WueRZet
WueRZet
  21 lipca 2012 (pierwszy post)

Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).

Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :

W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.

Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:

Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x

Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.

Temat do ogólnej dyskusji :piwo:
kuba92762
kuba92762
  7 sierpnia 2012
Enkido
Enkido: Włochy - USA

To będzie piękny meczyk. Amerykańce spodziewali się Argentyny, a tutaj spaghetti polecieli w uja:P
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  7 sierpnia 2012
Pary ćwierćfinałowe turnieju siatkówki mężczyzn

Bułgaria - Niemcy
Polska - Rosja
Argentyna - Brazylia
Włochy - USA
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  7 sierpnia 2012
mihihihihi d83cdd92
...Ignorance is bliss...
WueRZet
WueRZet
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: prawdziwi kibice beda wierzyc do konca w siatkarzy, bo w tym roku pokazali na co ich stac, a jeden mecz z Australia o niczym nie swiadczy.

To Ciebie tyrałem dzisiaj na pejsiku, czy to nie Ty. Bo poziom podobny :woot:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  7 sierpnia 2012
Enkido
Enkido: Polska - Rosja

Tego się bałem, wyrzucę tv przez okno i nie wytrzymam nerwowo.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  7 sierpnia 2012
Program wydarzeń olimpijskich z udziałem reprezentantów Polski 7 sierpnia (godziny wg czasu warszawskiego):

KAJAKARSTWO
eliminacje
10:46 C2 1000 m, mężczyźni - Marcin Grzybowski, Tomasz Kaczor
11:07 K1 500 m, kobiety - Aneta Konieczna
11:35 K2 500 m, kobiety - Beata Mikołajczyk, Karolina Naja
półfinały
12:09 C2 1000 m, mężczyźni - ew. Marcin Grzybowski, Tomasz Kaczor
12:30 K1 500 m, kobiety - ew. Aneta Konieczna
12:51 K2 500 m, kobiety - ew. Beata Mikołajczyk, Karolina Naja
KOLARSTWO TOROWE
keirin, mężczyźni
11:00 eliminacje - Kamil Kuczyński
17:35 2. runda
19:00 finał
omnium, kobiety
11:19 3 000 m na dochodzenie - Małgorzata Wojtyra
17:07 scratch - Małgorzata Wojtyra
17:53 500 m - Małgorzata Wojtyra
LEKKOATLETYKA
11:10 110 m przez płotki, eliminacje - Artur Noga
12:50 200 m mężczyzn - Kamil Kryński
20:45 finał rzut dyskiem mężczyzn - Piotr Małachowski
20:55 800 m mężczyzn - półfinał - Marcin Lewandowski, Adam Kszczot
TRIATHLON
12:30 mężczyźni - Marek Jaskółka
ŻEGLARSTWO
13:05 7. i 8. wyścig, klasa 470 kobiet - Agnieszka Skrzypulec, Jolanta Ogar
14:00 wyścig medalowy, klasa RS:X, mężczyźni - Przemysław Miarczyński
15:00 wyścig medalowy, klasa RS:X, kobiety - Zofia Noceti-Klepacka

czas na medal w 26f5
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
RexMundi
RexMundi
  7 sierpnia 2012
jaki macie czas na google ;> :P
ja 12.00 - musze przelamać bariere
...Ignorance is bliss...
Gutek909
Gutek909
  7 sierpnia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Tego się bałem, wyrzucę tv przez okno i nie wytrzymam nerwowo.

:mrgreen:

a tak serio to wolałem Brazylijczyków no ale cóż. Będzie kolejna wojna polsko-ruska pod siatką :P spełniły się moje oczekiwania co do możliwego półfinału. Jeśli ogramy Rosjan to w półfinale zmierzymy się z Bułgarią lub Niemcami :mrgreen: wtedy droga do finału otwarta. a więc jutro o 20:30 najważniejszy mecz ostatnich 4 lat ...
RexMundi
RexMundi
  7 sierpnia 2012
kurde chyba dam na ruskich w typerze - przy dobrym wyniku bardzo się zbliżę do 10 miejsca

ale serce mówi że Polacy :and:
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak serio to wolałem Brazylijczyków no ale cóż. Będzie kolejna wojna polsko-ruska pod siatką :P spełniły się moje oczekiwania co do możliwego półfinału. Jeśli ogramy Rosjan to w półfinale zmierzymy się z Bułgarią lub Niemcami wtedy droga do finału otwarta. a więc jutro o 20:30 najważniejszy mecz ostatnich 4 lat ..

Kuwa, szkoda, że Kadzia nie ma bo by ładnie psychicznie wybił frajerowi Apalikovovi siatkówkę z głowy:P
Gutek909
Gutek909
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Kuwa, szkoda, że Kadzia nie ma bo by ładnie psychicznie wybił frajerowi Apalikovovi siatkówkę z głowy:P

oglądałem 3 spotkania ruskich i dla mnie można ich ruszyć zagrywką. Alekno rotuję parą przyjmujących strasznie, grają oni słabo. Trzeba ich ruszyć żeby wyeliminować środek, a wtedy już się nie martwię ..
kuba92762
kuba92762
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: oglądałem 3 spotkania ruskich i dla mnie można ich ruszyć zagrywką. Alekno rotuję parą przyjmujących strasznie, grają oni słabo. Trzeba ich ruszyć żeby wyeliminować środek, a wtedy już się nie martwię ..

No przyjmujących mają kompletnie niestabilnych.Kiedyś jeszcze Berezko coś tam działał niezle, a teraz po kontuzji wcale nie jest takim pewniakiem. Chtiej też jakoś dynamiki już nie ma, można śmialo go wykluczyć. Ruskie są słabe psychicznie ogółem, jeśli blok będzie chodził i zobaczą radośc i zycie po drugiej stronie siatki to moga nawet seta nie ugrac.
Chudy
Chudy
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ruskie są słabe psychicznie ogółem,

za to polacy bardzo mocni psychicznie :crylol:
BermudyWeTroje
BermudyWeTroje
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: zobaczą radośc i zycie po drugiej stronie siatki to moga nawet seta nie ugrac.

d83cdf88jedziemy z tym koksem
Gutek909
Gutek909
  7 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ruskie są słabe psychicznie ogółem

są, zawsze byli i będą ;) dlatego nie osiągają sukcesów w wielkich imprezach :P Przegrane poprzednie IO, MŚ, ME. Zdołali wygrać LŚ i Puchar Świata, ale teraz graja o wiele gorzej niż wtedy ..
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.