Earth
Earth
  26 травня 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
ReDAnGeLonesec
ReDAnGeLonesec
  6 лютого 2014
LeonGrande
LeonGrande: Kazdy sposob dobry na zwalczenie zarazy ja to bym miotacza ognia uzyl

Czasem obserwuję Niemcy i widzę do czego prowadzi obsesyjna, wręcz groteskowa chęć udowodnienia światu, że tak naprawdę, to oni nie są i nigdy nie byli rasistami, a całe to wojenne zamieszanie, które wciąż jeszcze kłopotliwie stoi całemu narodowi, jak kość w gardle, jest winą Hitlera i NSDAP. Na pokaz tolerancyjni i otwarci, z fałszywym uśmiechem przyjęli do siebie ludzi wszelkiej maści- im egzotyczniej tym lepiej, bo przecież takiego kontrastu nie da się nie zauważyć i co następuje? Katastrofa chyba już nieunikniona. Syf, brud, lenistwo, porubstwo i postawa roszczeniowa. Starsze pokolenie Niemców już dawno wyprowadziło się poza miasta i tam obserwując rozkład swojego kraju, z rozrzewnieniem wspomina stare, dobre czasy :D Co drugi ma gdzieś ukryte fotografie dumnego dziadka w wyglancowanych oficerkach, w czapce z trupią czachą i marzy o tym, aby mit o Tysiącletniej Rzeszy powrócił i dał im jeszcze nadzieję :D Taka dojczlandowska tragikomedia :D
ReDAnGeLonesec
ReDAnGeLonesec
  6 лютого 2014
RexMundi
RexMundi: chińska dzielnica

Trzeba im przyznać, że sztywno trzymają się jednej koncepcji :rotfl:

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  6 лютого 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Trzeba im przyznać, że sztywno trzymają się jednej koncepcji

tu teraz powinno byc pytane
znajdź 5 różnic na zdjęciu :D

albo skoncentrować wzrok .. i odczytać ukryta liczbę
...Ignorance is bliss...
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  6 лютого 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Czasem obserwuję Niemcy i widzę do czego prowadzi obsesyjna, wręcz groteskowa chęć udowodnienia światu, że tak naprawdę, to oni nie są i nigdy nie byli rasistami, a całe to wojenne zamieszanie, które wciąż jeszcze kłopotliwie stoi całemu narodowi, jak kość w gardle, jest winą Hitlera i NSDAP. Na pokaz tolerancyjni i otwarci, z fałszywym uśmiechem przyjęli do siebie ludzi wszelkiej maści- im egzotyczniej tym lepiej, bo przecież takiego kontrastu nie da się nie zauważyć i co następuje? Katastrofa chyba już nieunikniona. Syf, brud, lenistwo, porubstwo i postawa roszczeniowa. Starsze pokolenie Niemców już dawno wyprowadziło się poza miasta i tam obserwując rozkład swojego kraju, z rozrzewnieniem wspomina stare, dobre czasy :D Co drugi ma gdzieś ukryte fotografie dumnego dziadka w wyglancowanych oficerkach, w czapce z trupią czachą i marzy o tym, aby mit o Tysiącletniej Rzeszy powrócił i dał im jeszcze nadzieję :D Taka dojczlandowska tragikomedia :D

Dlatego sie w ciesze ze u nas w Polsce nie ma az tak wielkiego naplywu innych nacji ktore kolonizowalyby nasz kraj. Oczywiscie ktos powie ze nie ma powodu do radosci, bo to efekt biedy naszego kraju, wiec jest malo atrakcyjny, aczkolwiek mi jest dobrze i oby to sie nie zmienilo. Wspolczuje Wielkiej Brytanii, tam to juz ciezko na ulicy spotkac rodowitego anglika i wcale nie dziwi mnie postawa Cameroona ktory odniosl sie delikatnie mowiac sceptycznie o inwazji polakow na jego kraj i o ich zasilkach, wiec teraz nie chce sie zgodzic by obywatele nowo wchodzacych krajow do UE mieli nieograniczony dostep do rynku pracy.

