pijana: 1. Zaobserwowałam (zresztą pewnie nie tylko ja), że wiele osób tutaj lubi placki ziemniaczane... Podzielcie się więc swoimi przepisami na nie - co dodajecie do środka, a co kładziecie na wierzch, czy jecie je na zimno, czy na ciepło, jak mocno spiekacie itp. ;-)
1. Ja nie robię, bo póki co muszę się nauczyć. Kuchnia nie jest moją domeną. Ale jak jem to są z cukrem pudrem, zwykłym cukrem czasami lub sokami z tej konkretnie firmy. Zre4sztą te soki nadają się do wszystkiego moim zdaniem. Malinowy, malina z dziką różą, czyli malina z cytryną bardzo mi smakują. Pomarańcz też nie była najgorsza.
pijana: 2. Jakie dania stają Wam przed oczami na hasło "kuchnia polska" ? Lubicie je ?
2. Bigos, golonka, leczo, ogórkowa, pomidorowa, schabowy, kapusta kiszona... Tak!

Bardzo. Mam ochotę na leczo właśnie... Aż poczułam te zapachy, mmm, zrobię chyba. :D O ile mam produkty.
pijana: 3. Macie jakieś ulubione potrawy z regionu, z którego pochodzicie ?
3. Nie wiem, czy w ogóle Mazowsze ma jakieś specjalne potrawy, bo szczerze jakoś nie słyszałam o jakichś 'specjałach'. Lubię wszystko, co 'zjadliwe' w moim mniemaniu. Kluski śląskie są smaczne.
pijana: 4. Czy uważacie, że w kwestii jedzenia "nie ma jak u mamy" ?
4. Po części możliwe, ale ja nie jestem wybredna jeśli chodzi o jedzenie.