Hej, z racji tego że mieszkam w stanach ( buuuu ! ) chętnie podzielę się z wami ciekawostkami życia szkolnego tutaj ;)
Macie jakieś pytania ? coś was nurtuje ? Walcie śmiało :D
lista tematów
Amerykańska Szkoła strona 2 z 3
Konto usunięte: jak umiesz dodawać i odejmować ułamki to bez problemu
nie myśl tylko, że robią to na wszystkich lekcjach
to chyba nasze gimnazja ich przegoniają o lata świetlne, choć z roku na rok z tym poziomem coraz gorzej
szkoda tyle że jak mówiła autorka tematu że wybierają sobie przedmioty i taki system mi by odpowiadał
Konto usunięte: autorka wspomniała także, że amerykańskie liceum jest na poziome polskiej podstawówki
i to chyba tyle w tym temacie
dzięki Europejczykom i Azjatom trzymają jeszcze poziom
ja tam już nie wiem pogubiłem się co do ich wieku, że niby oni w wieku 16-19 uczą się dodawać i odejmować ułamki, liczyć proste pola figur ?
bo tam chyba do szkoły już idą w wieku 6lat
azjaci pewnie najwieksze mózgi co do europejczyków to nie powiedziałbym, ktoś mi opowiadał że znał gościa z francji nawet nie wiedział gdzie leży polska na mapie.
nie sprawdzałam, być może
Konto usunięte: ktoś mi opowiadał że znał gościa z francji nawet nie wiedział gdzie leży polska na mapie.
no to mało różnią się od Amerykanów
http://www.youtube.com/watch?v=NPH1N6V82pk&feature=related to najlepszy dowód na ich inteligencję
wydaje mi się że tak, największe technologie teraz wychodzą z Azji
Konto usunięte: no to mało różnią się od Amerykanów
http://www.youtube.com/watch?v=NPH1N6V82pk&feature=related to najlepszy dowód na ich inteligencję
nie mam możliwości teraz sprawdzenia filmiku ale domyślam się że go widziałem
i pytali się co to jest europa ?
pewnie żyje im się tak dobrze że nie myślą o wyjazdach zagranicę to pewnie się nie interesują innymi krajami
Konto usunięte: nie mam możliwości teraz sprawdzenia filmiku ale domyślam się że go widziałem
i pytali się co to jest europa ?
pewnie żyje im się tak dobrze że nie myślą o wyjazdach zagranicę to pewnie się nie interesują innymi krajami
tak, tak laska nie widziała, że Francja to państwo, co to Budapeszt itp., itd.
Konto usunięte: czy to prawda że większość osób ma tam nadwagę i szokiem jest spotkanie tam bardzo szczupłej osoby ?
bo mi się wydaje że to mit, patrząc na ich odsetek ludności
Nie prawda, szczupłe osoby to normalne zjawisko xD
Konto usunięte: mój znajomy, uczył się tam w liceum i na jakimś przedmiocie całą lekcję rysował owoce
ja kroiłam na biologii grzybka i uczyłam się gdzie jest trzonek a gdzie kapelusz ... i nie wiedziałam czy to ja źle się czuję i jestem u czubków, czy oni mają coś nie teges