RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 sierpnia 2010 (pierwszy post)

Przegląd wydarzeń z europejskich lig

Witam
Postanowiłem założyć eksperymentalny ( chyba że juz kiedyś był taki temat) temat w którym każdy będzie mógł podzielić się swoimi spostrzeżeniami odnośnie spotkań które odbywają w innych ligach, skomentować występy naszych rodaków itp.

Proszę : Bez zbędnego nabijania
...Ignorance is bliss...
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: no prezentacja Kataru imponująca ,m.in mają być całkowicie klimatyzowane stadiony :) zreszta gdzie tam ten 2022 , kupa czasu

No tak, nawet nie przypominaj.... zdalem sobie sprawe że stuknie mi wtedy 40stka :(

Tak w ogole jak to bedzie z czasem wygladalo? nocne transmisje/ranne ? :woot:
krzychu7818
krzychu7818
  2 grudnia 2010
LeonGrande
LeonGrande: No tak, nawet nie przypominaj.... zdalem sobie sprawe że stuknie mi wtedy 40stka :(

ja juz bede po 40-stce :D :and: , a swoja droga co oni tak wybierają organizatora 12 lat wczesniej :woot:

LeonGrande
LeonGrande: Tak w ogole jak to bedzie z czasem wygladalo? nocne transmisje/ranne ?

tam są 2 godziny do przodu więc ok
LeonGrande
LeonGrande
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: , a swoja droga co oni tak wybierają organizatora 12 lat wczesniej

Moze doszli do wniosku że więcej czasu wieksza szansa na bardziej perfekcyjne przygotowanie imprezy, to akurat moim zdaniem na plus.

Konto usunięte
Konto usunięte: tam są 2 godziny do przodu więc ok

A to moze i dobrze ze Katar dostał a nie Aurstralia:mrgreen:
Ciekawi mnie bardzo ten pomysl z klimatyzowanymi stadionami... swoja droga Katar jest 30razy mniejszy niz Polska:ninja:

Bylem przekonany ze znow dostanie USA...
egze
egze
  2 grudnia 2010
Katar chyba będzie najmniejszym państwem jakie kiedykolwiek gościło mundial. To ma swoje zalety. Podróże na pewno nie będą tak uciążliwe. Chociaż rzeczywiście będą musieli pomyśleć nad tymi nawiewami, bo inaczej letnie granie może się tam źle dla coniektórych skończyć.
Rosja to też dobry wybór. Widać, że UEFA garnie się na wschód. Mecze w St.Petersburgu czy Moskwie na pewno zgarną wielu kibiców z całej Europy. Oby tylko nikomu nie przyszło do głowy rozgrywanie meczów gdzieś na Syberii :D
LeonGrande
LeonGrande
  2 grudnia 2010
egze
egze: Widać, że UEFA garnie się na wschód

Ostatnimi czasy to Rosjanie zgarneli najwieksza pule
2014 - zimowe IO
2018 - mudnial

może i my tak kiedyś powtórzymy wyczyn wschodnich sąsiadów
:mrgreen:
krzychu7818
krzychu7818
  2 grudnia 2010
LeonGrande
LeonGrande: . swoja droga Katar jest 30razy mniejszy niz Polska

no i ma być wg ich prezentacji 12 stadionów , to tam będzie stadion przy stadionie

LeonGrande
LeonGrande
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: to tam będzie stadion przy stadionie

A cztery lata wczesniej by z jednego stadionu na drugi sie przedostac potrzeba bedzie pokonac odleglosc równą trasie Warszawa - Madryt:ninja:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: no to mamy wybranych organizatorów mundiali za 8 i 12 lat , 2018 Rosja , 2022 Katar

Dobrze, że wygrali Rosjanie bo tak zwyciężyliby Anglicy a nie o to chodzi. Jeśli chodzi o Katar hmm tak odmiennie niż w Rosji grać przy 40 stopniowym upale. Trochę szkoda Australii, ale bardziej liczyłem na wybór USA.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
krzychu7818
krzychu7818
  2 grudnia 2010
Anglia juz w 1 rundzie głosowania odpadła :szok:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-2010-rpa/wybor-gospodarzy-ms-tak-glosowano-w-zurychu,1,4014953,wiadomosc.html
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak nie idzie, to nie idzie - o prawdziwości tego potocznego powiedzenia przekonał się ostatnio piłkarz Manchesteru United, John O'Shea. Irlandczyk w meczu z West Hamem w Pucharze Ligi oddał strzał rozpaczy, który przez wielu kibiców został okrzyknięty najgorszym strzałem sezonu.

strzał

:lol:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
RexMundi
wpis jest ukryty
RexMundi
RexMundi
  2 grudnia 2010
KATAR 2022

bardzo mnie cieszy ten gospodarz - 12 lat czekać na to co zbudują - warto zyć :ninja:

co do Rosjan - lepsze to niż Anglicy
...Ignorance is bliss...
Renifer
Renifer
  3 grudnia 2010
Kwota nie mniejszą niż 40 milionów euro. Na tyle sobie VfL Wolfsburg ceni Edina Džeko.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  4 grudnia 2010
Pojawiła się okazja dla Tomka Kuszczaka, już w styczniu menedżer Wigan Atletic Roberto Martinez chciałby pozyskać Polaka.
Tylko jest to trochę ryzykowne posunięcie bo Wigan znajduje się w strefie spadkowej.
WueRZet
WueRZet
  4 grudnia 2010
Petrodolary zapewniły wybory gospodarzy MŚ. Pewnie za kilka lat okaże się, że łapówki poszły kolosalne :P
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.