Witam
Co byście polecili, konczy mi sie Avria9 (jej duzy plus to pobieranie malych zasobów systemowych, czytalem ze kolejne wersje sa duzo bardziej zasobożerne) i potrzebuje jakiegos antywira ktory bedzie dosc lekko smigal na 512 ramach
fotkowicze maja jakies propozycje?
Antywirus darmowy, który? strona 2 z 2
Jeśli o darmowe antyvirusy chodzi, moim faworytem jest Avira. Wykrywalność wirusów zadowalająca, nawet podczas autouruchamiania Pędraków, dysków zewnętrznych, itp. potrafi wykryć większość zagrożeń.
Jeszcze mało zasobożernym antyvirem jest Microsoft Security Essentials, chociaż tego do końca nie miałem okazji przetestować.
Używam go rok, a może i nawet 2 i nie narzekam na problemy z wirusami. Nie obciąża kompa co jest zaletą i do domowych zastosowań "zdaje egzamin".
Dobry jest jeszcze Comodo ale nie wiem ile on żre pamięci...
Autorowi tematu proponował bym się wysilić i poszukać w google. Temat wałkowany 10tki razy na różnych forach komputerowych co dopiero na fotce.. Na pewno wyświetli od cholery linków
Najlepszy dla Twojego komputera byłby nod32 2.7.39 na pewno by nie muliło nie wiem jak z nowszą wersją nod32 5. W sumie od zawsze używam noda i problemów z komputerem pod względem wirusów nie miałem i nie mam. Lecz darmowy nie jest, sa na to sposoby w przypadku tej starszej wersji to jakiś fix, który chyba jest mało legalny, ale pewności nie mam, a co do nowszej wersji to program "tnod user & password finder 1.4.1" i on mi się wydaje legalny, gdyż szuka kluczy trial gdy nasz używany się kończy :)
Najnowsza Avira zajmuje troche miejsca na dysku,poza tym dodali oni reklamy podczas aktualizacji i wymaga service packa 3 ale jest dobry. Kiedyś miałem tego najnowszego avasta co niby popularny jest choć nie wiem dlaczego,sporo przepuścił i w dodatku fałszywe alarmy. Ciężko jest coś dobrać,ja za czasu miałem starą avire + sunbelt personal firewall i to było chyba najlepsze dobranie.