Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
kndz
kndz
  12 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Takie zdjęcia to ja robiłam w wieku 16 lat.

a jakie robisz teraz?
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  12 listopada 2011
oscaro
oscaro: Kasia, to zdjęcie jest brązowe. Z jednej strony (znowu lewej) masz fajnie zaczynający się zarys ciemnej plamy z widocznymi tyko konturami aby za chwile przejść w coś brudnego. Nawet woda wygląda jak szambo. To zdjęcie przynajmniej do mnie nie trafia z żadnej strony. Typowe, pospolite, źle wykonane i wydaje mi się ze nawet bez retuszu. Ps, mogłaś poczekać jak autobus przejedzie.

Co do wody hmmm... Wisła generlanie niewiele rozni sie od 'szamba' bynajmniej na tym odcinku swojego biegu ;P
Co do autobusu, w moim odczuciu przypomina o tym, ze znjadujemy sie w centrum miasta, a nie na jakims odludziu, gdzie nie ma zywej duszy... - w pierwotnym zamierzeniu jacys ludzie mieli sie dgzies tam pojawiac, ale chyba z pora sobie nie trafilam, bo ogolnie jakies pustki na tych bulwarach...
Jesli chodzi o retusz, ograniczylam do lekkiego podkadrowania... - masz jakas koncepcje, jak moznaby popracowac nad kolorami, by wygladalo lepiej? :)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
oscaro
oscaro
  13 listopada 2011

Kasiek, zobacz bilans bieli, a potem przyciemnij elementy widoku tak aby powstał tylko czarna plama z zarysami przedmiotów i fajny kolor zachodzącego słońca. :) Z 30min roboty wraz z jedzeniem. :)

Ocetus
Ocetus
  2 grudnia 2011

Dawno nikt nic nie pisał, nie pokazywał, więc wrzucę Wam za karę kolejny zachód słońca :)

oscaro
oscaro
  2 grudnia 2011

Kilo sufitu, a potem... oklepany motyw. Plus jedynie taki ze jak już dotrzesz na dół myśląc sobie ze będzie tylko gorzej to na końcu nie jest tak źle. W miarę poprawnie wykonane z 1/3 fotografii tyle ze bez przekazu. A wystarczyło się trochę przejść przekręcić inaczej aparat i uchwycić te wiatraki z bliska a mogło być nawet niezłe foto.

Ocetus
Ocetus
  2 grudnia 2011
oscaro
oscaro: Kilo sufitu, a potem... oklepany motyw. Plus jedynie taki ze jak już dotrzesz na dół myśląc sobie ze będzie tylko gorzej to na końcu nie jest tak źle. W miarę poprawnie wykonane z 1/3 fotografii tyle ze bez przekazu. A wystarczyło się trochę przejść przekręcić inaczej aparat i uchwycić te wiatraki z bliska a mogło być nawet niezłe foto.

Dzięki za opinię.
"Trochę przejść" oznaczałoby w tym przypadku jakieś 7 km :) Nie zdążyłbym złapać światła niestety...
Pozdr.
oscaro
oscaro
  2 grudnia 2011

Nie koniecznie same wiatraki, wraz z jedną cześcią tych widocznych drzew i już mogłoby być na prawdę dobrze.

GRADEK83
GRADEK83
  2 stycznia 2012

Szczęśliwego nowego końca roku ::mrgreen::

oscaro
oscaro
  2 stycznia 2012

Wygląda gdzieś na 80zł które ktoś właśnie wysadził. ;)

GRADEK83
GRADEK83
  3 stycznia 2012

No nie mów że takie drogie są fajerwerki szok :szok:

FotkaInwigilator
wpis jest ukryty
Kameleon
Kameleon
  15 stycznia 2012

Takie o z wypadu na rower z wczoraj.

Kameleon
Kameleon
  15 stycznia 2012

oscaro
oscaro
  15 stycznia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Takie o z wypadu na rower z wczoraj.

Może zostawiaj aparat w domu kiedy jeździsz rowerem. Zdjęcia kupa, bez wyrazu, dno dno i ...? i wielkie dno.
Kameleon
Kameleon
  15 stycznia 2012

Wiem, ze kupa. Ale ujęcie mi się podobało. Robione tosterem :|