"Które utwory literackie są dla Ciebie szczególnie znaczące w kształtowaniu systemu wartości? Przedstaw je i uzasadnij wybór."
Musze miec gotowy plan ramowy+prezentacje do poniedzialku. Gdzie moge kupic, kto moze mi to lepiej niz dobrze napisac za pieniadze. Prosze o linki, namiar.
pozdro
lista tematów
Prezentacja maturalna - j. polski strona 2 z 2
mnie by to zgubilo:]
obstawialem ze wiecej niz na 100% nie zdam matmy i polaka jesli sie trafi taka lektura ktorej nie czytałem (a duzo ich nie przeczytałem) stawialem ze zdam tylko angola pisemnego i ustnego a polaka ustnego bylem pewnien ze rozwale:]
i takie podejscie pozwolilo mi na spokojne prystąpienie do egzaminu...zdam to zdam nie zdam to nie zdam w d.pie z tym sa jeszcze poprawki:)
nie czytałem takich lektur ktore dla mnie byly "o niczym" bo takie ksiązki są dla mnie najgorsze. w 3 liceum nawet jak chcialem przeczytac jakąś lekture to tradycyjnie nie bylo na to czasu bo jak juz bylem w polowie ksiązki to zaczynaliśmy przerabiać drugą(nie ma to jak ustanowienie przez ministra ilości lektur w poszczególnych klasach...gdzie w mturalnej dowalił ich 27)...bez bicia sie przyznam ze w 3 klasie to od deski do deski przeczytalem tylko ludzi bezdomnych i lalke bo potrzebne mi byly na ustną, reszte streszczenia i po kawałkach. liczylem na szczęscie na pisemnym polaku...