witam :)
Internet z kablówki podłączony pod komputer stacjonarny modemem Thompson TCM 420 działa. (jest na systemie XP jeśli to ważne)
Po przełączeniu kabelka pod laptopa z systemem win7 wyskakuje informacja, że sieć niezidentyfikowana.
Nie było mnie przy tym jak tu majster konfigurował zatem liczę na help w tej sprawie.
konfiguracja internetu z kablówki
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Klonowanie MAC adresu karty sieciowej z komputera na którym internet działa do komputera na którym internet nie działa powinno załatwić sprawę.
jak to zrobić?
Dam znać jak rozwinę sprzęt.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Jeśli o ochronę MAC chodzi; można zamiast modemu dostarczanego podpiąć router z Annex B, który posiada opcję klonowania mac adresu...klonujesz wtedy mac swojej karty na urządzenie i korzystać z internetu na wielu kompach. Nie wiem, ja jest w przypadku tego Thomson`a; ale większość urządzeń identyfikowana jest u operatora pod mac adresem urządzenia, nie kart sieciowych, ale są i takie, które identyfikowane są po mac adresach kart...pytanie, czy Twój operator ma włączone filtrowanie po mac`u..zorientuj się najlepiej :)