GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  30 Juni 2009 (pierwszy post)
Witam. Ostatnio tutaj źle się dzieje, więc postanowiłam zalożyć zupełnie inny temat. Taka miła odskocznia od powtarzających się tematów.

Wiemy, że w sporcie oprócz indywidualistów rządzą również słynne rodzeństwa. Bywa często, że brat jest lepszy od siostry. A już gorzej w tej samej dyscyplinie, kiedy muszą ze sobą rywalizować. Chociażby w tenisie. Bywa też tak, że mamy do czynienia z siostrami, które z wielkim powodzeniem rządzą w jednej dyscyplinie.

Q: Wymieńcie nazwiska rodzeństwa. W jakich dyscyplinach występują? Które z nich odnosi największe sukcesy od rodzeństwa? Co możecie napisać o nich?
Q: Uzasadnijcie w paru zdaniach, dlaczego rodzeństwo wzbudziło u Was respekt i poważanie.

Tak, wiem, banalny temat. Ale nudziło mi się ;P Pozdrawiam :)
x10SiejaBball10x
x10SiejaBball10x
  4 Juli 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Q: Wymieńcie nazwiska rodzeństwa. W jakich dyscyplinach występują? Które z nich odnosi największe sukcesy od rodzeństwa? Co możecie napisać o nich?

Bracia Lavrinovic. W kosza grają. Ciężko powiedzieć, który z nich jest lepszy. Widziałam ich grę, kiedy grali razem w jednej drużynie. Kiedy byli razem na boisku bardzo dobrze się rozumieli, szczególnie, że w sumie grają na jednej pozycji.

Siostry Dydek. Małgorzata ma większe sukcesy bez dwóch zdań. Także koszykówka.
Predator007TSW
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
Predator007TSW
  5 Juli 2009
Bardzo ładne i dobre sprinterki szwedki Susanna i Jenny Kallur:P
Donald WHO YOU?
Predator007TSW
Predator007TSW
  5 Juli 2009
Iz dziwne ze nikt eszce nienapisał braciach Schumacher:P
Donald WHO YOU?
LouisVanGaal
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 58
LouisVanGaal
  5 Juli 2009
Predator007TSW
Predator007TSW: Iz dziwne ze nikt eszce nienapisał braciach Schumacher:P

Zdaje mi się, że chyba Egzekutor coś wspominał...
krzychu7818
krzychu7818
  5 Juli 2009
Predator007TSW
Predator007TSW: Iz dziwne ze nikt eszce nienapisał braciach Schumacher:P

Konto usunięte
Konto usunięte: W F1 byli bracia Schumacherowie...

LeonGrande
LeonGrande: Bracia Schumacherowie, coz tylko Michael blyszczal Ralfp byl jego cieniem ale i tak dzielnie walczyl i tez byl znanay, szkoda ze nie ma juz ich w F1

Predator007TSW
Predator007TSW
  5 Juli 2009
Lars i Tora Berger-biathlon. Lars zwariowany na strzelnicy najlepszy w zasadzie biegacz wsrod biathlonistow.
Donald WHO YOU?
Predator007TSW
Predator007TSW
  5 Juli 2009
Gary oraz Phill Neville sorki ze nie w jednym ale tak zawsze do glowy w odstepach cos przychodzi:)
Donald WHO YOU?
Predator007TSW
Predator007TSW
  5 Juli 2009
Na pierwszej stronie bylo pisane o Bogdanie i Marku Zającach ale oni nie sa braćmi tylko niewiem jaki tam jest wniosek ze byili czy nie na 1stronie:P?
Donald WHO YOU?
LouisVanGaal
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 58
LouisVanGaal
  5 Juli 2009
Joel i Didier Drogba :ziober2:
Predator007TSW
Predator007TSW
  5 Juli 2009
Mialobyc o slynnych rodzenstwach lub takich co obydwoje sa w miare w cyzms dobrzy i w ogóle.Jose to ja napisze o bracie ROnaldinho i co to daje?Wielu slawnych sportowcow ma rodzenstwo ale albo niesa sportowacami albo niesa woogle znani.
Donald WHO YOU?
kuba92762
kuba92762
  9 Juli 2009
Bracia Oivanen.
Bywaly mecze, ze Mikko sam je wygrywal w Resovii, tym drugim jakos niezbyt sie interesuje...
ooxxMagdaooxx
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
ooxxMagdaooxx
  10 Juli 2009
A bracia Stelmachowie. - Siatkówka ;)
W sporcie nie ma cudów, jest tylko ciężka praca
ManOfTheMatch
ManOfTheMatch
  10 Juli 2009
ooxxMagdaooxx
ooxxMagdaooxx: A bracia Stelmachowie. - Siatkówka ;)

