Co kto by wybrał i dlaczego ?
PS3+ Move & xbox 360 +Kinect strona 1 z 2
PS3.
Dlaczego:
- Darmowy playstation network, za xbox live musisz płacić abonament.
- Nie mam zbyt dużego pokoju na kinect, a kontroler mowi jest na tyle ciekawy że możesz nawet dokupić karabin
- PS3 ma lepszą grafikę.
- Ma blue ray.
- PS3 jest cichutki.
w xboxie podoba mi się tylko pad, posiadam go do gier na kompie.
Odpowiedz sobie na jedno ale to zajebiście wazne pytanie. Co będzie sprawiać Ci przyjemność, machanie łapami czy machanie łapami z wibratorem w ręku?
kinect ma duze lagi .. move chodzi duzo plynniej i lepiej.. no i PS3 zdecydowanie.. sam miałem i xboxa360 i teraz mam ps3 i jestem duzo bardziej zadowolony z PS3 .. internet za free jak ktos wyzej napisal etc.
I na pewno dłuższe wsparcie sony niżeli microsoftu jak wyjdą w przyszłości ich następne wersje doskonałym przykładem jest ps2 które na rynku jest już 12 lat i ciągle jest produkowane gier mało wychodzi ale wychodzi ze starym xboxem jest inaczej gdy pojawił sie nowy x360 zaprzestali produkowania konsol i gier w roku 2007 a technicznie był 2 razy mocniejszy jak ps3 tak samo bedzie z x360 wiec wybór na ps3 sam posiadam mój nick to przemek28incz jakby ktoś był chętny pograć w BF3.
wkradł się błąd,,ze starym xboxem jest inaczej gdy pojawił sie nowy x360 zaprzestali produkowania konsol i gier w roku 2007 a technicznie był 2 razy mocniejszy jak PS2 oczywiście
tutaj można podyskutować...W wielu grach PS3 może jedynie possać laskę dla Xbox360 np. Mafia II, Assassins Creed Revelations, Dirt 3 i wiele innych tytułów...Porównując te same gry na Xbox360 i na PS3 to widać bardzo dobrze, że gry na PS3 są konkretnie okrajane a wersje na Xbox360 wyglądają dużo lepiej a nawet prawie albo i tak samo jak na PC. Osobiście mam PS3, kupiłem ze względu na GT5 i na darmowe granie online ale zastanawiam się nad dokupieniem Xbox360 lub po prostu tą kasę zainwestować w jakąś konkretniejszą kartę graficzną do PC bo szczerze mówiąc to na PS3 ani grafika ani gamepady nie są zbyt rewelacyjne.
Co do Move w PS3 to działa to dość precyzyjnie i płynnie, można śmiało machać kontrolerem bez obaw, że konsola nie wyłapie któregoś ruchu.
Co do Kinect w Xbox360 to niestety nie mogę nic powiedzieć bo grałem tylko przez chwilę w sklepie.
zgadza się grafika jest lepsza na x360 w co niektórych grach lepsza ale ale nie jest to jakaś większa różnica,można na youtube sprawdzić te różnice prawie żadne.
tu się zgodzę, ale większość tych samych tytułów wygląda tak samo lub minimalnie i to bardzo minimalnie lepiej na x360 ,nie ma się co podniecać ze miażdży bo tak nie jest ,zależy od gry jedna lepiej wygląda na ps3 a druga na x360 i nie jest to z winy sprzętu tylko dlatego ze gry które się pisze pod ps3 tworzy TU Cytuję pewien artykuł,,,-By tworzyć na PlayStation 3, trzeba mieć ogromną wiedzę i umieć wykorzystywać sztuczki programistyczne, których wielu deweloperów po dziś dzień nie zna. To konsola nieprzyjazna dla twórców. Fakt, RAGE w wersji dla konsoli PlayStation 3 działa i wygląda w niektórych miejscach lepiej niż na X360, ale dzieje się tak tylko dzięki ogromnemu wysiłkowi iD Software oraz mocy Cella, który jest w stanie wykonać dużo więcej operacji na sekundę, aniżeli procesor zaimplementowany w konsoli Microsoftu. Zapewniam jednak, że mimo bólu jakiego nabawiło nas PS3, obie wersje RAGE wyglądają identycznie, nie ma żadnych różnić na korzyść bądź niekorzyść którejś z platform...
To nie zmienia faktu, że w większości gier na PS3 tekstury wyglądają jak z gier sprzed 10 lat na PC, tylko trochę bardziej pokolorowane i pokazano trochę więcej detali. Poza tym w wielu grach jest "walka kwadratów", może na iksie też tak jest...nie wiem, wiem jednak, że po przesiadce z PC na PS3 jestem trochę bardzo zawiedziony i przy najbliższym nadmiarze gotówki kupuję konkretniejszą kartę graficzną do PC a PS3 chyba po prostu sprzedam...