RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 sierpnia 2010 (pierwszy post)

Przegląd wydarzeń z europejskich lig

Witam
Postanowiłem założyć eksperymentalny ( chyba że juz kiedyś był taki temat) temat w którym każdy będzie mógł podzielić się swoimi spostrzeżeniami odnośnie spotkań które odbywają w innych ligach, skomentować występy naszych rodaków itp.

Proszę : Bez zbędnego nabijania
...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  1 grudnia 2010
Porażka Manchesteru United w ćwierćfinale Pucharu Ligi z West Ham.

Dodam, że Man U grało na wyjeździe wynik 0:4.

W bramce stał Tomek Kuszczak, mógł popisać się lepiej przy straconych bramkach ale nie ma go zbytnio o co winić przy biernej postawie obrońców.

http://www.youtube.com/watch?v=GfvtzM5Sm8c&feature=player_embedded

Arsenal wygrał z Wigan 2:0. W bramce Kanonierów stał Szczęsny.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Aksunia
wpis jest ukryty
egze
egze
  1 grudnia 2010
Dni Kuszczaka w Manchesterze są policzone, skoro klub ten zdecydował się na zatrudnienie Andersa Lindegaarda, który raczej również szans na wygryzienie ze składu van der Sara mieć nie będzie. Ferguson podobno kusi młodego de Geę z Atletico, ale ten średnio pali się do przeprowadzki na Wyspy, jakiś czas temu mówiło się też o zainteresowaniu Czerwonych Diabłów Buffonem, który powinien niedługo wrócić do gry po kontuzji.
Znając jednak życie van der Sar zostanie jeszcze na kolejny sezon w angielskim klubie, Lindegaard będzie rezerwowym, a Kuszczak dostanie wolną rękę. Oby. Bo w przeciwnym wypadku na zawsze pozostanie już tylko rezerwowym...
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  1 grudnia 2010
Powinien coś zmienić w swojej karierze, nie tylko kierować się kasą lecz grą w pierwszym składzie nawet w gorszym zespole.
W sumie nie wiem co to zmieni i nawet jakby "zabiegał" to i tak numerem 1 w kadrze dla Franka jest Fabiański.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
egze
egze
  1 grudnia 2010
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Powinien coś zmienić w swojej karierze, nie tylko kierować się kasą lecz grą w pierwszym składzie nawet w gorszym zespole. W sumie nie wiem co to zmieni i nawet jakby "zabiegał" to i tak numerem 1 w kadrze dla Franka jest Fabiański.

hehehehe jeszcze niedawno numerem 1 dla Franka był Boruc, jeszcze wcześniej właśnie Kuszczak, którego przestał powoływać bez słowa wyjaśnienia.
Generalnie polscy bramkarze słyną w Europie z tego, że lubią siedzieć na ławie i wielkie kluby z tego korzystają: Manchester United, Real Madryt, Arsenal Londyn, Celtic Glasgow... Fiorentina też chciała pójść tą drogą, ale na nieszczęście Frey się sam skontuzjował :D
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  1 grudnia 2010
Z tego co wiem to Artur wczoraj nie zagrał ? :woot:
No tak nasi to typowi zmiennicy, jakoś nie widzę jeszcze numeru 1 na Euro.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  1 grudnia 2010
niech Kuszczak zwiewa gdzieś gdzie będzie bronił :tak:
co do Boruca - pomijajać ten jeden kiks z Romą calkiem nieźle wojuje seria a
chociaz ten gol z Juve tez taki - no nie najlepszy
jednak jeśli dalej będzie tak bronić to wolałbym chyba Boruca od Fabiańskiego w kadrze
...Ignorance is bliss...
Renifer
Renifer
  1 grudnia 2010
Jeśli David i Philipp Degen wystąpią w środę w Lidze Europy w meczu grupy H pomiędzy Young Boys i Stuttgartem to staną się pierwszymi bliźniakami, którzy zagrali przeciwko sobie w rozgrywkach UEFA.

Żewłakowowie mogli być pierwsi :P
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  1 grudnia 2010
Renifer
Renifer: Jeśli David i Philipp Degen wystąpią w środę w Lidze Europy w meczu grupy H pomiędzy Young Boys i Stuttgartem to staną się pierwszymi bliźniakami, którzy zagrali przeciwko sobie w rozgrywkach UEFA.

No i zagrali z czego jeden zdobył nawet bramkę dla Boysów.
egze
egze
  2 grudnia 2010
NuTiiiiii
NuTiiiiii: No i zagrali z czego jeden zdobył nawet bramkę dla Boysów.

i to piękną bramkę.

generalnie samo spotkanie (oglądałem do 60 minuty gdzieś, bo z powodu opóźnienia kolidowało z meczem Lecha) stało na bardzo dobrym poziomie, mimo tego, że pewni swego piłkarze Stuttgartu zagrali rezerwowym składem.
WueRZet
WueRZet
  2 grudnia 2010
egze
egze: bo z powodu opóźnienia

I ładnym wałem śmierdzi to opóźnienie ;)
krzychu7818
krzychu7818
  2 grudnia 2010
no to mamy wybranych organizatorów mundiali za 8 i 12 lat , 2018 Rosja , 2022 Katar

LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: no to mamy wybranych organizatorów mundiali za 8 i 12 lat , 2018 Rosja , 2022 Katar

Rosja - dobry wybór, tam jeszcze MŚ nie byly rozgrywane, plus.
Katar ? mieszane mam uczucia, osobiscie kibicowałem Australii : )
krzychu7818
krzychu7818
  2 grudnia 2010
LeonGrande
LeonGrande: Katar ? mieszane mam uczucia, osobiscie kibicowałem Australii : )

no prezentacja Kataru imponująca ,m.in mają być całkowicie klimatyzowane stadiony :) zreszta gdzie tam ten 2022 , kupa czasu
Renifer
Renifer
  2 grudnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: no to mamy wybranych organizatorów mundiali za 8 i 12 lat , 2018 Rosja , 2022 Katar

FANTASTYCZNY WYBOR ;]
Na to liczyłem ;]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.