lista tematów
siemka.... strona 2 z 3
mam zamiar założyć sobie gaz bo jednak spalanie 14l na 100km to jednak sporo:P no więc mam zamiar założyć zwykły gaz, jakieś rady, wady, zalety??wiecie może ile u Was kosztuje założenie?mi gość powiedział że 800 zł z używaną butlą:P reszta nowa
temat do zamknięcia, bez sensu tak sobie wzajemnie wrzucać, poza tym autor tematu nie podał żadnych szczegółów więc tym bardziej ten temat nie ma sensu.
Konto usunięte: w sumie to mnie stać ale każdy tak na gazie jeździ.... no nic to będę inny od wszystkich.... a tak na marginesie, jak Ty posiadasz autko?
to że założysz sobie gaz nie znaczy że będą mniejsze koszty.
bo w sumie jednak, gaz do gaznika to jestem tam za tak ;>
ale czy wszyscy? ja robie jeszcze uzupełniające i nie podjąłem pracy w pełny etat
a SR w NX potrafi spalić 15l, ale za to za co to potrafi spalić - przynajmniej nie
mam nogi w 'podłodze' i auto stoi w miejscu. i gdzie wrzuce 2'a i gdzie auto reaguje
hm.. nie reaguje.. ;).
co do 2giego to też NX z tym że 1.6
Piszesz, że masz zadbane auto, a chcesz wstawić lpg za 8stów trochę szkoda auta moim zdaniem...
Ja nie pisze, że lpg jest złe bo na dobrej instalacji się fajnie i tanio śmiga.
Ale na takiej "zwykłej" za 8stówek będziesz miał same problemy i dołożysz za jakiś czas następne parę stówek, żeby to auto jakoś jeździło. W skrócie lepiej założyć sekwencję, auto w sekwencji mniej spali Ci niż w zwykłej instalacji i masz mniej problemów.
A co do spalania 14l to wcale nie trzeba mieć "szpanerskiego" silnika, bo zwykłym 1.6 taki wynik można bez większych problemów osiągnąć:p
Konto usunięte: To lepiej trać kase na przeróbke na gaz, pośmigaj sobie rok i nie wiem komu go potem opchniesz.
W dzisiejszych czasach auto z instalacją lpg szybciej sprzedaż...
Konto usunięte: gdybyś był na tyle sprytny i inteligentny to byś też wiedział że sam z panelu zrezygnował.
nie, wywalili mnie :bezradny:
myślę, że już nie. Poza tym teraz mogę ci napisać żebyś spadał na hyde, a wtedy nie mogłem być aż tak niemiły.
a co do gazu to jeździłem kiedyś autem z gazem i było ok. A instalację miałem nie od 'pana zdzisia', ale robioną w dobrym warsztacie. Poza tym Felicja z gazem to żadna profanacja ; ) Ot, tańsze wożenie się wozidełkiem na uczelnię miałem : ]
Konto usunięte: a SR w NX potrafi spalić 15l, ale za to za co to potrafi spalić - przynajmniej nie
mam nogi w 'podłodze' i auto stoi w miejscu. i gdzie wrzuce 2'a i gdzie auto reaguje
hm.. nie reaguje.. ;).
a po polsku?
już Ci mówię...np roczny lub dwu letni mercedes E-klasa, S-klasa itp lub jakies inne młode rocznikowo fury z dużymi silnikami...
hmm, wg mnie tak drogie, że cena paliwa jakie wlewamy nie powinna mieć już dla nas znaczenia :P Ale wszędzie można wsadzić gaz, to też jakby na to nie patrzeć mniej uciążliwe dla środowiska naturalnego paliwo. A jak ktoś chce też oszczędzać gazując Porsche to proszę bardzo, nic mi do tego : )