Niemcy , idziesz do sklepu :
- kebab kebab ! kebab? kebab !

Anglia , idziesz do sklepu:
- ty no kuwa, wczoraj znow sie nayebalem z ziomkiem na budowie

Francja, idziesz do sklepu:
- Allah akbar ! milk please

Polska, idziesz do sklepu
- sorry , ale taki mamy klimat

:ziober2:
LeonGrande
LeonGrande
  6 лютого 2014
A co do Francji, to szanuje ich za :

http://www.youtube.com/watch?v=Q6omsDyFNlk

mój ideał kobiety :ziober2:
ReDAnGeLonesec
ReDAnGeLonesec
  6 лютого 2014
RexMundi
RexMundi: tu teraz powinno byc pytane znajdź 5 różnic na zdjęciu :D albo skoncentrować wzrok .. i odczytać ukryta liczbę

:D
Ciekawe czy florę i faunę też próbują na siłę wcisnąć w swój chiński schemat :D A widziałeś ten nowoczesny wieżowiec w kształcie (podobno) amerykańskiego pączka? :D
http://www.bryla.pl/bryla/51,85298,15068702.html?i=0

LeonGrande
LeonGrande: Dlatego sie w ciesze ze u nas w Polsce nie ma az tak wielkiego naplywu innych nacji ktore kolonizowalyby nasz kraj. Oczywiscie ktos powie ze nie ma powodu do radosci, bo to efekt biedy naszego kraju, wiec jest malo atrakcyjny, aczkolwiek mi jest dobrze i oby to sie nie zmienilo. Wspolczuje Wielkiej Brytanii, tam to juz ciezko na ulicy spotkac rodowitego anglika i wcale nie dziwi mnie postawa Cameroona ktory odniosl sie delikatnie mowiac sceptycznie o inwazji polakow na jego kraj i o ich zasilkach, wiec teraz nie chce sie zgodzic by obywatele nowo wchodzacych krajow do UE mieli nieograniczony dostep do rynku pracy.

Dokładnie tak.
Niestety globalizacja napiera i jest to niezwykle ciężki temat do rozgryzienia.

LeonGrande
LeonGrande: Niemcy , idziesz do sklepu : - kebab kebab ! kebab? kebab !Anglia , idziesz do sklepu: - ty no kuwa, wczoraj znow sie nayebalem z ziomkiem na budowieFrancja, idziesz do sklepu: - Allah akbar ! milk pleasePolska, idziesz do sklepu - sorry , ale taki mamy klimat

:rotfl:

Idealnie!

A we Francji strasznie nie lubią mówić po angielsku. Nie wiem czy miałeś okazję się przekonać :D

LeonGrande
LeonGrande: A co do Francji, to szanuje ich za : http://www.youtube.com/watch?v=Q6omsDyFNlkmój ideał kobiety

W każdym kraju można znaleźć nie mniej urodziwą :ziober2:
Także szanowanie Francji w tym kontekście jest trochę na wyrost :ziober2:
LeonGrande
LeonGrande
  6 лютого 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Niestety globalizacja napiera i jest to niezwykle ciężki temat do rozgryzienia.

Zwłaszcza że mamy otwarte granice, w każdej chwili jakiś "brudas" może sobie wjechać :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: A we Francji strasznie nie lubią mówić po angielsku. Nie wiem czy miałeś okazję się przekonać :D

No wiem wiem, rozpedzilem sie z tym english
Mialem okazje sie przekonac w pracy - te ciule zabojady nigdy nie wysylaja do mnie dokumentacji po angielsku tylko w ich posranym jezyku i siedze 4h na translatorze google :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: W każdym kraju można znaleźć nie mniej urodziwą

Alizee jest tylko jedna :w00t:

btw.

