edwardos53
edwardos53
  19 października 2011 (pierwszy post)

wcześniej miałem xp teraz brat mi wgrał 7 ultimate 32bit jak i na xp jak i teraz mam taki problem przy standardowych sterach grafy pod win 7 mogę to rozdzielczość bez problemu ustawić a jak zainstaluje stery od producenta karty to w ustawieniach tej rozdzielczości w ogóle nie ma a jak ręcznie wprowadzę to robią się czarne paski filmowe.

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  19 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: przy standardowych sterach grafy pod win 7 mogę to rozdzielczość bez problemu ustawić a jak zainstaluje stery od producenta karty to w ustawieniach tej rozdzielczości w ogóle nie ma

Jaką kartę posiadasz i jakie sterowniki instalujesz? Nie podałeś najistotniejszych informacji. Po drugie nie trzeba było zakładać nowego tematu...mogłeś w poprzednio założonym dodać te informacje.
edwardos53
edwardos53
  20 października 2011

karta galaxy geforce 8600 GT sterowniki instaluje najnowsze ze strony nvidii

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  20 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: karta galaxy geforce 8600 GT sterowniki instaluje najnowsze ze strony nvidii

spróbuj usunąć obecne sterowniki, zainstalować z płyty którą dostałeś razem z kartą, jeśli wydajność Cię nie będzie zadowalać wtedy aktualizuj na stronie nVidi
edwardos53
edwardos53
  20 października 2011

instalowałem już z płyty ale to nic nie daje

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 października 2011

W takim układzie masz coś nie tak z kartą i system korzysta ze sterownika crt...spróbuj ze sterownikami Omegi http://www.omegadrivers.net/index.php?option=com_content&view=article&id=396:nvidia-forceware-28538-beta&catid=39:nvidia-news&Itemid=72

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  21 października 2011
tomas
tomas: i system

Karta ;> ewentualnie złe sterowniki....gdyby udało Ci sie rozwiązać problem, napisz :)
Raziel165
Posty: 2527 (po ~123 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 6
Raziel165
  21 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wcześniej miałem xp teraz brat mi wgrał 7 ultimate 32bit jak i na xp jak i teraz mam taki problem przy standardowych sterach grafy pod win 7 mogę to rozdzielczość bez problemu ustawić a jak zainstaluje stery od producenta karty to w ustawieniach tej rozdzielczości w ogóle nie ma a jak ręcznie wprowadzę to robią się czarne paski filmowe.

Masz zimne luty na karcie graficznej,te paski naprowadzają mnie na taki trop,ale nie jestem pewien w 100%.
Raziel165
Posty: 2527 (po ~123 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 6
Raziel165
  21 października 2011
Raziel165
Raziel165: Masz zimne luty na karcie graficznej,te paski naprowadzają mnie na taki trop,ale nie jestem pewien w 100%.

Tak się objawiają zimne luty:
Nie można zainstalować sterowników
Na ekranie pojawiają się artefakty,paski,zmiana koloru itd.
Przy zmienianiu rozdzielczości wyskakują artefakty
MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  21 października 2011
Raziel165
Raziel165: Na ekranie pojawiają się artefakty,paski,zmiana koloru itd. Przy zmienianiu rozdzielczości wyskakują artefakty

ale on nie ma krzaków ani artefaktów a jedynie rozdzielczość jako kadr filmowy..
czyli obraz ma złą proporcję.
edwardos53
edwardos53
  21 października 2011

zainstalowałem sterowniki ze strony nvidii wersja 185.85_desktop_win7_32bit_international_whql wprowadziłem ręcznie dano rozdzielczość ekran był trochę przesunięty ale wystarczyło nacisnąć przycisk auto na monitorze i wszystko się wypoziomowało i jest teraz dobrze zobaczymy jak długo :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.