Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
oskar
oskar
  13 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobrych fotografów od złych odróżnia to

:) Tak się składa ze jestem słabym fotografem.:)
Na razie mam pewną wiedzą która uczę się wykorzystywać. :)
Ale dziękuje:)
dragonfly82
dragonfly82
  13 października 2010
oskar
oskar: Gdzie mam ją sadzać w trawie... Nie no leże i kwiczę. :)

Nie no racja, lepiej mieć wyjaraną plamę na zdjęciu :) Gratuluję podejścia :mrgreen:

oskar
oskar: Tyle ze to nie tylko moja opinia. :) Ale ok, Ty oczywiście wiesz lepiej. :) I niech tak zostanie. :)

Zmień doradców, ich porady nie przekładają się jak widać na lepsze zdjęcia.
Tak, wiem lepiej :tak:

oskar
oskar: Tak się składa ze kłamiesz. :)

Nie piszę rzeczy niepotwierdzonych.

oskar
oskar: Ja w jej postawie jak już napisałem nie widzę dużych uchybień.

Ale małe widzisz ?? Chociaż tyle :)

oskar
oskar: Czy każda krytyka Ciebie albo innych obierasz jako specjalne ataki w ich lub Twoja stronę

Właśnie opisałeś swoje podejście do opinii na temat Twoich prac.

oskar
oskar: Ale nie mam w naturze jak to u Ciebie jest, naciąganie faktów pod sytuacje.

Właśnie widzę.

oskar
oskar: Ja nic z tego nie uzyskam

Dla chcącego nic trudnego :)

Życzę sukcesów w dalszym "pstrykaniu".
andzey
andzey
  13 października 2010
oskar
oskar: :) Tak się składa ze jestem słabym fotografem.:) Na razie mam pewną wiedzą która uczę się wykorzystywać. :) Ale dziękuje:)

To podkul ogon i słuchaj tych którzy wiedzą co piszą.

Dobre zdjęcia nie potrzebują obrońców, bronią się same.
Ty swojego bronisz bardzo zaciekle.
oskar
oskar
  13 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: To podkul ogon i słuchaj tych którzy wiedzą co piszą.

Andzey przeczytałeś w ogóle co napisałem pod zdjęciem?
Wiem ze jest zwalone, potrzebuje rad co w nim poprawić.
Bronie przekonań, i widziałem jeśli się nie myle jej zdjęcia. :) I tu mogę zaznaczyć ze jestem niemal pewny ze nie wie o czym mówi.:)

Konto usunięte
Konto usunięte: Ty swojego bronisz bardzo zaciekle.

Nie bronie zdjęć, bo napisałem już ze to jest kiepskie. Raczej odnoszę się do bezsensownych rad.

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie no racja, lepiej mieć wyjaraną plamę na zdjęciu :) Gratuluję podejścia

Tak bo Ty jesteś osobą która robiąc zdjęcia pod światło, pozostawi ładne go, odpowiednio doświetli zdjęcie, zachowa efekt kolorystyczny:) OK ale tak się składa ze widziałem chyba te Twoje zdjątka. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie piszę rzeczy niepotwierdzonych.

dziwne bo patrzyłem po poście w logi z serwera. I tak się składa ze widzę kto otwierał zdjęcie. Więc proszę przestań kłamać. :) Będziesz usilnie mi udowadniać i w tym przypadku ze się mylę, i ze serwer się pomylił?:)
dragonfly82
dragonfly82
  13 października 2010
oskar
oskar: Tak bo Ty jesteś osobą która robiąc zdjęcia pod światło, pozostawi ładne go, odpowiednio doświetli zdjęcie, zachowa efekt kolorystyczny:

Dokładnie tak robię.

