Co kto by wybrał i dlaczego ?
PS3+ Move & xbox 360 +Kinect strona 2 z 2
whitestok co ty porównujesz sprzęt który miał premierę pod koniec 2006 roku do kart graficznych z tego roku weź jakiegokolwiek pc z tamtych czasów i porównaj gry jak na dzisiejsze czasy nie jest tragicznie wygląda przyzwoicie nie wiem w co ty grasz ale jest dużo gier z ładna grafiką,xNumber1x jak na kinekcie interesuja cie jakieś bąbelki i różne pierdoły jak ganianie motyli to bierz X360 nic innego na kinekta nie znajdziesz tylko jakies gry familijne jak chcesz do gier poważniejszych jak np killzone 3, Grand Slam Tennis 2 iwiele innych bierz ps3, prawie każda nowa gra korzysta z opcji Move
nie porównuję sprzętu tylko wykonanie gier na PS3 i na PC, te na PS3 wyglądają po prostu słabo i są okrojone w wiele opcji, które są w wersjach PC. W jakie gry gram? sprawdź sobie sam, mój nick na PSN to Artur87PL,z posiadanych przeze mnie gier to jedynie GT5 wygląda ładnie ale i tak jest parę zastrzeżeń...
sprzedaj konsole nie graj dla milionów ludzi grafika jest zadowalająca X360 ,przy najnowszych grach na pc tez nie błyszczy ,różnica miedzy x360 a ps3 jest prawie żadna,wyjdzie ps4 i przez kilka lat gry na pc nie będą jej dorównywać graficznie minie kilka lat i będzie na odwrót taka jest kolej rzeczy to są konsole do gier i spełniają swoja role doskonale ,pc to studnia bez dna jak chodzi o gry najdalej bez modernizacji 2 lata potem zmiana bebechów wole słabsza grafikę ale można nacieszyć się każdym tytułem a nie patrzeć czy mi pudzie .
szczerze? jestem starym konsolowcem z przyczyn finansowych jednak gram na PC. Różnica technologiczna szybko jest wyrównywana na pc. w takiej ps3 siedzi ekwiwalent 8800. Dlaczego wiec przewaga pc pojawiła się dużo później? Lepiej zoptymalizujesz grę pod kątem zamkniętego sprzętu niż w sytuacji gdy konfiguracji może być multum, Poza tym pc pozwala na dodatkowe wodotryski o których na obecnych konsolach możesz zapomnieć. Pomijam fakt jak nv potraktowała ludzi seriami 9xxx 1xx 2xx i w sumie 3xx dopiero 4xx były konkretnymi grafikami.
PC to studnia bez dna? Ryly? jak dobrze postawisz kompa przez długie lata jedynymi częściami do wymiany jest grafika i ram. Fakt teraz jak chce się myśleć o prostej rozbudowie komp musi mieć i5 2500k(a ze ceny w tym roku wyższe niż w poprzednim) i fakt na start wydasz 3,5k+1k za monitor. (ew 2k za tv)
Przyjmijmy ze rokrocznie zakupisz jedną grę miesiecznie a wymianę podzespołów robisz co 2 lata przecietną nowość uplasujmy na poziomie 140zł co daje nam jakieś 3360zł na gry
teraz konsola 1300 na konsolę + jakaś dobra 42 z niskim imput lagiem i takim któy bedzie się dobrze sprawował czyli 2k tu również przez dwa lata zakupimy 12 gier jednak w cenie 250 bo po tyle bodaj chodzą nówki zazwyczaj cena = 6000zł za różnicę kupujesz kartę graficzną, starą sprzedajes i masz ram i kasę na gry.
Konsola tylko pozornie wydaję się być tańszą opcją. mogłem przecież policzyć mniej gier co prawda i pc z adekwatną mocą do konsoli:)
Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Ore ni wa, dare mo tasukerarenai to omou n da. Kazoku darou ga, nakama darou ga. Dare mo.
Xbox i kinect..
dlaczego?? nie wiem hehe bo od kilku lat mam xboxa i sporą kolekcje oryginalnych gierek.
Sam kinect super sprawa, jest lekki lag, ale nowsze gry eliminują tego laga. a zabawa całym ciałem naprawde super sprawa na imprezy, wszyscy są zachwyceni.
Co do przewagi PS na Iksem i odwrotnie się nie wypowiadam , bo dla mnie to jest bez sensu, a temat wiecznie wałkowany. Iks ma zalety i PS ma zalety.
A dla tych co piszą, że xbox LIVE gold jest płatny to chyle czoła bo 99zł na 12 miesięcy to połowa ceny nowej gierki, a aplikacje i kontabilność z windowsem bardzo dobra.
Pozdrawiam