to mi się już bardziej kojarzą bracia Gustavo i Murilo
DziQReprezentujeJP
DziQReprezentujeJP
  11 Juli 2009
Po przeczytaniu tych postów jestem pod wrażeniem paru osób na prawdę macie ogromną wiedzę na temat sportu dla mnie już chyba rodzeństw sportowych nie zostało :mrgreen: bo już chyba wszystkich wymieniliście :)
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  11 Juli 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Po przeczytaniu tych postów jestem pod wrażeniem paru osób na prawdę macie ogromną wiedzę na temat sportu dla mnie już chyba rodzeństw sportowych nie zostało bo już chyba wszystkich wymieniliście :)

Otóż nie :) Sa jeszcze inne sławne nazwiska. Też jestem pod wrażeniem tych wypowiedzi, ale to nie wszystko. Przecież dałam polecenie, by napisali coś o tych zawodnikach, czym zasłynęli i kto z nich jest lepszy, itd. Jednak nie wszyscy zastosowali się do tego polecenia.

Zapomnieliście o jednej najważniejszej dyscyplinie:) NHL. Trzeba przyznać, że w tej lidze grali bądź grają słynni bracia. I to nie mało. Ok, wymienię.

Eric i Jordan Staalowie, bracia pochodzący z Kanady. Też zawodowo grają w NHL. Eric gra w Carolinie Hurricanes, natomiast jego młodszy brat dla Pingwinów. Obaj bracia również maja dwóch młodszych braci, z tą różnicą że Marc jest starszy od Jordana o rok. Najmłodszy ma na imię Jared, i również gra w NHL, tyle że w AHL. Widać, że tradycja NHL jest u nich silnie zakorzeniona. Tak to bywa w NHL.

Wayne, Brent i Keith Gretzky. Kolejne rodzeństwo związane z hokejem. Nie da się co ukryć, to Wayne został hokeistą wszech czasów. A jego młodsi bracia również grają w NHL. Nie znam dokładnie ich historii.

Daniel i Henrik Sedinowie, bracia bliźniacy ze Szwecji. Ostatnio przedłużyli o 5 lat kontrakt z Vancouver Canucks. Zawsze graja w takich samych klubach. Znani są z wytrwałości, opuścili mało meczów.

Martin i Robert Reichel. Lepszy jest Robert, grał 13 lat w NHL i zdobył ok. 830 punktów. Grał dla reprezentacji Czech, natomiast jego brat przeszedł do Niemiec.

Joel i Henrik Lundqvistowie, kolejni bracia bliźniacy. Też Szwedzi,. Henrik gra dla Rangersów, a jego brat dla Dallas.

To chyba na tyle, jeśli chodzi o hokeistów. Słyszałam o Joe i Franku Jerwa.

Nie wiem, czy ktoś wspomniał o Michale i Marcinie Żewłakow. Jedynie to Michał ma więcej sukcesów i jest lepszym piłkarzem. Też są bliźniakami.

Michael i Marcus Vick. Grają na pozycji quarterback w NFL, lidze futbolu amerykańskiego.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.