- to banalne pytanie przyszło mi do głowy po półrocznej przerwie, jaką zafundował mi brak weny.
Zastanawialiście się kiedyś co tak was na prawdę ciągnie w fotografii? Wiadomo - większość odpowie, że to ich hobby, a niektórzy, że praca. Ale skoro to hobby, to musi istnieć coś, co Was motywuje żeby je rozwijać, a niekiedy nawet dokonywać poświęceń i wyrzeczeń. Wdzieranie się na teren prywatny albo przeprawianie się przez chaszcze na krańcu cywilizacji to rzeczy, które raczej nie kojarzą się bezpośrednio z fotografią, a jednak czasem są jej nieodłączną częścią.
Dotychczas wgrywałem zdjęcia na deviantART- żeby pokazać je światu i poddać ocenie. Ale rok temu odkryłem serwis Panoramio, który służy do zamieszczania ich w konkretnej lokalizacji na mapie. Potem te wszystkie fotki są widoczne na mapach google i w google earth. Strasznie mnie to wciągnęło i pozwoliło mi postawić sobie konkretny cel - uwiecznianie mniej znanych zakątków mojego miasta i okolicy, tak aby ktoś przeglądając mapę, mógł się nimi zaciekawić i być może odwiedzić.
Wy też macie jakiś konkretny cel, czy fotografia dla Was to sztuka dla sztuki, sposób na zabicie wolnego czasu?
lista tematów
"Po co" fotografujecie? strona 3 z 3
a tak sobie... pomyślałem że kupie sobie aparacik i bedzie zaje..iście
pstryknąć zdjęcie i utrwalić je tym bardziej że mogę dzieki temu pokazać to co ja widziałem i nikt inny tego nie zobaczy
takie pokazanie świata moimi oczami co przyciąga moja uwagę