bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011 (pierwszy post)

lubicie polewy do ciast??
jasne? ciemne?
własnej roboty? czy gotowe?
kiedyś przewertowałam mamy ksiązke z przepisami i znalażłam super przepis
robie trochę zmienioną wersję

100g margaryny
2 łyzki mleka
2-3 łyzki kakao ( lub 2 czubate łyżeczki extra ciemnego)
1 łyżka miodu prawdziwego
1 szklanka cukru pudru
orzechy włoskie

margaryne topimy z miodem , dodajemy mleko i cukier i jak to sie bedzie gotowało to dopiero dodoajemy kakao ,a po chwili posiekane orzechy gotujemy chwile
i voila!
w tej chwili maczasz sobie w tym paluszki ale nadaje się do wszytskiego

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
bng
bng: własnej roboty

Jak najbardziej.
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Jak najbardziej.

widzę , że jestes bardzo na nie dla wszelkiego rodzaju półproduktów typu cos tam w proszku :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
bng
bng: widzę , że jestes bardzo na nie dla wszelkiego rodzaju półproduktów typu cos tam w proszku

Dla mnie te proszki to sama chemia która nie widziała prawdziwych składników, zastąpiona przez utleniacze, zagęszczacze oraz emulatory smakowe. To jak pić mocz do którego ktoś dodał emulator smaku czereśni, jedyne co uznaje w proszku to z musu w pracy gorące kubki i chińskie zupki bo na szybko. U mnie w domu, nie znajdziesz żadnego sosu, zupy czy nawet kisielu w proszku. Wszystko wolę zrobić sam, i delektować się idealnym smakiem potrawy.
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: awet kisielu w proszku.

zawsze miałam ochotę na prawdziwy kisiel , ale nie ma mi kto zrobić

Undertaker
Undertaker: Dla mnie te proszki to sama chemia która nie widziała prawdziwych składników, zastąpiona przez utleniacze, zagęszczacze oraz emulatory smakowe. To jak pić mocz do którego ktoś dodał emulator smaku czereśni, jedyne co uznaje w proszku to z musu w pracy gorące kubki i chińskie zupki bo na szybko. U mnie w domu, nie znajdziesz żadnego sosu, zupy czy nawet kisielu w proszku. Wszystko wolę zrobić sam, i delektować się idealnym smakiem potrawy.

gotowcami posiłkuje sie jedynie jako osttanią desku ratunku lub z braku czasu
mimo wszystko wolę postać przy garch , wysilić sie i sama coś zrobić
tylko zmywać nie lubie:/ :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
bng
bng: zawsze miałam ochotę na prawdziwy kisiel , ale nie ma mi kto zrobić

Ja nie za bardzo jestem za takimi kleikami, może budyń.

bng
bng: gotowcami posiłkuje sie jedynie jako osttanią desku ratunku lub z braku czasu mimo wszystko wolę postać przy garch , wysilić sie i sama coś zrobić tylko zmywać nie lubie:/

Najbardziej zauważyłem że są popularne sosy i zupy, dla mnie sosy są za mdłe a zupy za rzadkie. Ogólnie smak z dupy, u mnie zmywanie jest tip top bo mam parę pod ciśnieniem to zajmuje mi to góra 5 minut.
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: mam parę pod ciśnieniem to zajmuj

????

Undertaker
Undertaker: może budyń.

a taki budyń jak się robi??

Undertaker
Undertaker: a zupy za rzadkie.

zupy z proszku ohyda nigdy nie ruszę:/

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
bng
bng: ????

taka rurka z której leci para pod ciśnieniem, wszystko raz dwa umyte. Nawet zaschnięty tłuszcz.

bng
bng: a taki budyń jak się robi??

Mleko, mąka ziemniaczana, masło i cukier.

bng
bng: zupy z proszku ohyda nigdy nie ruszę:/

Zgaga murowana.
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Zgaga murowana.

zgaga to nic
ale na sam widok mnie po prostu odrzuca

Undertaker
Undertaker: Mleko, mąka ziemniaczana, masło i cukier.

ooo nie wiedziałam

Undertaker
Undertaker: taka rurka z której leci para pod ciśnieniem, wszystko raz dwa umyte. Nawet zaschnięty tłuszcz.

tak co ją się tak jakby od góry trzyma ???

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Renifer
Renifer
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Dla mnie te proszki to sama chemia która nie widziała prawdziwych składników, zastąpiona przez utleniacze, zagęszczacze oraz emulatory smakowe. To jak pić mocz do którego ktoś dodał emulator smaku czereśni, jedyne co uznaje w proszku to z musu w pracy gorące kubki i chińskie zupki bo na szybko. U mnie w domu, nie znajdziesz żadnego sosu, zupy czy nawet kisielu w proszku. Wszystko wolę zrobić sam, i delektować się idealnym smakiem potrawy.

Byłem w unileverze i widziałem cuda niewidy i do końca nie jest tak jak mówisz :]
Jest sporo chemii , ale tamtejsi Kucharze pokazali nam jak zrobić "zdrowe" smaczne i dobrze wyglądające żarcie.
Od chemii się nie uwolnisz owoce i warzywa są pryskane i nawożone chemią , trzoda karmiona przeróżną paszą też pewnie z chemią .
Żeby jeść samo zdrowie musiał byś być amiszem :ziober2:
Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
bng
bng: zgaga to nic ale na sam widok mnie po prostu odrzuca

Szkoda że nowe mamy tym faszerują dzieci, dając im dzienne zapotrzebowanie na raka.

bng
bng: tak co ją się tak jakby od góry trzyma ???

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: Żeby jeść samo zdrowie musiał byś być amiszem

Fakt :ziober2:
Ale smak zupy pomidorowej z pomidorów a proszku to spora różnica :D
Renifer
Renifer
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Ale smak zupy pomidorowej z pomidorów a proszku to spora różnica :D

Fakt :D Nie jadłem zupy pomidorów prawdziwych bo jest niejadalna podejrzewam :ziober2:
Ale czy koncentraty mają E :woot:?
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Undertaker

to ja myślałąm o czym innym

Undertaker
Undertaker: Szkoda że nowe mamy tym faszerują dzieci, dając im dzienne zapotrzebowanie na raka.

ja tam swoim dzieciom bede sama wszytsko robiłą
po co za słoik marchewni z czyms mam płacic kilka zł jak taniej wyjdzie samemu zrobic

Undertaker
Undertaker: smak zupy pomidorowej z pomidorów a proszku to spora różnica :D


Undertaker
Undertaker:

moja mama ostatnio robiła cacy pomidorowa ( co prawda przetarte pomidory były z puszki , ale mamy zime) z klopsikami super byłą

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: Fakt :D Nie jadłem zupy pomidorów prawdziwych bo jest niejadalna podejrzewam

Mi babcia gotowana z swojej szklarni :zakochany:

Renifer
Renifer: Ale czy koncentraty mają E ?

Wszystko praktycznie ma, ale zależy w jakich ilościach :ziober2:

bng
bng: po co za słoik marchewni z czyms mam płacic kilka zł jak taniej wyjdzie samemu zrobic

No właśnie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.