styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
asexualna
asexualna
  15 listopada 2012

Na bogato gulasz wołowy z biednymi pyrkami :zabawa:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 listopada 2012

Ostatnio tez miałam na obiad POLSKIE ziemniaki - smak bogactwa a nie biedy jak dla mnie :)
Do tego był pieczony łosoś z zielonym pesto na świeżym szpinaku, który wcześniej trzymałam w lodzie.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
massacre
massacre: Ostatnio tez miałam na obiad POLSKIE ziemniaki - smak bogactwa a nie biedy jak dla mnie :)

Podbijam, Kameleon tego nie zrozumie.
massacre
massacre
  15 listopada 2012

Bo on ma jakieś kompleksy w sferze materialnej, nowobogackie wsiury moze go zrozumieją, co to od pługa sie oderwali i sushi zasmakowali ;)

Ostatnio kupiliśmy ziemniaki specjalnie z Polski sprowadzane. Niebo w gębie :ziober2: Te angielskie są białe i bez smaku.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Kameleon
Kameleon
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Na bogato gulasz wołowy z biednymi pyrkami

Porcja że cała wioska by się wyżywiła :Zabawa:
Konto usunięte
Konto usunięte: Podbijam, Kameleon tego nie zrozumie.

Bo nie jestem biedakiem :zabawa:

Zgadnij co właśnie "ugotowałem"
asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
massacre
massacre: Te angielskie są białe i bez smaku.

Wiem o co chodzi. A jak z naszych się zrobi dobre pure z masełkiem i śmietanką to niebo w gębie :zabawa:
asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Porcja że cała wioska by się wyżywiła

Akurat dla takiej maciorki jak ja :zabawa:

Konto usunięte
Konto usunięte: Bo nie jestem biedakiem Zgadnij co właśnie "ugotowałem"

pulpe za 3zł? :zabawa:
Kameleon
Kameleon
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Akurat dla takiej maciorki jak ja

Qwik Qwik xd

Konto usunięte
Konto usunięte: pulpe za 3zł?

No chyba Ty :zabawa:
makaron spaghetti porcja 150 g - 0,50 zł
pomidory z puszki - 1,89 zł
mienso mielone 250 g - 3 zł
przyprawy, olej :( , cebula, czosnek - 1pln
robocizna za 30 min roboty - 50pln
media - ?
Suma: 56,39 + media :zabawa: hehe
massacre
massacre
  15 listopada 2012

Polskich to szkoda zabijać smak masłem czy czymkolwiek :D
Jak bym miała na codzień to pewnie i gzik bym do nich robiła :D tak, to szkoda ;)

asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
massacre
massacre: Polskich to szkoda zabijać smak masłem czy czymkolwiek :D Jak bym miała na codzień to pewnie i gzik bym do nich robiła :D tak, to szkoda ;)

Zapewne tego tak nie odczuwam, nie mialam okazji żyć bez nich :D
SladKrwi
SladKrwi
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wymień ziemniaki biedaki i ujdzie.

hm kucharka z dyplomem ci powie ze ziemniaki nie sa tluste / kaloryczne / niezdrowe. Dlatego iz ciemniacy tak stwierdzaja poniewaz zawsze praktycznie jemy je z sosem ktory jest tlusty. Watpie zeby ktos zjadl ugotowane ziemniaki bez niczego.
.
Ziemniaczki ;]
Wartość energetyczna w 100 g:80,00 kcalBiałko w 100 g:2,00 gWęglowodany w 100 g:16,80 gTłuszcz w 100 g:0,10 g
.
Twoj "malo kaloryczny" ryz
Wartość energetyczna w 100 g:112,80 kcalBiałko w 100 g:2,36 gWęglowodany w 100 g:25,06 gTłuszcz w 100 g:0,28 g
Prosilabym o jedno ignorancie . NIE udzielaj nigdy sie jak nie znasz sie na czyms. Nie po to pracowalam w restauracji tyrajac po 13 h, uczac sie, doksztalcajac i robiac duzo w kierunku mojej pasji zeby jakis burak po podstawowce udzielal sie nie majac zadnej wiedzy chocby podstawowej. Aaa i zauwazylam, ze bardzo nie lubisz grubaskow co jedza niezdrowo. Pozdrawiam niecale 60 kg, wzrost 170 (mozesz sobie sprawdzic BMI ) z akutalnymi wynikami badan na wszystko co szlo ;]
.
Obiadek moj wygladal dzis nastepujaco :

.
Niestety surowka kupna z tesco wiosenna .. A fe . A roladka z kurczaka poniewaz piersi byly na promocji :D
Earth
Earth
  15 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A jak z naszych się zrobi dobre pure z masełkiem i śmietanką to niebo w gębie

Bump.
A jak Kameleon będzie mnie denerwował to mu usunę avatar, bo już nie można wstawiać dużych. :ziober2: (żartuję, nie zrobię tego. Chociaż... Nie no, nie usunę.. kto wie.. ;>).
asexualna
asexualna
  15 listopada 2012
Earth
Earth: Bump. A jak Kameleon będzie mnie denerwował to mu usunę avatar, bo już nie można wstawiać dużych. (żartuję, nie zrobię tego. Chociaż... Nie no, nie usunę.. kto wie.. ;>).

Dobra groźba 261d
massacre
massacre
  15 listopada 2012

Nie wiem czy mało kto je ziemniaki bez niczego, u mnie w domu sosów sie nie jada, zwłaszcza tych na mące i przede wszystkim nie do ziemniaków.
A ziemniaków podczas gotowania sie nie obiera - wtedy nie tracą wartości odżywczych :tak:

SladKrwi
SladKrwi
  15 listopada 2012
Earth
Earth: Nie no, nie usunę.

usun wkurzajacy jest.
.
btw sorry za spam ale musze zapytac
massacre
massacre:

gdzie w UK jestes o ile mozna spytac? Albo kolo jakiego duzego miasta?
.
a co do ziemniakow, kiedys pierwszy raz jadlam ziemniaki z smietana 12 . Cud miod i malina. Lepsze niz z maslem