widzialas dziarskiego dziadka na YT? :- D ten człowiek jest mega pozytywny, 91 lat , wyglada jakby mial 60 lat, a zachowuje sie jakby mial 30 : P
wkleilbym linka - ale jak juz jestem w tym miejscu , to opcja kopiuj wklej spowoduje rozsypanie sie tego postu :woot:
LeonGrande
LeonGrande
  6 лютого 2014
Więc w tym poscie dodaje link

http://www.youtube.com/watch?v=5z9ofdEu08s

mega motywujacy czlowiek :- D
ReDAnGeLonesec
ReDAnGeLonesec
  7 лютого 2014
LeonGrande
LeonGrande: No wiem wiem, rozpedzilem sie z tym englishMialem okazje sie przekonac w pracy - te ciule zabojady nigdy nie wysylaja do mnie dokumentacji po angielsku tylko w ich posranym jezyku i siedze 4h na translatorze google

Masakra :-D

LeonGrande
LeonGrande: Alizee jest tylko jedna btw. widzialas dziarskiego dziadka na YT? :- D ten człowiek jest mega pozytywny, 91 lat , wyglada jakby mial 60 lat, a zachowuje sie jakby mial 30 : P wkleilbym linka - ale jak juz jestem w tym miejscu , to opcja kopiuj wklej spowoduje rozsypanie sie tego postu

Alizee jest tylko jedna, Anna Grodzka, pan Antoni...
Pierwsza- ot (uwaga będę brutalna, Leonie- uprzedzam z racji Twojego wieku, abyś zawału nie dostał :D) lolita, kolejna podfruwajka z branży rozrywkowej. Drugaaa...gi- tutaj nie tylko ręce opadają, a klawiatura odmawia posłuszeństwa.
Wychodzi na to, że z tej trójki najbardziej wyjątkowy jest dziarski dziadek- nasz, polski dziadek! Na bałtyckich śledziach i w naszym "sorryklimacie" wychowany! :rotfl:
LeonGrande
LeonGrande
  7 лютого 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Masakra :-D

Uzywam innego, mniej parlamentarnego, slowa gdy wchodze na maila i widze jego tresc plus zalacznik :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: uprzedzam z racji Twojego wieku

Konto usunięte
Konto usunięte: lolita

mam kryzys wieku sredniego , znow lolitki mi w glowie :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Drugaaa...gi- tutaj nie tylko ręce opadają

Plusik (sam nie wierze ze to pisze) dla Grodzkiego ze zapisal sie do zespolu parlamentarnego "przeciw Gender" :rotfl:
dobry trolling

Konto usunięte
Konto usunięte: Wychodzi na to, że z tej trójki najbardziej wyjątkowy jest dziarski dziadek- nasz, polski dziadek! Na bałtyckich śledziach i w naszym "sorryklimacie" wychowany!

Powiem Ci ze jego filmy sa motywujace, zdalem sobie sprawe czym sie truje codziennie : P a przeciez mozna zdrowo zyc
czas na zmiany :ziober2:

chce byc kiedys dziarskim dziadkiem : D
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  8 лютого 2014
no to dziś jakieś balety, disco i wóda all najght long yeaaah :D

http://www.youtube.com/watch?v=L5GwTfI_PD8

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
LeonGrande
LeonGrande
  8 лютого 2014
NuTiiiiii
NuTiiiiii: no to dziś jakieś balety, disco i wóda all najght long yeaaah :D

ja sie zabawiam nowym tele obiektywem : P

musze zainwestowac w dobry statyw, bo przy takich ogniskowych jest problem ze zlapaniem zylety
RexMundi
RexMundi
  8 лютого 2014
poka foto coś tam kupił
...Ignorance is bliss...
LeonGrande
LeonGrande
  8 лютого 2014
http://image.ceneo.pl/data/products/596710/i-tamron-af-70-300mm-f-4-5-6-di-ld-makro-canon-a17e.jpg

minus brak stablizacji, no i powyzej 200mm z reki za uja nie zlapiesz ostrego foto (choc wyzej ksiezyc przy 200mm wlasnie z ręki celowany), ale makro dobre to tez na plus, no i cena, grosze.
RexMundi
RexMundi
  8 лютого 2014
łeee kurde myśałem że teleskop kupiłeś

ale rozczarowanie :and:
...Ignorance is bliss...