Cześć czołem itp.
Bardzo często spotykam się na mieście z hasłami że "tu jest prawdizwy turecki kebab"
Taaaa jasneeeee...
zwykła bułka a mieso z kurczaka zazwyczaj.
Pytanie do was czy wiecie z czego i jak wyglada prawdziwy kebab?
Czy w waszym mieście jest taki punkt sprzedaży?
U mnie jest jeden prawdziwy kebab , turek sprzedaje w nim , działalność rodzinna...
I musze sobie pochwalić ich bo już wiem jak smakuje orginał.
PS: ładne są kobiety w Turcji
lista tematów
Kebaby strona 4 z 6
lubie, lubie, w jednym barze u mnie sprzedaja z baranina, albo z kurczakiem. w drugim chyba z samego kurczaka, ale wlasnie stamtad wole;)
Damjan: Pytanie do was czy wiecie z czego i jak wyglada prawdziwy kebab?
Wiem, ale bym go nie ruszyła.
Hmm, nie mam pojęcia, bo baraniny nie tknę, ale wątpię. Turkowie w centrum mają do wyboru cielęcinę/kurczaka, Egipcjanin w centrum tylko kurczak. Może gdzieś indziej jest baranina. Osobiście lubię właśnie pseudokebab z kurczaka, w bułce.
jest u mnie na Grodzkiej koło Wawelu ril tró kebab z baranka, baranine od razu da sie wyczuc bo jest szalenie tłusta i po zjedzeniu osadzaja sie kropelki tłuszczu i powoduja sklejanie sie ust, wtedy wiadomo ze zarło sie solidnego barana.
Cena jednej porcji 'tró' kebabu to 20zł.
oo umiesz wyrywać z kontekstu słowa ;)
Konto usunięte: Wiem, ale bym go nie ruszyła.
Hmm, nie mam pojęcia, bo baraniny nie tknę, ale wątpię. Turkowie w centrum mają do wyboru cielęcinę/kurczaka, Egipcjanin w centrum tylko kurczak. Może gdzieś indziej jest baranina. Osobiście lubię właśnie pseudokebab z kurczaka, w bułce.
Co wy macie z tą baraniną ;D smakowa !:P zatkaj nos i jedz:>
Reasumując pseudo kebaby z kurczaka wam najbardziej smakują ;D
to co sprzedają to jest zupełna inna bajka,poza tym rzadko można dostać baraninę a jak już nie jest ona jakoś zbyt dobrze przygotowana.
Swoją drogą kebab ten jaki można nabyć w Polsce lubię
A wiesz, gdzie jest Metro Wilanowska?
Konto usunięte: a jeszcze fajniej kwiczy swinia jak sie ja zarzyna.
mieszkalam do 5tego roku zycia na wsi z kurami, gesiami, krowami, swiniami itd, wiem jak to wyglada i mnie nie przeraza
Aaa to ty żadnej pracy sie nie boisz:P myślałem ze paniusia z miasta :D
:
Sensi: Też jest taki w Warszawie, że Turek sprzedaje, ale nie sądzę, aby to była rodzinna działalność. I nie jestem do końca pewna nawet, czy to jest ten 'właściwy kebab'.
Tam gdzie ja chodze to sami Turcy są.
nie