lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 337 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
AlicjaBezKrainy: uczą tego w 4 klasie podstawówki. Chyba ktoś tu nie lubi kiedy inni mają rację i są mądrzejsi
No niestety ale jestem taka głupia i nie wiem nic dlatego też pytam...
Konto usunięte: Zapytaj chirurgów. Różnica jest znaczna, miałem niestety okazje widzieć oba rodzaje krwi.
Codziennie mam do czynienia z krwią i różni się tylko odcień ale nie kolor. Kolor krwi zawsze zostanie czerwony.
Konto usunięte: Codziennie mam do czynienia z krwią i różni się tylko odcień ale nie kolor. Kolor krwi zawsze zostanie czerwony.
Super, cieszę się Twoim szczęściem, a kolory są trzy: czerwony, niebieski i żółty .
Semantyka jak dla mnie niczego tu nie zmienia. To tak jakbym mówił, że wszystkie drzewa mają jednakowo zielone liście - a tak niestety nie jest. Dla mnie różnią się znacznie, a czy to seledyn, czy oliwka, khaki czy coś innego to tak to nazywam, żeby pokazać, że jednak kolor się różni, analogicznie jeżeli chodzi o krew, kolor śniegu, czy cokolwiek innego. Ale proponuję skończyć offtop, bo to nie miejsce na dyskusje o krwi i palecie barw.
zdjęcie znane już przez większość z Was, bo sprzed roku, aczkolwiek znalazłam na komputerze oryginał i obrobiłam inaczej:
a tak było: http://wd6.photoblog.pl/lvp3/200908/29/46662845.jpg
chyba w psychiatrycznym, jako pacjentka....
Przenośniki tlenu, czyli erytrocyty (krwinki czerwone, inaczej czerwone ciałka krwi), mają barwę czerwoną uzależnioną od zawartej w nich hemoglobiny - substancji, która potrafi wiązać i oddawać tlen w odpowiednim momencie. Ponieważ jest ich najwięcej, stąd krew przyjmuje barwę czerwoną - jest to kolor krwi utlenowanej (tętniczej). Po oddaniu tlenu kolor krwi zmienia się na ciemnoczerwony (taką krew nazywamy żylną)
wspolczuc pacjenowi ktory na Ciebie trafi, bez kitu aahahah
Zrobiles ogromne postepy, aczkolwiek wstawiales juz lepsze zdjecia niz te ostatnie.
Choć daleka droga przed tobą Dolny, to postępy twoje widać na oczach, tak trzymaj i się nie poddawaj
Dolny: Wiesz jak to się fajnie czyta , jeżeli ktoś piszę że robię postępy? ale nie spocznę na laurach :)
no, robisz je, wiec czemu mialbym Ci tego nie napisac. Sa widoczne, w niedlugim czasie poprawiles znacznie jakos kadrow, sa dalekie perfekcji, no ale jak tak dalej bedzie, to kto wie co z Ciebie wyrosnie :D
Inna sprawa ze na fotografii portretowej znam sie tak samo jak na fizyce jądrowej, wiec za autorytet mnie brac nie mozna. Natomiast co tu duzo pisac - oby tak dalej!
http://allegro.pl/dyfuzor-do-fuji-fujifilm-s5-s3-is-pro-s9600-s9000-i1297896745.html
to nie jest drogie
Nie podoba mi się. Twarz a szczególnie oczy bez wyrazu, i te cycki.