Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Fieska
Fieska
  29 października 2010
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy: uczą tego w 4 klasie podstawówki. Chyba ktoś tu nie lubi kiedy inni mają rację i są mądrzejsi

No niestety ale jestem taka głupia i nie wiem nic dlatego też pytam... :zonk:

Konto usunięte
Konto usunięte: Zapytaj chirurgów. Różnica jest znaczna, miałem niestety okazje widzieć oba rodzaje krwi.

Codziennie mam do czynienia z krwią i różni się tylko odcień ale nie kolor. Kolor krwi zawsze zostanie czerwony.
Pantokreator
Pantokreator
  29 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Codziennie mam do czynienia z krwią i różni się tylko odcień ale nie kolor. Kolor krwi zawsze zostanie czerwony.

Super, cieszę się Twoim szczęściem, a kolory są trzy: czerwony, niebieski i żółty :rotfl:.
Semantyka jak dla mnie niczego tu nie zmienia. To tak jakbym mówił, że wszystkie drzewa mają jednakowo zielone liście - a tak niestety nie jest. Dla mnie różnią się znacznie, a czy to seledyn, czy oliwka, khaki czy coś innego to tak to nazywam, żeby pokazać, że jednak kolor się różni, analogicznie jeżeli chodzi o krew, kolor śniegu, czy cokolwiek innego. Ale proponuję skończyć offtop, bo to nie miejsce na dyskusje o krwi i palecie barw.
Flo
Flo
  29 października 2010

zdjęcie znane już przez większość z Was, bo sprzed roku, aczkolwiek znalazłam na komputerze oryginał i obrobiłam inaczej:

a tak było: http://wd6.photoblog.pl/lvp3/200908/29/46662845.jpg

HandOfFate
HandOfFate
  29 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Pracuje w szpitalu i jeszcze tego nie widziałam.

chyba w psychiatrycznym, jako pacjentka....

Przenośniki tlenu, czyli erytrocyty (krwinki czerwone, inaczej czerwone ciałka krwi), mają barwę czerwoną uzależnioną od zawartej w nich hemoglobiny - substancji, która potrafi wiązać i oddawać tlen w odpowiednim momencie. Ponieważ jest ich najwięcej, stąd krew przyjmuje barwę czerwoną - jest to kolor krwi utlenowanej (tętniczej). Po oddaniu tlenu kolor krwi zmienia się na ciemnoczerwony (taką krew nazywamy żylną)

Konto usunięte
Konto usunięte: Teraz Kamila, za kilka lat Dr. Kamila :)

wspolczuc pacjenowi ktory na Ciebie trafi, bez kitu aahahah

Dolny
Dolny:

Zrobiles ogromne postepy, aczkolwiek wstawiales juz lepsze zdjecia niz te ostatnie.
AlicjaBezKrainy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
AlicjaBezKrainy
  29 października 2010
Flo
Flo:

lepsza wersja ;)
Dolny
Dolny
  29 października 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Zrobiles ogromne postepy, aczkolwiek wstawiales juz lepsze zdjecia niz te ostatnie.

Wiesz jak to się fajnie czyta , jeżeli ktoś piszę że robię postępy? ale nie spocznę na laurach :)

tutaj taki portrecik... może zły trochę kadr... ale za to podobają mi się jej oczy i uśmiech :)

SergiuszM
SergiuszM
  29 października 2010

Choć daleka droga przed tobą Dolny, to postępy twoje widać na oczach, tak trzymaj i się nie poddawaj

HandOfFate
HandOfFate
  29 października 2010
Dolny
Dolny: Wiesz jak to się fajnie czyta , jeżeli ktoś piszę że robię postępy? ale nie spocznę na laurach :)

no, robisz je, wiec czemu mialbym Ci tego nie napisac. Sa widoczne, w niedlugim czasie poprawiles znacznie jakos kadrow, sa dalekie perfekcji, no ale jak tak dalej bedzie, to kto wie co z Ciebie wyrosnie :D

Inna sprawa ze na fotografii portretowej znam sie tak samo jak na fizyce jądrowej, wiec za autorytet mnie brac nie mozna. Natomiast co tu duzo pisac - oby tak dalej!
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  30 października 2010
Flo
Flo: zdjęcie znane już przez większość z Was, bo sprzed roku, aczkolwiek znalazłam na komputerze oryginał i obrobiłam inaczej:

ja tam sie nie znam, ale to jabłko mi się strasznie nie podoba.
nie wiem czy ono takie jest rzeczywiście, czy to ja mam wrażenie - ale wygląda na kanciaste i pogniecione.
Dolny
Dolny
  30 października 2010
Flo
Flo
  30 października 2010
Dolny
Dolny: Dolny

nie podoba mi się, że cała uwaga skupia się na biuście modelki
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy
  30 października 2010
Dolny
Dolny:

http://allegro.pl/dyfuzor-do-fuji-fujifilm-s5-s3-is-pro-s9600-s9000-i1297896745.html
to nie jest drogie :nfw:
Nie podoba mi się. Twarz a szczególnie oczy bez wyrazu, i te cycki.
Dolny
Dolny
  30 października 2010
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy: http://allegro.pl/dyfuzor-do-fuji-fujifilm-s5-s3-is-pro-s9600-s9000-i1297896745.html to nie jest drogie

tylko że ja nie używam wbudowanej lampy tylko zewnętrzną .... i to jeszcze analogową starą i ciężko do niej o dyfuzor.
Flo
Flo
  30 października 2010
Dolny
Dolny: tylko że ja nie używam wbudowanej lampy tylko zewnętrzną .... i to jeszcze analogową starą i ciężko do niej o dyfuzor.

to może przestań używać? XD
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy
  30 października 2010
Dolny
Dolny: ciężko do niej o dyfuzor.

zawsze można samemu zrobić.