oskar
oskar: dragonfly82: Nie no racja, lepiej mieć wyjaraną plamę na zdjęciu :) Gratuluję podejścia Tak bo Ty jesteś osobą która robiąc zdjęcia pod światło, pozostawi ładne go, odpowiednio doświetli zdjęcie, zachowa efekt kolorystyczny:) OK ale tak się składa ze widziałem chyba te Twoje zdjątka. :) dragonfly82: Nie piszę rzeczy niepotwierdzonych. dziwne bo patrzyłem po poście w logi z serwera. I tak się składa ze widzę kto otwierał zdjęcie. Więc proszę przestań kłamać. :) Będziesz usilnie mi udowadniać i w tym przypadku ze się mylę, i ze serwer się pomylił?:)

:ziew:
The End
.
Flo
Flo
  13 października 2010
oskar
oskar: dziwne bo patrzyłem po poście w logi z serwera. I tak się składa ze widzę kto otwierał zdjęcie. Więc proszę przestań kłamać. :) Będziesz usilnie mi udowadniać i w tym przypadku ze się mylę, i ze serwer się pomylił?:)

sorry, ale w jaki sposób sprawdzisz kto widział je tylko na forum? Oo
oskar
oskar
  13 października 2010
Flo
Flo: sorry, ale w jaki sposób sprawdzisz kto widział je tylko na forum? Oo

Normalnie. Mam odnośnik skąd zostało to kliknięte.:) Skąd zostało odpalone. :)
Dodatkowo to zdjęcie jest tylko tu:) Widzę tez powtarzające się przeładowania zdjęcia.:)
Flo
Flo
  13 października 2010
oskar
oskar: Normalnie. Mam odnośnik skąd zostało to kliknięte.:) Skąd zostało odpalone. :) Dodatkowo to zdjęcie jest tylko tu:) Widzę tez powtarzające się przeładowania zdjęcia.:)

czyli wiesz ile razy wchodziłam teraz na forum, ta?
oskar
oskar
  13 października 2010

Trochę inaczej to działa.
Jeśli wchodzisz na stronę gdzie jest obrazek. To serwer zapisuje mi w logach gdzie przesłał plik (ip) przeglądarke, system, ilość odświeżeń, rozdzielczość, i skąd przekierowanie poszło. Jeśli w czasie od jej jednego posta do drugiego odwiedziło obrazek 3 osoby w tym ja i kolega, a jej IP odświeżane było 2 razy, w tej samej rozdzielczości, to nie są to na pewno 3 monitory. :)

andzey
andzey
  13 października 2010
oskar
oskar: Bronie przekonań, i widziałem jeśli się nie myle jej zdjęcia. :)

Gdybyś widział wziąłbyś sobie jej rady naprawdę do serca.

oskar
oskar: I tu mogę zaznaczyć ze jestem niemal pewny ze nie wie o czym mówi.:)

Tym bardziej nie widziałeś jej zdjęć.

oskar
oskar: Raczej odnoszę się do bezsensownych rad.

Wróć do tych rad jak liźniesz troszkę tego tematu fotografii ,a zobaczysz że są bardzo trafne.

oskar
oskar: Normalnie. Mam odnośnik skąd zostało to kliknięte.:) Skąd zostało odpalone. :)

Nie sprawdzisz na jakim monitorze zostało oglądane, wystarczy że odpaliła forum na swoim stacjonarnym kompie z CG223W nie logując się na forum i oglądnęła fotę nie klikając na nią. Mniejsza o kolory.

oskar
oskar: Andzey przeczytałeś w ogóle co napisałem pod zdjęciem?

Przeczytałem, ale jak to ma się do twojej postawy,
jedyne co jest do przyjęcia w tamtym zdjęciu to 2 rzeczy:
to że robione pod światło (kiepsko ale jednak)
i to że widać że modelka się nie zmusza do pozowania.

i to by było na tyle.

Nie che mi się ciągnąć tej dyskusji, nie sądzę aby forum tego portalu było odpowiednim miejscem na udzielanie komukolwiek rad tego typu, kto chce ten zajdzie lepsze miejsce/fora do tego.

