GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  30 Junio 2009 (pierwszy post)
Witam. Ostatnio tutaj źle się dzieje, więc postanowiłam zalożyć zupełnie inny temat. Taka miła odskocznia od powtarzających się tematów.

Wiemy, że w sporcie oprócz indywidualistów rządzą również słynne rodzeństwa. Bywa często, że brat jest lepszy od siostry. A już gorzej w tej samej dyscyplinie, kiedy muszą ze sobą rywalizować. Chociażby w tenisie. Bywa też tak, że mamy do czynienia z siostrami, które z wielkim powodzeniem rządzą w jednej dyscyplinie.

Q: Wymieńcie nazwiska rodzeństwa. W jakich dyscyplinach występują? Które z nich odnosi największe sukcesy od rodzeństwa? Co możecie napisać o nich?
Q: Uzasadnijcie w paru zdaniach, dlaczego rodzeństwo wzbudziło u Was respekt i poważanie.

Tak, wiem, banalny temat. Ale nudziło mi się ;P Pozdrawiam :)
ManOfTheMatch
ManOfTheMatch
  30 Junio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Zastanawiam się tylko w jakim kierunku idzie ta dyskusja. Wymieniamy nazwiska, jednak nie prowadzi to do jakiejkolwiek dyskusji.

najpierw wymieńmy kogo znamy, to później można ocenić, którzy najlepsi :ziober2:

seweryn1908
seweryn1908: a bracia golcowie?

może jeszcze Kaczyńscy :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dinara i Marat Safin - chyba moje ulubione rodzeństwo obydwoje byli lub obecni liderzy rankingu

Jakoś mi osobiście nigdy do gustu nie przypadli oboje :nie:

Konto usunięte
Konto usunięte: bracia Kliczko

a ci wręcz odwrotnie, najlepsi bokserzy początku 21 wieku.

Na pewno bardziej imponują mi sytuacje, gdzie jedno z rodzeństwa robi co innego niż drugie... przykładem na pewno może być Urszula Włodarczyk, czołowa polska wieloboistka oraz jej brat Piotr, reprezentant Polski w piłce nożnej.
koraspl
koraspl
  30 Junio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ci wręcz odwrotnie, najlepsi bokserzy początku 21 wieku.

Tylko szkoda ze przyrzekli swojej matce ze nigdy nie spotkaja sie w ringu...
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  30 Junio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Q: Wymieńcie nazwiska rodzeństwa. W jakich dyscyplinach występują? Które z nich odnosi największe sukcesy od rodzeństwa?

Bracia Schumacherowie, coz tylko Michael blyszczal Ralfp byl jego cieniem
ale i tak dzielnie walczyl i tez byl znanay, szkoda ze nie ma juz ich w F1 :and:
ManOfTheMatch
ManOfTheMatch
  30 Junio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko szkoda ze przyrzekli swojej matce ze nigdy nie spotkaja sie w ringu...

ostatnio słyszałem, że jednak być może do takiej walki dojdzie.
NeverMind1910
NeverMind1910
  30 Junio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio słyszałem, że jednak być może do takiej walki dojdzie.

Przecież to by było nieetyczne i niemoralne. Nie potrafiłbym zrozumieć, jak mogliby przyjąć taką ofertę. To szczyt głupoty.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko szkoda ze przyrzekli swojej matce ze nigdy nie spotkaja sie w ringu...

Bardzo słusznie, że mają mądrą kobietę za matkę.
tomekkolarz
Reputacja: -65 | BluzgometrTM: 102
tomekkolarz
  30 Junio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: W jakich dyscyplinach występują? Które z nich odnosi największe sukcesy od rodzeństwa? Co możecie napisać o nich?

Łukasz Bodnar i Maciej Bodnar na czas obecnie rządzą w polskim peletonie

Michał Kwiatkowski i Radek Kwiatkowski obaj młodzi uzdolnieni kolarze Młodszy Michał jest Mistrzem świata i europy juniorów

I Bodnarowie i Kwiatkowscy to utalentowani kolarze Jeden z podnarów ściga się w Pro Tourze a Młodszy z Kwiatkowskich Michał Jest wielkim talentem i jest naszą przyszłością jeśli chodzi o kolarstwo :)

@seweryn1908:

nie chańb mojego nazwiska :/
:zakochany:
davvyd0z
davvyd0z
  1 Julio 2009
NBA:
George i Derrick Gervin, Harvey i Horace Grant, Brent i Mike Price.
Więcej nie kojarzę w tej chwili ale na pewno było ich jeszcze sporo. ;)
ManOfTheMatch
ManOfTheMatch
  1 Julio 2009
oczywiście jeszcze bracia Gasol w koszykówce są :tak:
davvyd0z
davvyd0z
  1 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: oczywiście jeszcze bracia Gasol w koszykówce są

Nie wiem czemu o nich zapomniałem... :woot:
ManOfTheMatch
ManOfTheMatch
  1 Julio 2009
Właśnie mi się przypomnieli jeszcze jedni znani bracia, bracia Schleckowie, którzy już niedługo powinni zaistnieć w TdF. Szczególnie imponuje mi Andy, który z roku na rok robi coraz większe postępy i mam nadzieję, że w tym sezonie powalczy o żółtą koszulkę.
Predator007TSW
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
Predator007TSW
  2 Julio 2009
Nikola i Wlado Grbic, bracia Laudrup i DeBoer:P
Donald WHO YOU?
Kashrius
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13332
Kashrius
  2 Julio 2009
siostry Radwańskie :mrgreen:
tzlublin9
tzlublin9
  3 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Q: Wymieńcie nazwiska rodzeństwa. W jakich dyscyplinach występują? Które z nich odnosi największe sukcesy od rodzeństwa? Co możecie napisać o nich?

bracia Rempałowie, a dokładnie Jacek, Tomek, Marin i Grzegorz. Żużlowcy. Największe sukcesy odnosił Jacek.

Konto usunięte
Konto usunięte: Q: Uzasadnijcie w paru zdaniach, dlaczego rodzeństwo wzbudziło u Was respekt i poważanie.

Respekt dla Tomka i Jacka za to, że jeżdżą w moim klubie :mrgreen:
2blaz7
2blaz7
  3 Julio 2009
Williamski w teniska dobrze gaja ...
Radwanskie tez tenisistki, ale troszke gorsze... chociaz Aga kilka sukcesow ma

jesli chodzi o inne dyscypliny to Neville'owie kiedys razem grali w Manchester United

no i braci Mroczek
2blaz7
2blaz7
  3 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Davids, Sneijder,

chodzi o Edgara Davids i Wesleya Sneijdera ???
nie myslalem ze maja braci pilkarzy :woot:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.