarczasz nadmiar kalorii potrzebnych do danego trybu życia Twojemu organizmowi. A tyje się od produktów o wysokim IG, które dostarczają cukier do krwi w dużej dawce uderzeniowo. Organizm tego nie wykorzystuje i odkłada w postaci tkanki tłuszczowej a my jesteśmy szybko godni. Jak się szamie o niskim IG to się dłużej rozkłada jednocześnie pozostawiając uczucie sytości i "karmi"nas przez dłuższy czas co zapobiega zatłuszczaniu dupy tak jak biedackie ziemniaki które wy maciory tak często jecie. hehe
Może i mało wiem. Cały czas się uczę :zabawa:

Konto usunięte
Konto usunięte: mozna jesc niezdrowo ale z glowa, a nie ... Ah co sie bede tu wypowiadac jak to zwykly troll. Wiem tylko ze mozna jesc przykladowo 1000 kalorii dziennie, jednego banana

Jeśli już to nie kalorii tylko kilo kalori. Tak zwane kcal. K to przedrostek kilo. Dodam że 1kcal=1000 cal. CZyli jedna kilokaloria równa 1000 kalorii :zabawa:
Biedaczko polaczko nawet tego nie wiesz specjalistko pomocniczko kucharza od zmywania garów u chińczyka.
1000 kalorii to by człowiek szybko umarł no chyba że się w tej chińskiej biedackiej knajpie nauczyłaś medytacji i nie musisz jeść :zabawa:
Zresztą od kiedy banan ma 1000 cal albo nawet kcal. :zabawa: W brawo gerl wszystko można xd

Konto usunięte
Konto usunięte: Jadlam skromne sniadanie / obiad i ww wspomnianego banana i przybralam jakies 5 kg

to oznacza że nie jadłaś skromnie albo wpier....aś słodycze na potęgę jak rasowa maciora. hehe Miałaś nadpodaż kalorii i to spory. Na dodatek pewnie 0 ruchu jak to teraz w modzie jest u loszek. Żadnej się nie che poruszać tylko dietety bananowe cud wymyślają :zabawa:
Jeden banan wiosny nie czyni. banany mają średni IG także na pewno nie był winowajcą tycia Twojej dupy. Tymbardziej 1. :zabawa:

Konto usunięte
Konto usunięte: Pozniej odstawilam banany calkowicie , jadlam duzo, tluczace rzeczy w tym slodycze i waga stala w miejscu

Magia. Opatentuj tą dietę i koś na niej kokosy. Ja się dziwie na co czekasz.

Konto usunięte
Konto usunięte: O czym tu w ogóle mówić, ktoś kto chyba codziennie żre spaghetti próbuje pouczać innych, co powinni jeść, porażka xd

Hehe, dzisiaj było grane z pulpy przepis vel asexualna. Z nią się kłóć to Ci powie a nie...
hehe

Mody nie banować. Jak konwersacja to konwersacja.
Kameleon
Kameleon
  16 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: O czym tu w ogóle mówić, ktoś kto chyba codziennie żre spaghetti próbuje pouczać innych, co powinni jeść, porażka xd

A Ty to milcz Bo Ty to akurat mało masz do powiedzenia bo jesteś gruba locha co doskonale na outfitach widać.
To se możecie skasować :zabawa: