1. Zaobserwowałam (zresztą pewnie nie tylko ja), że wiele osób tutaj lubi placki ziemniaczane... Podzielcie się więc swoimi przepisami na nie - co dodajecie do środka, a co kładziecie na wierzch, czy jecie je na zimno, czy na ciepło, jak mocno spiekacie itp. ;-)
2. Jakie dania stają Wam przed oczami na hasło "kuchnia polska" ? Lubicie je ?
3. Macie jakieś ulubione potrawy z regionu, z którego pochodzicie ?
4. Czy uważacie, że w kwestii jedzenia "nie ma jak u mamy" ?
Smacznej dyskusji :-)
lista tematów
Placki ziemniaczane/kuchnia polska itp. strona 1 z 3
Konto usunięte: 1. Zaobserwowałam (zresztą pewnie nie tylko ja), że wiele osób tutaj lubi placki ziemniaczane... Podzielcie się więc swoimi przepisami na nie - co dodajecie do środka, a co kładziecie na wierzch, czy jecie je na zimno, czy na ciepło, jak mocno spiekacie itp. ;-)
bez obrazy dla tych, co je lubia, ale wedlug mnie placki ziemniaczane to paskudztwo.
pierogi ruskie, barszcz czerwony, zurek, zupa ogorkowa, zupa szczawiowa, krokiety - mam nadzieje ze czegos nie popapralam i wszystkie zaliczaja sie do kuchni polskiej - te lubie
nie wiem, ale moja mama robi smaczna ziemniaczana salatke, i mama mojego taty tez, niby podobne, ale zupelnie inne, ale sa mega
nie ma to jak u dobrego kucharza, tak uwazam
Konto usunięte: Zaobserwowałam (zresztą pewnie nie tylko ja), że wiele osób tutaj lubi placki ziemniaczane... Podzielcie się więc swoimi przepisami na nie - co dodajecie do środka, a co kładziecie na wierzch, czy jecie je na zimno, czy na ciepło, jak mocno spiekacie itp. ;-)
robię normalne wg standardowego przepisu tyle, że nie odsączam tej wody z ziemniaków jak inni.
na wierz kładę śmietanę i posypuję cukrem, po prostu.
bigos.
ja lepiej gotuję, jestem drugim gordonem ramsayem.