Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
ZlMNA
ZlMNA
  12 lutego 2013

Zdjęcie nie moje z photoblog.pl
ale jest cudowne! dla mnie :)
http://wd1.photoblog.pl/np1/201302/8B/144233510/paskud-i-perla.jpg

Duendo
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 3
Duendo
  12 lutego 2013

Lubisz kuce, czy po prostu Ci sie podoba? ;)

ZlMNA
ZlMNA
  12 lutego 2013

Ogolnie ma ciekawy klimat .

oscaro
oscaro
  12 lutego 2013

Może zacznę od tego że zdjęcie ma nudny temat. Druga sprawa, piszesz o ciekawym klimacie a dla mnie on nadal jest zbyt jasny.

Duendo
Duendo
  13 lutego 2013

:)

ZlMNA
ZlMNA
  13 lutego 2013

oscaro Tobie nic nie pasuje zwazajac na to ze te zdjecie wykonuje amator a nie profesjonalista za ktorego uwazasz sie Ty

OficerDyzurny
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 6
OficerDyzurny
  14 lutego 2013

hmm... To może teraz zachód słońca ode mnie ;)
http://digart.img.digart.pl/data/img/vol6/58/49/download/1990378.jpg

adi783
Reputacja: -30 | BluzgometrTM: 144
adi783
  15 lutego 2013
OficerDyzurny
OficerDyzurny: hmm... To może teraz zachód słońca ode mnie ;)

Mroczne :)

To ja wrzucę swoją pierwszą fotkę w tym temacie:
:mrgreen:
oscaro
oscaro
  15 lutego 2013

@ZlMNA nie jestem nawet w waszym nazewnictwie pół-amatorem. Ale mam pewną zasadę, otóż cenie zdjęcia które są inne, ciekawe. To co tutaj widzę to pomysł żywcem zerżnięty od innego fotografa. W takim wypadku każde dziecko z internetem i przejawiające chociaż trochę mózgu może być w Twoim rozumieniu profesjonalistą. Wystarczy ze tatko kupi dobry sprzęt a ktoś żywcem zerżnie pomysł innego autora. Dla mnie to jest bezsensu.
@Duendo ciemne gówno. To zdjęcie niczego nie przedstawia. Wykonanie fatalne, pomysł tandeta. Zerowa wartość artystyczna
@OficerDyzurny kolejne ciemne gówno. Jak wyżej nie przejawia żadnej wartości estetycznej, wykonanie fatalne, pomysł tandeta. Do tego jeszcze u Ciebie zdjęcie zostało zjechane fatalną obróbką (w gruncie rzeczy nałożeniem jednego filtra lub zabawy kolorem) Jednym słowem DNO
@adi783 Zdjęcie nie przedstawia żadnego sensu czy wyrazu, wykonanie fatalne, plus centralny kadr wygląda jak nieudana fotka nielubianego miejsca. Kolejne dno.

adi783
adi783
  15 lutego 2013

OSCARO zauważyłem, że jesteś mega specem i krytykujesz każdego co kto wrzuci, więc niech Pan spec pokaże nam jak powinno wyglądać profesjonalnie zrobione foto, które nie jest DNEM. Rozumiem, że krytyka jest jak najbardziej na miejscu, ale bez przesady. Nie jest to forum profesjonalnych fotografów więc trochę luźniej.

oscaro
oscaro: kolejne ciemne gówno

Ciemne gówno, które nadaje dużo sensu całemu zdjęciu.
oscaro
oscaro: pomysł tandeta.

Rozwiń proszę.
oscaro
oscaro: wykonanie fatalne

Co masz na myśli pisząc to?
oscaro
oscaro: plus centralny kadr wygląda jak nieudana fotka nielubianego miejsca. Kolejne dno.

Powiedz mi jak fotografując przyrodę a dokładnie rozłożyste drzewo kadr ma nie być centralny?
Duendo
Duendo
  15 lutego 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
oscaro
oscaro: @Duendo ciemne gówno. To zdjęcie niczego nie przedstawia. Wykonanie fatalne, pomysł tandeta. Zerowa wartość artystyczna

Ok może Ci sie nie podobać masz do tego prawo. Ale nie będę tolerował obrażania moich jak i innych prac. Dając takie komentarze o czyichś zdjęciach zachowujesz sie jak taki gimbus.
Chętnie obejrzę twoje prace, "Profesjonalisto"

Każdy potrafi być mądry nie pokazując swojej "gęby"...
Strobista
Strobista
  15 lutego 2013
Duendo
Duendo: Ale nie będę tolerował obrażania moich jak i innych prac

w zasadzie to nikt nikomu tego nie zabrania, bo kazdy wklejający zdjecie na forum albo i nawet zdjęcie swojej osoby na profil na fotce chyba ma tę świadomośc ze komuś może sie nie spodobać czyjś wyraz twarzy/styl i ktos to moze skomentowac lub wystawić 1 :)

analogicznie jest na forum muzyki tu an fotce:) ktos wstawia jakis utwor własnej produkcji, jeden go hejtuje po prostu, drugi wytykając konkretne blędy a trzeci polubi:)
Duendo
Duendo
  15 lutego 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Duendo: Ale nie będę tolerował obrażania moich jak i innych prac w zasadzie to nikt nikomu tego nie zabrania, bo kazdy wklejający zdjecie na forum albo i nawet zdjęcie swojej osoby na profil na fotce chyba ma tę świadomośc ze komuś może sie nie spodobać czyjś wyraz twarzy/styl i ktos to moze skomentowac lub wystawić 1 :)analogicznie jest na forum muzyki tu an fotce:) ktos wstawia jakis utwor własnej produkcji, jeden go hejtuje po prostu, drugi wytykając konkretne blędy a trzeci polubi:)

No tak, zgadzam sie masz jak najbardziej racje może sie komuś nie spodobać i jak by napisał "nie podoba mi sie" bądź coś w tym rodzaju ok ma do tego prawo, ale nie odrazu pisać, ze to gówno. Niech sobie krytykuje, ale przy tym niech nie obraża.
adi783
adi783
  15 lutego 2013
Duendo
Duendo: ale nie odrazu pisać, ze to gówno

I w dodatku nie ma nic do zaprezentowania od siebie.
Strobista
Strobista
  15 lutego 2013
Duendo
Duendo: o tak, zgadzam sie masz jak najbardziej racje może sie komuś nie spodobać i jak by napisał "nie podoba mi sie" bądź coś w tym rodzaju ok ma do tego prawo, ale nie odrazu pisać, ze to gówno. Niech sobie krytykuje, ale przy tym niech nie obraża.

nie wiem czemu tak bardzo przejmujesz sie opinią kogoś z neta, kogo nigdy nie widzialeś, nie znasz:] Chlopie rób swoje, jak CI sie podoba to spoko, poczytaj troche ksiazek o foto, jakieś portale foto takie jak fotopolis.pl lub optyczne.pl :)

mozesz również zalozyc konto na jakiejś innej stronie typowo fotograficznej i tam wrzucic fote i poprosić o jakieś uwagi:)
mozliwości jest wiele:)
co do gówna to moze spytaj sie Go co dokladnie jest nie tak w Twoim zdjęciu/co nalezaloby poprawić, bo wiesz jak 2 strony będą do siebie pluć kwasem to ani On Tobie nie podpowie jak zrobić poprawne zdjęcie ani Ty sie nie dowiesz:]