Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
SergiuszM
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
SergiuszM
  25 października 2010
Dolny
Dolny: SergiuszM:http://farm5.static.flickr.com/4152/5069352884_73f241c37d_z.jpg można wiedzieć jakim sprzętem było to zdjęcie robione ?;>

5DmkII+17-40L
Dolny
Dolny
  28 października 2010

Może nikomu się nie spodobają zdjęcia z tej mojej sesji ... ale ważne że miałem jakiś pomysł i jestem z tej sesji zadowolony :)

oto efekty.
1.

2.

3.

4.

Fieska
Fieska
  28 października 2010
Dolny
Dolny: Może nikomu się nie spodobają zdjęcia z tej mojej sesji ... ale ważne że miałem jakiś pomysł i jestem z tej sesji zadowolony :) oto efekty.

Przereklamowane te zdjęcia i mało oryginalne.
Dolny
Dolny
  28 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Przereklamowane te zdjęcia i mało oryginalne.

Możliwe.... ale mi się podoba ;)
Flo
Flo
  28 października 2010

bff ;D
Dolny
Dolny
  28 października 2010
Flo
Flo: http://wd8.photoblog.pl/np4/201010/D7/78565697.jpg

podoba mi się :)
Pantokreator
Pantokreator
  28 października 2010
Dolny
Dolny: Dolny

Hm, ogólnie patent z krwią jest przynajmniej dla mnie nieco pospolity, ale jeśli już się decydujesz, to zastąp keczup [sic!], chociażby czerwoną farbą plakatową rozrobioną z wodą w odpowiedniej proporcji, z ewentualnym dodatkiem brązu, lub bieli, w zależności czy krew ma być tętnicza czy żylna :).
Pierwsze zdjęcie mogłoby być ciekawe, gdyby to był dukt leśny a nie park - jak sądzę. No i nieco ciemne jest jednak..
Drugie zdjęcie z prawej strony wygląda jakby modelka jadła hamburgera nożem - z całym szacunkiem do modelki oczywiście.
W trzecim dużo przepaleń, chociaż rozumiem, że efekt miał stworzyć "ducha" - nie stworzył.

Ps. Nie wiem czy używasz filtrów, ale jeśli nie to albo zainwestowałbym w lepsze, albo używał ich tak jak należy, albo po prostu - kupił ;-). Dyfuzor też by nie zawadził.
Fieska
Fieska
  28 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: w zależności czy krew ma być tętnicza czy żylna :).

Aha to krew ma dwa kolory tak :woot: ?
Pantokreator
Pantokreator
  28 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Aha to krew ma dwa kolory tak ?

Oczywiście, zależy to od stopnia nasycenia jej tlenem. Krew tętnicza jest z natury dużo jaśniejsza, "żywsza" (nie polecam sprawdzać na własnym przykładzie), krew żylna z racji tego, iż jest mniej natleniona, jest ciemniejszego koloru.
Fieska
Fieska
  28 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Oczywiście, zależy to od stopnia nasycenia jej tlenem. Krew tętnicza jest z natury dużo jaśniejsza, "żywsza" (nie polecam sprawdzać na własnym przykładzie), krew żylna z racji tego, iż jest mniej natleniona, jest ciemniejszego koloru.

Pracuje w szpitalu i jeszcze tego nie widziałam. Możliwe, że w pewnym stopniu, ale dużej różnicy przy tym nie widać.
Pantokreator
Pantokreator
  28 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Pracuje w szpitalu i jeszcze tego nie widziałam. Możliwe, że w pewnym stopniu, ale dużej różnicy przy tym nie widać.

Zapytaj chirurgów. Różnica jest znaczna, miałem niestety okazje widzieć oba rodzaje krwi.
Dolny
Dolny
  29 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Dolny:Dolny Hm, ogólnie patent z krwią jest przynajmniej dla mnie nieco pospolity, ale jeśli już się decydujesz, to zastąp keczup [sic!], chociażby czerwoną farbą plakatową rozrobioną z wodą w odpowiedniej proporcji, z ewentualnym dodatkiem brązu, lub bieli, w zależności czy krew ma być tętnicza czy żylna :). Pierwsze zdjęcie mogłoby być ciekawe, gdyby to był dukt leśny a nie park - jak sądzę. No i nieco ciemne jest jednak.. Drugie zdjęcie z prawej strony wygląda jakby modelka jadła hamburgera nożem - z całym szacunkiem do modelki oczywiście. W trzecim dużo przepaleń, chociaż rozumiem, że efekt miał stworzyć "ducha" - nie stworzył. Ps. Nie wiem czy używasz filtrów, ale jeśli nie to albo zainwestowałbym w lepsze, albo używał ich tak jak należy, albo po prostu - kupił ;-). Dyfuzor też by nie zawadził.

dziękuje za uwagę :) na pewno w następnych sesjach to zmienię....
Pantokreator
Pantokreator
  29 października 2010
Dolny
Dolny: dziękuje za uwagę :) na pewno w następnych sesjach to zmienię....

I żeby nie było, że tylko się czepiam, to na plus jest to, że zaczynasz kombinować coraz częściej z kadrem, a na początku tego u Ciebie brakowało :tak:. Powodzenia życzę.
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy
  29 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Pracuje w szpitalu i jeszcze tego nie widziałam. Możliwe, że w pewnym stopniu, ale dużej różnicy przy tym nie widać.

uczą tego w 4 klasie podstawówki. Chyba ktoś tu nie lubi kiedy inni mają rację i są mądrzejsi :zonk:
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy
  29 października 2010
Flo
Flo:

cudne :)

Dolny
Dolny:

1 i przedostatnie całkiem fajne :) Ostatnie byłoby ok, ale (jeżeli miał być to trup) to ma nienaturalnie ułożone nogi.