Gutek909
Gutek909
  20 May 2011 (pierwszy post)
Jest to ogólny temat do dyskusji na tematy związane z reprezentacją polskich siatkarzy jak i siatkarek, LŚ, GP, ME, PM.

Liga światowa siatkarzy:

Grupa A
1. Brazylia
2. POLSKA
3. Portoryko
4. Usa

mecze naszych :
27.05 Polska - Usa
28.05 Polska - Usa
4.06 Brazylia - Polska
5.06 Brazylia - Polska
10.06 Portoryko - Polska
11.06 Portoryko - Polska
18.06 Usa - Polska
19.06 Usa - Polska
24.06 Polska - Portoryko
25.06 Polska - Portoryko
29.06 Polska - Brazylia
30.06 Polska - Brazylia

Przypominam, że finał LŚ odbędzie się w Polsce, czyli mamy udział zapewniony z urzędu.

**********************************************************************************************************************************************************

ME siatkarzy odbędą się w Austrii i Czechach w dniach 10.09-18.09 2011.

Grupa D
1. Bułgaria
2. Niemcy
3. POLSKA
4. Słowacja
**********************************************************************************************************************************************************

Gran Prix siatkarek 2011.
Polki zagrają w 3 turniejach:

pierwszy:
Bydgoszcz.

Polska
Włochy
Dominikana
Argentyna

drugi:
Zielona Góra

Polska
Kuba
Korea Płd.
Argentyna

trzeci:
Hongkong

Chiny
Polska
Dominikana
Kazachstan

Faza eliminacyjna trwa od 05.08 do 21.08
do finału awansuje 8 pierwszych drużyn.

ME siatkarek odbędą się we wrześniu w Serbii oraz we Włoszech.

Grupa C
1. Czechy
2. Izrael
3. POLSKA
4. Rumunia

odbędzie się jeszcze Puchar Mistrzów, na który męska reprezentacja ma dostać dziką kartę, jeśli się nie zakwalifikuje z ME. Żeńska reprezentacja pewnie będzie musiała się bić o awans w w ME.
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  15 September 2011
gratulacje :)
Ciekkawe co teraz media w Słowacji opiszą po tym jak piali wcześniej że słowacja pokonała nasz skład B który na dodatek pewnie miał za zadanie przegrać :mrgreen:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  15 September 2011
Nie oglądałem play off ani dzisiejszego meczu, ale cieszę się że kalkulowanie także nam się opłaciło w końcu :)

joker4444
joker4444: Ciekkawe co teraz media w Słowacji opiszą po tym jak piali wcześniej że słowacja pokonała nasz skład B który na dodatek pewnie miał za zadanie przegrać

Pewnie ledwo o tym wspomną, toż tylko o sukcesach pisze się felietony :>
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  16 September 2011
Prasa po wczorajszym meczu :

"Polska - The Times": Słowacja tłem dla Polaków

"Przegląd sportowy": Rewelacja turnieju nie wytrzymała ciśnienia

"Gazeta Wyborcza": Jazda na Wiedeń

"Rzeczpospolita": Szybkie i bezbolesne zwycięstwo

"Sport": Słowacy rozbici w pył łatwo i przyjemnie

"Dziennik Polski": Umiarkowana radość

"Fakt": Medal coraz bliżej

Teraz jak byłoby pięknie pokonać Włochów i w finale zmierzyć się z Rosją także wygrywając :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Gutek909
Gutek909
  16 September 2011
niestety meczu nie mogłem obejrzeć i pewnie półfinału, meczu o 3 miejsce lub finału też nie obejrzę :smutny:
Włosi są bardzo mocni, szczególnie Savani i Łasko..
Musimy grać cierpliwie w ataku i bardzo dobrze w przyjęciu, jedynie wtedy możemy pokonać makaroniarzy.
Pierwsza czwórka to już i tak duży sukces tej reprezentacji, do której tak pesymistycznie się nastawiałem przed tym turniejem.
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  16 September 2011
no tez taki scenariusz mi się marzy :D
sukces cieszy bo raczej niespodziewany chociaż póki co to droge mieliśmy wyjatkowo łatwą :ziober2:
kuba92762
kuba92762
  16 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: niestety meczu nie mogłem obejrzeć i pewnie półfinału, meczu o 3 miejsce lub finału też nie obejrzę Włosi są bardzo mocni, szczególnie Savani i Łasko.. Musimy grać cierpliwie w ataku i bardzo dobrze w przyjęciu, jedynie wtedy możemy pokonać makaroniarzy. Pierwsza czwórka to już i tak duży sukces tej reprezentacji, do której tak pesymistycznie się nastawiałem przed tym turniejem.

