lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 232 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
omg co sie czepiliscie tak tej dziewczynki... wina jest po stronie fotografa bo nie wydobyl z niej piekna wy jako osoby interesujace sie fotografika powinniscie to wiedziec ze pienkno jest w kazdym trzeba po prostu je odnalesc
KroplaRosy
no coz kazdy ma swoje zdanie...
co do gramatyki to sorry trochę mi się pozapominało musze zaczac czytac polskie ksiazki
Konto usunięte: Co to ma symbolizować niby ? Bo jak chory pomysł na oszpecenie modelki i zdjęcia to Ci się udało :)
Na początku polecam poczytać o fotografii beauty. Nudzą mnie standardowe ujęcia z tejże dziedziny, chciałem wykroczyć poza standardowe ramy, zrobić coś innego, całkowicie przerysowanego.
Konto usunięte: Nie muszę o niej czytać :) A pomysł może i fajny ale gdyby to był wzór jakiś :)
A tak wygląda to faktycznie jakby modelka zassała się do komina i umazała sadzami :)
O gustach się nie dyskutuje, wiec dyskutowac nie bedziemy :P Szanuje Twoja opinie, z tym ze lubie konstruktywna krytyke, a nie bezmyslne mieszanie z blotem ;)
Z błotem Cie nie zmieszałem :) Chcesz krytyki no problem :)
Zdjęcie nr 1 :
- nierówne oświetlenie widać po szyi oraz policzkach
-obcięte uszy jak już ucinać to całe
-nieostre źrenice odbierają urok zdjęcia
-niedoświetlenie widać także w tle
-niedomalowana dolna warga (wiem pewnie tak miało być)
Zdjęcie nr 2:
- te same błędy w kadrze jedno ucho widać prawie całe a drugie ucięte
- modelka stoi lekko z ukosa
- z oczami lepiej ale przydałoby się światło z dołu żeby podświetlić podbródek i oczodoły
- z tłem jest to samo po lewo ciemno po prawo jasno.
No to tyle tego co zauważyłem :) Jakbyś chciał zakpić z beauty itp to można było naciąć łupinę od pomarańczy w ząbki i włożyć modelce w usta wtedy z czarnym obrysem wyszłoby genialnie i nikt na niedoświetlenia i uszy nie zwróciłby uwagi :)
To by było na tyle