Witam. Jaką mogę postawić tezę w prezentacji dotyczącej samotności w literaturze ? Książki, jakie wybrałam to : Ludzie Bezdomni (Tomasz Judym oraz Korzecki), Latarnik i Wieża.
Z góry dziękuję za pomoc :)
lista tematów
Teza do prezentacji strona 2 z 2
Nooo... Całkiem, całkiem. :>
Ja musiałam się dokształcać z fizyki. ;f
O wiele szybciej się czyta, poza tym zawsze wydawało mnie się, że są łatwiejsze do przyswojenia. ;P Ale kazdy inaczej odbiera różne teksty. :)
spoko temat, nie chcieli w nim zadnych porównań epok lub czegos innego na przestrzeni lat;]
fizyka... całe 3 lata na ściągach.straszny przedmiot i zawsze straszni nauczyciele
Fantastyczna: O wiele szybciej się czyta, poza tym zawsze wydawało mnie się, że są łatwiejsze do przyswojenia. ;P Ale kazdy inaczej odbiera różne teksty. :)
wiesz jak mi zalezy zeby cos szybciej przeczytac to biore streszczenie lub wcale nie czytam:D grunt zeby to zrozumieć a z takimi tekstami zawsze mialem problem
Konto usunięte: spoko temat, nie chcieli w nim zadnych porównań epok lub czegos innego na przestrzeni lat;]
Czyli spore pole do popisu. :)
Ja w 3 kl. nie miałam już fizyki.
A w 1 kl. to miałam takie zajawki z nauczycielem, że szok. :D
Konto usunięte: wiesz jak mi zalezy zeby cos szybciej przeczytac to biore streszczenie lub wcale nie czytam:D grunt zeby to zrozumieć a z takimi tekstami zawsze mialem problem
No, tak. Czytanie czegoś na siłę, bez zrozumienia nie ma większego sensu. ;P
spore aczkolwiek tez nie za duze bo malo bylo lektur dokladnie opisujacych wawe:)
ja nawet nie pamietam moze tez nie mialem
w tym rzecz. ale MEN przeciez wprowadza "same ciekawe ksiązki"...cale szczescie ze juz to mam za sobą
No, ale przecież Warszawa w literaturze i SZTUCE, więc mogłeś wybrać też inne dzieła oprócz książek.
Ja byłam w klasie plastycznej, więc miałam więcej godzin z przedmiotów humanistycznych. :)
I tyle na temat lektur szkolnych.
Ale się rozgadaliście.. ;)
Prezentację napisałam ;) prosiłam o pomoc bo nie wiedziałam jak miałaby ta teza wyglądać ;p czy wystarczyłoby napisać że samotność w literaturze ma różne oblicza, czy coś ;p już sobie poradziłam ;p
Fantastyczna: No, ale przecież Warszawa w literaturze i SZTUCE, więc mogłeś wybrać też inne dzieła oprócz książek.
a to tak:) mialem tez kawałek filmu "lalka" i kilka obrazów Canaletta i Gierymskiego:)
Fantastyczna: Ja byłam w klasie plastycznej, więc miałam więcej godzin z przedmiotów humanistycznych. :)
a ja tradycyjnie trafilem do klasy najgorszej:] jakies fatum ktore ciagie sie od podstawówki:D
DOKLADNIE:D:D
Konto usunięte: a to tak:) mialem tez kawałek filmu "lalka" i kilka obrazów Canaletta i Gierymskiego:)
Ja miałam tylko 3 wiersze i 2 książki.
Konto usunięte: a ja tradycyjnie trafilem do klasy najgorszej:] jakies fatum ktore ciagie sie od podstawówki:D
Moja klasa była najgorsza pod względem frekwencji, a warto zaznaczyć, że na 30 osób było tylko 2 chłopców.