Akurat w tym roku musiał Łasko tak pięknie z formą trafić.Rzeczywiście trudno będzie bardzo, ale jest ogromna szansa.Zawsze to lepiej z makaroniarzami niż z kacapami.

joker4444
joker4444: sukces cieszy bo raczej niespodziewany chociaż póki co to droge mieliśmy wyjatkowo łatwą

Nawet jak przegramy, a nie dopuszczam tego do myśli to wydaje mi się, że serbów spokojnie możemy pyknąć:)
Gutek909
Gutek909
  16 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nawet jak przegramy, a nie dopuszczam tego do myśli to wydaje mi się, że serbów spokojnie możemy pyknąć:)

spokojnie, Serbowie to nie ogórki. Zawsze nam się z nimi ciężko gra.

warto przypomnieć, że dziś 6 rocznica śmierci Arka Gołasia :and:
oby chłopaki jutro zagrali dla Niego. Jestem pewien, że Igła zrobi wszystko żeby ten mecz wygrać.
kuba92762
kuba92762
  16 September 2011
A kto tam jest w Serbii atakującym pierwszym bo już nie mogę tak często oglądać siatkówki jak rok temu np. Starovic? Kurde przecież on ma 335 cm zasięgu w ataku czyli nielot, chyba, że się poprawił jakoś. Kovacevic itp.no Wydaje mi się,że powinniśmy z nimi wygrać chociaż nie dopuszczam do siebie myśli, że moglibyśmy przegrać z makaroniarzami.

Konto usunięte
Konto usunięte: warto przypomnieć, że dziś 6 rocznica śmierci Arka Gołasia oby chłopaki jutro zagrali dla Niego.

Szkoda, że go nie ma, ale by dzielił i rządził na siatce.Tacy jak Kosok wtedy w ogóle nie znależliby się na celowniku/
Gutek909
Gutek909
  16 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A kto tam jest w Serbii atakującym pierwszym bo już nie mogę tak często oglądać siatkówki jak rok temu np. Starovic?

przecież Ivan Groźny powrócił :mrgreen:
Gutek909
Gutek909
  16 September 2011
wczoraj w meczu z Francją zdobył 29 pkt :szok:
kuba92762
kuba92762
  16 September 2011
Kuwa, wiedziałem, że koleś jest niezniszczalny:D
Dobrze, że teraz sobie UPC na studiach założyłem to trochę nadrobię.
Gutek909
Gutek909
  16 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Kuwa, wiedziałem, że koleś jest niezniszczalny:D

najlepszy z najlepszych. Mimo takiego wieku nie wiem czy znajdzie się jeszcze tak dobry atakujący jak on, tak powtarzalny, doświadczony.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  16 September 2011
No ciężko będzie z Włochami, tylko raz od 20 lat pokonaliśmy ich w ważnej imprezie. Było to w 2002 r w Argentynie.

Oby tym razem włoski trener dobrze rozpracował ekipę z Półwyspu Apenińskiego i walczymy o złoto !
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  16 September 2011
Fajny gwóźdź Kurka z Bułgarami w 1 metr :

http://www.youtube.com/watch?v=cr5Go6BwOpo&feature=player_embedded
Gutek909
Gutek909
  16 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Fajny gwóźdź Kurka z Bułgarami w 1 metr :

poprzednie ME ;p
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.