Dobre sa? Ktore z nich sa najlepsze?
Lustranki sony
kazda będzie dobra jak umiesz ją wykorzystać i tak więcej niż od puszki zależy od szkła a dobre szkło kosztuje więcej niż sam aparat często
a900>a850>a550>a700 to z lepszych modeli potem masz jeszcze z serii 200 i 300
Ja nie narzekam, mam swoją a300 od ponad roku i póki co wystarcza mi ona, niedługo lepszy obiektyw dojdzie to już w ogóle
mialem przez dlugi czas sony a200, bylem bardzo zadowolony... dla amatorow na prawde nie widze lepszego rozwiazania, sony w swoich puszkach oferuje na prawde wiele...
aktualnie jak mialbym wybierac z sony (oczywiscie poza pelna klatka) to A500/A550, znakomite modele, z super matryca
jednak postanowilem sie zajmowac fotografia bardziej profesjonalnie i zmienilem system na nikona...
ale mimo wszystko sony to bardzo udane lustrzanki
Miałem do czynienia z lustrzankami sony i nikona.
Szczerze jeśli chodzi o aparaty sony dla amatorów więcej nie potrzeba chodź sony to słaby wybór ogólnie firma jeśli chodzi o rozwój w elektronice zasnęła w 2004 roku.
Optykę mają niezła ale muszę tu taj zgodzić z resztą postów, że optyka będzie więcej kosztować niż korpus. Na dłuższą metę opłaca się kopić nikona łatwiej dostać obiektywy no i znacznie taniej w porównaniu do sony.
no ja bym sony nie kupiła, ale na forach piszą również, że mój nikon to gówno i w ogóle szkoda kupować i nie da się tym robić zdjęć (ale dla niektórych nikonowców kupić sobie na początek d80 (zakładam, że ktoś tak jak ja, nie chce uzywanego) to trochę za drogo i jak dla mnie to w ogóle zacząć się uczyć można na wszystkim i lepiej coś lepszego kupić później z pełną świadomością tego co się bierze (hihi który aparacik będzie robił lepsze zdjęcia? d200 czy d300? oO))
nie obraziłabym się nie stać mnie obecnie, na osiemnastkę dostanę nowe body, zobaczymy jak będą stały ceny, najwyżej poczekam wtedy jeszcze miesiąc i kupię d300, albo d700 (ta..) w Stanach :)