Gutek909
Gutek909
  20 May 2011 (pierwszy post)
Jest to ogólny temat do dyskusji na tematy związane z reprezentacją polskich siatkarzy jak i siatkarek, LŚ, GP, ME, PM.

Liga światowa siatkarzy:

Grupa A
1. Brazylia
2. POLSKA
3. Portoryko
4. Usa

mecze naszych :
27.05 Polska - Usa
28.05 Polska - Usa
4.06 Brazylia - Polska
5.06 Brazylia - Polska
10.06 Portoryko - Polska
11.06 Portoryko - Polska
18.06 Usa - Polska
19.06 Usa - Polska
24.06 Polska - Portoryko
25.06 Polska - Portoryko
29.06 Polska - Brazylia
30.06 Polska - Brazylia

Przypominam, że finał LŚ odbędzie się w Polsce, czyli mamy udział zapewniony z urzędu.

**********************************************************************************************************************************************************

ME siatkarzy odbędą się w Austrii i Czechach w dniach 10.09-18.09 2011.

Grupa D
1. Bułgaria
2. Niemcy
3. POLSKA
4. Słowacja
**********************************************************************************************************************************************************

Gran Prix siatkarek 2011.
Polki zagrają w 3 turniejach:

pierwszy:
Bydgoszcz.

Polska
Włochy
Dominikana
Argentyna

drugi:
Zielona Góra

Polska
Kuba
Korea Płd.
Argentyna

trzeci:
Hongkong

Chiny
Polska
Dominikana
Kazachstan

Faza eliminacyjna trwa od 05.08 do 21.08
do finału awansuje 8 pierwszych drużyn.

ME siatkarek odbędą się we wrześniu w Serbii oraz we Włoszech.

Grupa C
1. Czechy
2. Izrael
3. POLSKA
4. Rumunia

odbędzie się jeszcze Puchar Mistrzów, na który męska reprezentacja ma dostać dziką kartę, jeśli się nie zakwalifikuje z ME. Żeńska reprezentacja pewnie będzie musiała się bić o awans w w ME.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  16 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: poprzednie ME ;p

:tak:

Tak wstawiłem bo czytałem na babolu o Kurku :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Nie o godz. 18.00, a o 15.00 zmierzą się w sobotę w Wiedniu polscy siatkarze z Włochami w półfinale mistrzostw Europy. Trzy godziny później w drugiej parze zagrają Rosjanie z Serbami.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Gutek909
Gutek909
  17 September 2011
nie obejrzę półfinału :smutny:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie obejrzę półfinału

ja chyba też nie, ehh zakupy ;/
Gutek909
Gutek909
  17 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: ja chyba też nie, ehh zakupy ;/

na zakupy bym miał wyje:cenzura:bane ;D
praca ;/
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: na zakupy bym miał wy..ane ;D praca ;/

Heh mi może uda się je przełożyć bo dobrze, że gramy o 15.
Kijowo jest pracować w weekendy, czasem też robię ale mam za to dodatkowe wolne.
Gutek909
Gutek909
  17 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Kijowo jest pracować w weekendy, czasem też robię ale mam za to dodatkowe wolne.

ja mam nadzieję, że chociaż jutro bd miał wolne. No ja też dni wolne lub nadgodziny..
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Jakie drogie wejściówki są na mecz, ceny wahają się od 31 euro (najtańszy bilet), potem 61 i aż 90 euro.
Ceny niedzielnych meczy o medale to granica od 38 do 113 euro.

Dla porównania na turnieju finałowym LŚ w Gdańsku bilet dla VIPa kosztował 30 euro.

Chyba w Austrii chcą mieć pustki na hali, bez sensu taka drożyzna.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam nadzieję, że chociaż jutro bd miał wolne. No ja też dni wolne lub nadgodziny..

Może w nagrodę finał z naszym udziałem obejrzysz :)
Gutek909
Gutek909
  17 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Może w nagrodę finał z naszym udziałem obejrzysz :)

... lub o 3 miejsce.

jeśli ta drużyna zdobędzie medal na ME, to ja cofam wszystko co gadałem o naszym trenerze.
w końcu mnie do siebie przekona.
Medal na tych ME będzie większą niespodzianką niż złoto na poprzednich mistrzostwach w Turcji..
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Medal na tych ME będzie większą niespodzianką niż złoto na poprzednich mistrzostwach w Turcji..

Żebyś wiedział, bo kto spodziewał się że bez Zagumnego, Wlazłego, Świderskiego czy Winiarskiego będziemy grać tak dobrze.

Trochę pomógł nam system rozgrywek, ale brąz na LŚ też za darmo nie otrzymaliśmy.

Mnie zastanawia fakt czy wymieniona przeze mnie 4 graczy jeszcze wróci do kadry.
Gutek909
Gutek909
  17 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Mnie zastanawia fakt czy wymieniona przeze mnie 4 graczy jeszcze wróci do kadry.

Świderski moim zdaniem już nie wróci, bo i nie ma po co. On już swoje z reprezentacją osiągnął, a teraz te kontuzje jeszcze na dodatek ;/

najtańsze wejściówki na ten mecz bd kosztować 31 ojro :szok:
chyba poje:cenzura:bało tych organizatorów :ninja:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Świderski moim zdaniem już nie wróci, bo i nie ma po co. On już swoje z reprezentacją osiągnął, a teraz te kontuzje jeszcze na dodatek ;/

A reszta? Przecież śmiało Wlazły mógłby grać, zmieniać się z Kubiakiem. Jarosz/Gruszka z Winiarskim. O Zagumnym nie trzeba wspominać chociaż Żygadło coraz lepszy.

Konto usunięte
Konto usunięte: najtańsze wejściówki na ten mecz bd kosztować 31 ojro chyba pojebało tych organizatorów

Też to czytałem, oj będą pustki bo 10tys kibiców nie wpadnie a z Polaków przecież są największe wpływy na tym mistrzostwach.
Gutek909
Gutek909
  17 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Przecież śmiało Wlazły mógłby grać, zmieniać się z Kubiakiem.

jak Wlazły z Kubiakiem ? :D to nie ta pozycja :mrgreen:

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Jarosz/Gruszka z Winiarskim.

tu też nie tak ;d

Gruszka powinien moim zdaniem być zmiennikiem Wlazłego, Kubiak Winiarskiego i Żygadło, Zagumnego.
Jeszcze zapomnieliśmy przecież o Plińskim.
Moim zdaniem optymalna 6 na tą chwilę to: Zagumny, Możdżonek, Pliński/Nowakowski ( tu się bym zastanowił ), Kurek, Winiarski, Wlazły i oczywiście Igła na libero.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  17 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak Wlazły z Kubiakiem ? :D to nie ta pozycja

Wiem, ale ja bym to inaczej zamieszał :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeszcze zapomnieliśmy przecież o Plińskim.

No tak, ale Nowakowski na bank 1 skład. Pliński za Kosoka.

Konto usunięte
Konto usunięte: Moim zdaniem optymalna 6 na tą chwilę to: Zagumny, Możdżonek, Pliński/Nowakowski ( tu się bym zastanowił ), Kurek, Winiarski, Wlazły i oczywiście Igła na libero.

Mocna ekipa, do tego Kubiak i mamy MŚ :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.