Cześć czołem itp.
Bardzo często spotykam się na mieście z hasłami że "tu jest prawdizwy turecki kebab"
Taaaa jasneeeee...
zwykła bułka a mieso z kurczaka zazwyczaj.
Pytanie do was czy wiecie z czego i jak wyglada prawdziwy kebab?
Czy w waszym mieście jest taki punkt sprzedaży?
U mnie jest jeden prawdziwy kebab , turek sprzedaje w nim , działalność rodzinna...
I musze sobie pochwalić ich bo już wiem jak smakuje orginał.
PS: ładne są kobiety w Turcji
lista tematów
Kebaby strona 2 z 6
te ''kebaby'' z obrazka to nie ten syf ze smierdzacej baraniny ktory sprzedaja w fast foodach jako kebaby, tu masz racje. zazwyczaj robie z kurczakiem badz wieprzowina, zreszta tylko te 2 miesa jadam w sumie.
no wlasnie, szaszlyki! :D
Renifer: Głowy nie daję ale na zdrowy rozsądek nie był bym pewnie. Państwo Tureckie nienawidzi Ormian i wzajemnie.
Nie powinni wiec zapożyczać kuchni z tego regionu.
Głowy nie daję ale słysząc o Bułgarii też mi się wierzyć nie chciało.
Film był o plemionach wędrowniczych, i właśnie chodziło im żeby szybko upiec baraninę bo mieli mało rozpałki i drewna to robili długie szpice nabijane małymi kawałkami mięsa. Żeby długo nie piec.
Po prostu mi to nie smakuje, kiedy zaczęła się "moda" na te kebaby, znajomi umawiali się na to, słynne "wyjścia na kebaby" :D Ja długo nie umiałam się do tego przekonać, widok tego mięsa na tym całym... "grillu" czy jak to się nazywa. Mniejsza o to, nie umiałam na to patrzeć.
Raz byłam z rodzicami na wczasach i wtedy dałam się namówić, pamiętam jakie to było ohydne, prawie całe wyrzuciłam :) Możliwe, że ja trafiłam na takie miejsce, gdzie były niedobre, bo widziałam, że w różnych tego typu "restauracjach" (chociaż do restauracji to temu daleko) różnie to podawali, raz w formie kanapki zawijanej z czerwoną kapustą bodajże, ja akurat jadłam same mięso z jakimś czymś w bułce.
Ale od tego czasu nie jadłam tego i wątpię, żebym jeszcze kiedykolwiek dała się namówić na zjedzenie czegoś takiego.
A już myślałem że przyjade do Ciebie na obiad ;D ta wersja kebaba na kiju haha
jeszcze piwo do niego i moge siedzieć:)
w tamtych rejonach moim zdaniem Rumunia , Bułgaria , Mołdawia są najbiedniejsze właśnie.
Nie jesteśmy najgorsi w europie.
ja lubię ale drobiowy
z duża ilością mięcha
aczkolwiek nie za często
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda
Konto usunięte: Po prostu mi to nie smakuje, kiedy zaczęła się "moda" na te kebaby, znajomi umawiali się na to, słynne "wyjścia na kebaby" :D Ja długo nie umiałam się do tego przekonać, widok tego mięsa na tym całym... "grillu" czy jak to się nazywa. Mniejsza o to, nie umiałam na to patrzeć.
Raz byłam z rodzicami na wczasach i wtedy dałam się namówić, pamiętam jakie to było ohydne, prawie całe wyrzuciłam :) Możliwe, że ja trafiłam na takie miejsce, gdzie były niedobre, bo widziałam, że w różnych tego typu "restauracjach" (chociaż do restauracji to temu daleko) różnie to podawali, raz w formie kanapki zawijanej z czerwoną kapustą bodajże, ja akurat jadłam same mięso z jakimś czymś w bułce.
Ale od tego czasu nie jadłam tego i wątpię, żebym jeszcze kiedykolwiek dała się namówić na zjedzenie czegoś takiego.
Jak wchodzisz do fast food to patrz jaki jest porzadek czy nie ma syfu i ten sprzet na ktorym jest mieso w jakim jest stanie... Mozliwie ze na zle akurat trafiłaś , ale co każda restauracja , Bar czy zwykły fast food to inna wersja kebaba...
Głównie to w bułce albo tortilla.
www.amrit.pl
w cienkim cieście fajnie je przypiekają
w cienkim cieście fajnie je przypiekają
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda