NeverMind1910
NeverMind1910
  3 апреля 2009 (pierwszy post)
W ten weekend odbędą się kolejne mecze naszej skorumpowanej Ekstraklasy. Liga powraca po średnio udanych meczach naszej reprezentacji. Z utęsknieniem czekaliśmy na tą kolejkę przez dwa tygodnie.

Cracovia - Ruch Chorzów 17:00
Cracovia po pogromie w derbach Krakowa, chce się zrehabilitować przed własną publicznością. Będą czuli wsparcie swoich kibiców i przesłodkiej maskotki Lajkonika. Ich rywalem będzie Ruch Chorzów który sensacyjnie przegrał w Chorzowie z Odrą Wodzisław. Oba zespoły chcą podnieść się z kolan i walczyć o utrzymanie.
Mój typ : 1
Polonia Warszawa - Polonia Bytom 19:15
Dwa zespoły wygrały swoje poprzednie spotkania. Polonia niespodziewanie wygrała ze Śląskiem, zaś Polonia pokonała Lechię. Z pewnością faworytem spotkania będzie Polonia, która dysponuje bardzo silną linią pomocy. Niestety ostatnio zawodziła skuteczność napastników, Polonia będzie nastawiona na kontratak i duet napastników Zieliński-Podstawek.

GKS Bełchatów - Śląsk Wrocław 20:00

W tym pojedynku czeka nas wyrównany mecz. W Gieksie w końcu zagra rekonwalescent Dawid Nowak. Dobrze spisuje się też młody Cetnarski. "Podmiejscy" ostatnio wygrali spotkanie wyjazdowe w "derbach województwa". Śląsk przegrany, porażka mocno odbiła się na układzie tabeli. Ich zadanie jest jedno zdobyć trzy punkty. Jaki padnie wynik? Zaczekajmy do samego spotkania i wielkiego pikniku w Bełchatowie
Mój typ: X

Jagiellonia Białystok - Łódzki KS 14:45

Pszczółki kontra Rycerze Wiosny. Faworyt jeden Jagiellonia. Jaga dysponuje świetną ofensywą z tercetem Grosicki-Bruno-Frankowski. A w środku mamy maestra Hermesa. W Łksie jest lepiej. Piłkarze dostali zaległe pieniądze, możliwe jest usunięcie grzybów z szatni. Drużyna dobrze się ostatnio spisywała.
Jednak to Jagiellonia chce pokazać determinacje i utrzymanie się sportowo na boisko w Ekstraklasie.

Lech Poznań - Wisła Kraków 17:00
Absolutny hit kolejki. Transmitowany w TVP. Zmierzy się w nim pretendent do tytuły "Kolejorz" oraz aktualny Mistrz "Biała Gwiazda". Do klubów wróciło liczne grono reprezentantów. Wisła będzie chciała się zrewanżować za mecz w Krakowie i podgonić w tabeli Lecha, zaś Kolejorz chciałby powiększyć przewagę.
Czekam na ten mecz z utęsknieniem. Pewne siebie "pyrki" będą tryumfować

Mój typ: 1

Odra Wodzisław Śląski - Lechia Gdańsk 14:45

Spotkanie na boisku "Pod dachówką". Umacniano wiarą w siebie Odra "Na krańcu świata" zmierzy się z Zielonymi. Można rzecz, w dole tabeli spotkanie o 6 punktów. Będzie to chaotyczny mecz walki.

Mój typ: X

Piast Gliwice - Górnik Zabrze 17:45

Kolejne spotkanie na krańcu świata. Piast zmierzy się z upadającym Górnikiem. Kolejne spotkanie za 6 punktów, którego faworytem będzie mimo wszystko Górnik. Piast będzie liczyć na kontrataki, a Górnik na grę rewelacyjnych ostatnio Szczota i Gorawskiego. Może przebudzi się Zahorski?

Mój typ : 2

Arka Gdynia - Legia Warszawa 18:15
Tonąca Arka podejmuje walczącą o tytuł Legię. Wygwizdywani ostatnio goście muszą wygrać to spotkanie, aby wciąż liczyć się w wyścigu o mistrzostwo. Szanse na 3 punkty mają wyborną, bo zagrają z Arką która ostatnio gra bardzo słabo. Faworyt jest tylko jeden. Czy potwierdzą się mistrzowskie aspiracje?

Mój typ: 2

To teraz UWAGA niuńki dochodzimy do sedna sprawy.
1. Jakie są wasze typy odnośnie 22 kolejki?
2. Którzy piłkarze błysną w tej kolejce?
3. Czy Reprezentacja wpłynie na postawę naszych krajowych kadrowiczów?
4. Który mecz będzie największym widowiskiem? Który najmniej?
5. Które spotkanie najlepiej się zapowiadają pod względem kibicowskim?
6. Kto będzie gwiazdą kolejki?
7. Co myślicie o dzisiejszych wyrokach w sprawie korupcji.

To byłem ja Mateusz. Lofciam
gife
gife
  4 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Z moją inteligencją wszystko jest ok.

czyżby?
po pierwsze :

Konto usunięte
Konto usunięte: A ta buzia na końcu każdej wypowiedzi to jakiś trendy fashion stajl?

Konto usunięte
Konto usunięte: się wyrobie :]

Konto usunięte
Konto usunięte: zastąpić :)

Konto usunięte
Konto usunięte: mundry :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Juventus? :P

Twoja inteligencja się trochę umywa do mojej. Punkt widzenia zależy od wiadomo czego. Więc na tym poziomie zawsze będą pomówienia. Z mojej strony EOT.

po drugie :

Konto usunięte
Konto usunięte: Już ty mnie misiu nie pouczaj.

A Ty za kogo się tu uważasz?
Jest taka anegdota- "jeśli ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego".

po trzecie: Górnik nie może spaść. Ale patrząc na ich wczorajszy mecz z Piastem, jest pod wrażeniem tych drugich. Kibicowsko nisko, ale to nie decyduje o pozostaniu w lidze.
NeverMind1910
NeverMind1910
  4 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Twoja inteligencja się trochę umywa do mojej. Punkt widzenia zależy od wiadomo czego. Więc na tym poziomie zawsze będą pomówienia. Z mojej strony EOT.

Nie pyskuj, bo za krótki jesteś. Co najwyżej możesz się nadac na impreze techno party. Wszystkie konteksty wyjęte z moich wypowiedzi były napisane ironicznie, skoro tego nie rozumiesz.. Zresztą nie ważne, szkoda słów.

Konto usunięte
Konto usunięte: A Ty za kogo się tu uważasz? Jest taka anegdota- "jeśli ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego".

A co ma piernik do wiatraka pyrko?

Konto usunięte
Konto usunięte: po trzecie: Górnik nie może spaść.

Nie, może bo ty tak piszesz, czy ze względu na tradycje? Skoro na Lech przychodziło 6-7 tysięcy nie tak dawno, to Górnik równie dobrze może spaść.

Odra wygrała z Lechią w meczu o 6 punktów. Niestety raczej na pewno się utrzyma :/. Co roku marze o ich spadku i co roku rzutem na taśmę się utrzymują.
krzychu7818
krzychu7818
  4 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: A co ma piernik do wiatraka pyrko?

bez osobistych wycieczek!!!
gife
gife
  4 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie pyskuj, bo za krótki jesteś.

No masz Ci los. Mów do słupa, a słup dupa.

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, może bo ty tak piszesz, czy ze względu na tradycje?

W ogóle nie rozumiem tego zdania..ale wyjątkowo nie będę się czepiał.
I swoje zdanie zachowam dla siebie. Jeśli spadną, nic się nie stanie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Skoro na Lech przychodziło 6-7 tysięcy nie tak dawno

Zastanawiam się skąd bierzesz liczby? Strzelasz czy czytujesz dość często kibice net? Z dawnej drugiej ligi już wyszliśmy kiedy prawdopodobnie konczyłeś zerówkę :]

Konto usunięte
Konto usunięte: bez osobistych wycieczek!!!

wszystko o nim świadczy :)
NeverMind1910
NeverMind1910
  4 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: No masz Ci los. Mów do słupa, a słup dupa.

Jesteś git.

Konto usunięte
Konto usunięte: W ogóle nie rozumiem tego zdania..ale wyjątkowo nie będę się czepiał. I swoje zdanie zachowam dla siebie. Jeśli spadną, nic się nie stanie.

Hehe, nie jesteś zbyt myślący :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Zastanawiam się skąd bierzesz liczby? Strzelasz czy czytujesz dość często kibice net? Z dawnej drugiej ligi już wyszliśmy kiedy prawdopodobnie konczyłeś zerówkę :]

Zabawne, bo nigdy nie odwiedzałem strony ani forum. A może, zwyczajnie mnie na świecie jeszcze nie było..:smoczek:

Konto usunięte
Konto usunięte: wszystko o nim świadczy :)

Sweet. Masz mało do powiedzenia, to nie pisz wcale. Taka mała rada.

Na tym zakończmy dyskusje, bo do niczego nie prowadzi. Jesteś męczący..
NeverMind1910
NeverMind1910
  4 апреля 2009
Zespoły ze stolicy na plus trzy punkty. Oglądałem tylko mecz Legii. Nie podobała mi się gra stołecznej drużyny. Wygrali, po dość przypadkowej bramce Chyinamy. Dla polskiej ligi to dobrze, że nie tracą dystansu z czołówką, podobnie jest w Polonii. W końcu przebudził się Ivanowski. Za kilka minut magazyn ligowym w Canal+
gife
gife
  4 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Hehe, nie jesteś zbyt myślący

Po raz kolejny nalegam byś zajął się poprawną składnią zdań. Będzie to wygodne dla wszystkich tu obecnych.

Konto usunięte
Konto usunięte: A może, zwyczajnie mnie na świecie jeszcze nie było..

Jesteś git.

Konto usunięte
Konto usunięte: Masz mało do powiedzenia, to nie pisz wcale.

Jedno wyklucza drugie..uświadamiasz coraz bardziej, że jesteś na bakier z j. polskim :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Na tym zakończmy dyskusje, bo do niczego nie prowadzi.
Niczego się dziecko nie nauczyło. Smutna sprawa.
NeverMind1910
NeverMind1910
  5 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Niczego się dziecko nie nauczyło. Smutna sprawa.

Ty starszaku..

Konto usunięte
Konto usunięte: Po raz kolejny nalegam byś zajął się poprawną składnią zdań. Będzie to wygodne dla wszystkich tu obecnych.

Średnio interesuje mnie opinia takiej osoby jak ty.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jesteś git.

Ba

Konto usunięte
Konto usunięte: Jedno wyklucza drugie..uświadamiasz coraz bardziej, że jesteś na bakier z j. polskim :D

:ziew: Pierdu, pierdu. Po co tworzysz offtop? Ja do każdej wypowiedzi nie na temat dołączam informacje na podany temat. Skończ waćpan wstydu oszczędź

Mamy przynajmniej do jutra nowego lidera. Jest nim Legia. Oglądałem skróty meczów i muszę przyznać, że poziom sędziowania w tej jeszcze nie skończonej kolejki był mizerny.

Bardzo ładna bramka Muszalika. Górnik był miażdżony przez Piast.. Czarno widzę ich przeszłość, a Lechia zmierza do spadku bo sądzę, że Craxa się wygrzebie.
WueRZet
WueRZet
  5 апреля 2009
Tym razem we właściwym temacie :ninja:

Na szybko i gorąco po meczu w Poznaniu.

W moim odczuciu remis raczej sprawiedliwy, chociaż Lech miał więcej sytuacji do strzelenia bramki i zwycięstwo Kolejorza wcale nie byłoby niezasłużone. Sędzia fatalny, patałach klasy 0. Doping raczej dobry, chociaż bywały znacznie lepsze :P Ojciec powiedział, że w moim mieszkaniu było słychać wszelkie dźwięki ze stadionu, więc nie mogło być źle.

