Temat dla maturzystów
Przed
Jak przygotowania ?
Jakie tematy wybraliście ?
Którego przedmiotu obawiacie się najbardziej ?
----------------------------------------
Po
Jak wam poszło abiturienci ?
Zapraszam do dyskusji
-I know u want me baby, I think I want u too..
-I think I love u baby..
-I think I love u too.. .
polski był bardzo łatwy, takie mam odczucia, ale matma to jakieś nieporozumienie, próbna i ta z poprzedniego roku była dużo łatwiejsza.
no ale nic, poczekamy do wyników, może te 30% będzie, oby, nawet nie sprawdzam na razie żeby się nie zniechęcać w razie czego do następnych egzaminów.
angielskim się nie stresuję w ogóle, matura z angielskiego to przyjemność, najłatwiejszy egzamin z wszystkich trzech obowiązkowych.
Uh.. poprawiam w tym roku ang.. 2lata temu zawalilam a byla taka prosta:( no ale wina nauczycieli co pol roku inny no i moja lenistwo nie wymagali to sie nie uczyłam..ale w tym roku chodzialam od listopada na korki moja wiedza jest wieksza. I hope that I will pass an MaTURA exam:D
boje sie czytania i słuchania;p masakra;/ z pisaniem jakos problmów nie mam chyba,ze walna cos z kosmosu.. licze na pocztówke, wiadmosc do znajomego, ogloszenie o zgubie lub zaposzenie. No i chcaialbym prosty list albo podanie o prace, albo o jakiejs zgubie, alboe z zażaleniem lub prosba o info:D
Mam do Was pytanie czy trzeba pisac bardzo poprawnie gramatycznie na podstawie czy raczej tylko zeby zrozumieli:(boje sie,że pod wplywem stresu zawale
-I think I love u baby..
nie lubię słuchania, niektórzy ludzie na tych nagraniach strasznie niewyraźnie mówią i trudno jest mi wyciągać jakiekolwiek informacje. Jak z rodziną i nauczycielami porozumiewam się bez problemów, to tutaj tracę najwięcej punktów z całej matury, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło mieć za listening 100% dobrze. A próbne poszły tak sobie, 74% z pisemnej i 90% z ustnej. :)
Boże, daj rozszerzenie z chemii tak samo łatwą jak dzisiejszy angielski. :D Było banalnie proste! Było łatwiejsze niż egzamin gimnazjalny ;D i pierwszy raz mam chyba maksa ze słuchania ;D
ze słuchaniem to jest masakra...na angielskim.
Gówno słychać...gościu gada tak samo jak ta typiara co zapowiadała samoloty w "Misiu" S. Bareji...
Moim zdaniem bardzo łatwa była i ciężko by było jej nie zdać. :D
Listening dosyć wyraźnie, łatwo było wyłapać ;)
Z 1 części mam 33/35, a z drugą myślę, że wszystko jest ok :D
Bo zazwyczaj miałam problem z listeningiem, a dzisiaj tylko jeden błąd. :P
Jest tu ktoś bardzo dobry z angielskiego i mógłby mi sprawdzić tą część pisemną? :P
-I think I love u baby..