Nie piję w tym momencie do ciebie, ale ogólnie
zaczyna mi to przypominać digart.

A wracając do tematu zdjęć w tym wątku.

FLO ostatnie prace baaaardzo przyzwoite.
oskar
oskar
  13 października 2010

Nie będę komentował reszty bo mamy zupełnie inne zdanie. Niech tak pozostanie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie sprawdzisz na jakim monitorze zostało oglądane, wystarczy że odpaliła forum na swoim stacjonarnym kompie z CG223W nie logując się na forum i oglądnęła fotę nie klikając na nią. Mniejsza o kolory.

A co to daje czy jest zalogowana czy nie, skoro mój serwer nie pobiera żadnych ciastek od fotki? Rodzaju monitora nie sprawdzę, ale sprawdzę ile razy było odpalane i z jaką rozdzielczością. :) I nie mniejsza:) Bo widać tu właśnie jak nagina sytuacje tylko po to aby odbić moje zarzuty. ;)
andzey
andzey
  13 października 2010
oskar
oskar: Bo widać tu właśnie jak nagina sytuacje tylko po to aby odbić moje zarzuty. ;)

Ciekawy jestem czy moje 3 obejrzenia tego zdjęcia na forum fotki też ci zarejestrowało - chyba nie.

Ehhhh cóż ci mogę napisać, chyba tylko tyle:

Powodzenia w przygodzie z fotografią.
oskar
oskar
  13 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Ciekawy jestem czy moje 3 obejrzenia tego zdjęcia na forum fotki też ci zarejestrowało - chyba nie.Ehhhh cóż ci mogę napisać, chyba tylko tyle:

I oczywiście pewnie robiłeś to pomiędzy pierwszym a drugim postem tej Pani.:)
No to tak się składa ze kiedy sprawdzałem, to nie zarejestrowały się. :)
Btw. W późniejszym czasie od postu Jej do Twojego nie mam nikogo kto by odświeżył obrazek równo 3 razy. 4,5,7 ale nie 3.
andzey
andzey
  13 października 2010
oskar
oskar: I oczywiście pewnie robiłeś to pomiędzy pierwszym a drugim postem tej Pani.:) No to tak się składa ze kiedy sprawdzałem, to nie zarejestrowały się. :) Btw. W późniejszym czasie od postu Jej do Twojego nie mam nikogo kto by odświeżył obrazek równo 3 razy. 4,5,7 ale nie 3.

Akurat tą panie znam bardzo dobrze osobiście :mrgreen:

Chcesz mi powiedzieć że jesteś w stanie zobaczyć ile razy została wyświetlona strona forum fotki z twoim zdjęciem?

:pavarotti:
oskar
oskar
  13 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Akurat tą panie znam bardzo dobrze osobiście

A to dlatego ją tak zachwalasz:> Rozumiem ze jesteś przez to 100% obiektywny. :)
A propos, chcesz trochę wazelinki?:>

Konto usunięte
Konto usunięte: Chcesz mi powiedzieć że jesteś w stanie zobaczyć ile razy została wyświetlona strona forum fotki z twoim zdjęciem?

Tak właśnie to mogę CI powiedzieć. Rozrysuje Ci bo widzę ze na temat sieci wiesz nie wiele. Tak więc obrazek jest w punkcie a (serwer u mnie) W punkcie b jest tylko link (metoda wyświetlenia obrazka) Za każdym razem kiedy ktoś wchodzi na punkt b (czyli fotkę) ten punkt udostępnia Tobie i innym informacje gdzie znajdzie ten obrazek, i przeglądarka go zasysa. Odpytując serwer na którym on leży. A serwer to zlicza, i pałuje odpowiednie info do pliku. Kurcze nie myślałem ze tak trywialna rzecz sprawi wam tyle problemów ze zrozumieniem. :)