Mecz na Łazienkowskiej zadecyduje o tytule, chociaż Lech ma dalej wielką zadyszkę :nie:
99DjWIERTLO99
99DjWIERTLO99
  5 апреля 2009
Mecz mógł się podobać. Zmierzyły się ze sobą moim zdaniem na chwilę obecną dwie najlepsze polskie drużyny i to było widać. Ciekawe akcje, dobre tempo. Szkoda, że Kolejorz nie wygrał, miał wiele okazji. Wszyscy zagrali na swoim poziomie.:tak: Myślałem, że Kikut może sobie nie poradzić, ale zagrał dobry mecz.Wisła grała ostro, mogła, a nawet powinna skończyć z 2 czerwonymi (jeszcze Głowacki) ! :zly: .:and: Mam jedynie zastrzeżenia do sędziego, który przy niektórych akcjach źle się zachował.:ninja: Teraz czas na Legię. Mam nadzieję że tym razem odniesiemy zwycięstwo. Bo długo na nie czekamy ...:and:
koraspl
koraspl
  5 апреля 2009
Sedzia byl w sumie obiektywny i ocenilbym jego prace na plus.Mysle ze to Lech moze byc bardziej zadowolony z remisu.Pierwsze minuty meczu i wynik powinien otworzyc Cwielag.Lech zdobyl dosc szczesliwa bramke.Gdyby Beto stal na bacznosc a nie rozkraczony heh to pewnie bramki by nie bylo.Moim zdaniem remis z malym wskazaniem na Wisle.Ze strony Wisly na plus Baszczynski i Malecki dosc slabo Boguski.
W Lechu nie wyroznilbym nikogo ze wzgledu na to ze ta druzyna ma wiekszy potencjal i to co dzis zaprezentowali bylo owiele ponizej ich mozliwosci.
Chcialbym na chwile zatrzymac sie przy osobie Marcina Baszczynskiego.Juz wielokrotnie pokazywal ze nie tylko potrafi grac na prawej stronie obrony ale swietnie spisuje sie na srodku obrony.W tej chwili mamy dosc duze problemy ze stoperami w reprezentacji i mysle ze Baszczynki na srodek obrony to nie bylby zly pomysl.Podobna transformacje swego czasu przeszedl Michal Zewlakow ktory czesciej wystepowal kiedys na boku obrony niz na srodku .Baszczynski powinien zostac powolany do kadry na czerwcowe sparingi z RPA i Iranem
gife
gife
  5 апреля 2009
Sędzia ewidentnie pomógł Wiślakom. Dopiero, gdy Ci zaczęli kopać po głowach zaczął reagować. Debil. Niech ktoś mu mo rdę strzeli z buta to zacznie gwizdać.

Ilość niewykorzystanych sytuacji aż boli. Stilić się w końcu przebił pod murem i strzelił, ale tam przynajmniej 4-1 mogło być.

Kibicowsko bywało lepiej. Kilka zrywów Janków, Kocioł swoje.
Ogólnie mecz do zapomnienia.
koraspl
koraspl
  5 апреля 2009
Ja nie wiem co wy macie do sedziego???
Glowny prowadzil bardzo dobrze te zawody.Wiecej pretensji mialbym do linniowego ktory pomylil sie ewidentnie w pierwszej polowie...
NeverMind1910
NeverMind1910
  5 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ilość niewykorzystanych sytuacji aż boli. Stilić się w końcu przebił pod murem i strzelił, ale tam przynajmniej 4-1 mogło być.

:szok: Ja tam widziałem 8:1

Konto usunięte
Konto usunięte: .Gdyby Beto stal na bacznosc a nie rozkraczony heh to pewnie bramki by nie bylo

Beto to gracz bardzo słaby. Nie przekonuje mnie to,. że zna Robinho czy grał w reprezentacji młodzieżowej Brazylii.

Graczem meczu niewątpliwie Radosław Sobolewski, w Lechu najlepszy Peszko.
gife
gife
  5 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja nie wiem co wy macie do sedziego???

Inne odczucia są w TV, inne na stadionie, gdy ewidentne faule Wisły były puszczane płazem, a Lechitów odgwizdywane.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.