Witam.
System Win 7 SP1 o ile dobrze pamiętam.
Na jednej z partycji 150GB gdzie znajduje się recovery systemu (ono zajmuje powiedzmy z 10GB), nie ma nic więcej! We właściwościach dysku napisane jest, że jest on cały zajęty -> również w pasku zadań wyskakuje komunikat "Brak wolnego miejsca na dysku D"
Bad sektory czy coś ?
Jak to naprawić ??
Brak wolnego miejsca na dysku
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Ściągnij TreeSize http://www.jam-software.com/treesize_free/
Odpal, poczekaj aż przeskanuje wybrany dysk i wtedy zobaczysz, które katalogi zajmują najwięcej miejsca.
Włącz pokazywanie ukrytych plików i folderów (opcje folderów) i zobacz czy nie ma przypadkiem ukrytych folderów z czymś; backupy, bądz inne pliki, czy foldery...
sprawdz czy kopie zapasowe nie zajmuja za duzo miejsca- okazlo sie, ze ja wlasnie kopii mialam za duzo:)
nie ma nic w ukrytych.
jak to sprawdzić gdzie je mam?
nie ma nic do wywalenia = 0kb.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Pobrałem i przeskanowałem.
Dysk ma 151926,3 MB
wyszło faktycznie, że kopie zapasowe zajmują ponad 80GB i obraz systemu 60GB.
Usunąłem już kopie za okres z 2010 roku = 17GB
ale jest jeszcze od 2011-01-12 do 2011-08-08 waga ponad 60GB i ta musi zostać czy nie?
To kasuj ostatnią. W opcjach stwórz nową i tyle, tylko w ustawieniach poszukaj zmniejszenia kopii zapasowych.