Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Gad
Gad
  6 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Jedyne co 2 warte uwagi. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego reszta jest do bani?

Znaczy 2gie?
Raczej wytłumacz. Po to jest ten temat.

___
Strony technicznej komentować nie będę bo się nie znam.
Mimo, że lubię taki klimat na zdjęciach to żadne do mnie nie trafia.
Rozdział II plis.
Matechet
Matechet
  7 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego reszta jest do bani?

Wytłumacz.
oscaro
oscaro
  7 czerwca 2012

No to jedziemy
1) Tandetny pomysł, a efekt nierówny... światło z prawej strony nic nie daje, bez głowy pozycja..
2) jest ok
3) Pomysł nie zachwyca, centralny strzał i co najgorsze niedokończony efekt. Po prawej stronie brak głębi a po lewej jest...
4) Centralny pstryk, śnieg na dole szarym po prawej niebieski a po lewej zółty.... ruchc na dole włosów po prawej stronie wrażenie ostrości na czole, twarz już traci jakość. Temat dno...
5) Sam pomysł już zakrawa o niepełnosprawność umysłową... a co do reszty cień... jeśli już zostawiasz to nie tak aby krył ramie, w ogóle cień wygląda sztucznie, rami spłaszczył i wygląda to nad wyraz dziwnie.
6) centralne zdjęcie łapa prześwietlona (chociaż to nie jakiś duży problem) bo tu najgorszą skazą dla fotografii jest pomysł. Zdjęcie wygląda jak fotka z kibla 13-sto latek ze słodziuchną minką w wersji dark. Cień po lewej stronie(jego prawej) to już strzał w kolano. I mam wrazenie ze tło za modelem po prawej stronie jest dziwnie rozmazane.

oscaro
oscaro
  7 czerwca 2012

W ogóle co do 6-tego to tak zapytam, po wała to tło? Nie tylko sam obiekt ale i tło jest elementem do przekazania jakiejś informacji, ukazania czegoś. Tutaj pokazuje trawnik.... Ani on ciekawy ani pasujący do fotografii. Zwyczajny trawnik z modelem typu dark....

Matechet
Matechet
  7 czerwca 2012

Okey, dzięki za słowa krytyki, chociaż nie ze wszystkim się zgadzam. ;-)

oscaro
oscaro
  8 czerwca 2012

To znaczy ze nie masz pojęcia. :) Proste.:)

oscaro
oscaro
  8 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Okey, dzięki za słowa krytyki, chociaż nie ze wszystkim się zgadzam. ;-)

A propos to nie słowa krytyki a szczera prawda. I to też pobłażliwa bo można było się przyczepić jeszcze do paru rzeczy.
oscaro
oscaro
  8 czerwca 2012

Chociaż wiesz co, mam trochę czasu więc wyjaśnij mi z czym się nie zgadzasz w mojej opinii.

Matechet
Matechet
  8 czerwca 2012
oscaro
oscaro: To znaczy ze nie masz pojęcia.

Tak, nie mam pojęcia. Znam minimum zagadnień technicznych fotografii.
Fotografuję, bo lubię, więc nie wymagam od siebie profesjonalizmu.
Zdjęciom 1,2,4 raczej nie mam nic do zarzucenia. Co do reszty możesz mieć rację.
Z drugiej strony razi mnie Twoja postawa. Ktoś nie zgadza się z Tobą, więc z góry nie ma racji? Niestety, nasze (ogólnie ludzi) punkty widzenia są różne, więc...
Matechet
Matechet
  8 czerwca 2012
Rozdział II
"Samotność?"

Z dedykacją dla oscaro:

(jest trawnik, jest przepał, jest kiczowaty pomysł itp ;* )
Felka
Felka
  8 czerwca 2012

OSTSTNIE JEST STRASZNE :(

oscaro
oscaro
  8 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, nie mam pojęcia. Znam minimum zagadnień technicznych fotografii.

Bez obrazy ale znanie pojęć przesłon światło migawka etc nie jest nawet minimum fotografii. To co pokazałaś było po prostu słabe nawet dla początkującego fotografia. Techniki brak, próba nadrobienia photoshopem. Problem ze kuleje sam temat. Zdjęcia w żadnym z elementów nie miały tematu, ani nawet tego czegoś.

Konto usunięte
Konto usunięte: Fotografuję, bo lubię, więc nie wymagam od siebie profesjonalizmu.

Daleko CI do profesjonalizmu. Tyle skoro fotografujesz to raczyłaś chociaż przemyśleć to jak ustawiasz obiekt? bo obecnie wygląda to tak że masz tam jakiś pomysł na zdjęcie (chociaż wybitnie kiepski) a już to jak, gdzie i dlaczego jest siła przypadku.

Konto usunięte
Konto usunięte: Zdjęciom 1,2,4 raczej nie mam nic do zarzucenia. Co do reszty możesz mieć rację.

Wysłałem zdjęcia kumplowi z grupy, nawet nie wiesz jakie on miał używanie. :)
On nawet 2 zdjęcie skrytykował wytykając na prawdę sporo błędów.

Konto usunięte
Konto usunięte: Z drugiej strony razi mnie Twoja postawa. Ktoś nie zgadza się z Tobą, więc z góry nie ma racji?

Tu nie chodzi o moje zdanie. Chodzi o pewne zasady których nauczyłem się w szkole ucząc się fotografii.

A co do zdjęć
1) temat średni ale sporo lepszy od poprzedników. Brak przemyślenia doboru gadżetów. To coś na ramieniu do niczego nie służy. Jeśli dobrze widzę odblaski na czole (tandeta) i spora strata jakości na twarzy. Białe prześwietlone, i brak pojęcia jak fotografować ogień (wygląda nienaturalnie)
2) Jeśli jeszcze pomysł fajny (chociaż przypomina zdjęcia pewnego fotografa) to ten filtr psuje wszystko. Jeśli się nie obrazisz to chciałbym użyć Twojego zdjęcia w pracy na temat jak za pomocą nieumiejętnej obsługi programów graficznych można spi.:cenzura:.ić zdjęcie.
3) ... kolejna fota przypominające gówno produkowane własnie alfami przez napalonę 15-stki. Gówno w klasycznym wykonaniu. :)
Matechet
Matechet
  9 czerwca 2012
Felka
Felka: OSTSTNIE JEST STRASZNE :(

To takie specjalne dla wyuczonego na fotografa oscaro :-)
Matechet
Matechet
  9 czerwca 2012

Skomentuje to tak:

oscaro
oscaro: Jeśli się nie obrazisz to chciałbym użyć Twojego zdjęcia w pracy

Nie tyle co się obrażę, co po prostu nie wyrażam zgody. :ziew:
oscaro
oscaro
  9 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie tyle co się obrażę, co po prostu nie wyrażam zgody.

Nie wiem czy zrozumiałaś ale to była ironia.