Dziś matura z historii. Pisał ktoś? Czy tylko ja się porwałam z przysłowiową motyką na słońce?
Jak oceniacie poziom trudności?
Co najbardziej Wam pasowało, a co nie?
Zadowoleni jesteście??
Pozdrawiam :)
lista tematów
Historia. strona 5 z 7
jestem ateistką, która negatywnie ocenia postępowanie i działania kościoła. aczkolwiek, gdy papieżem był Karol Wojtyła to jego osobę szanowałam. kościół zawsze był dla mnie najstarszą partią polityczną, która podporządkowuje sobie ludzi i żeruje na nich. Ale jak papieżem był Polak, do tego tak wspaniały, który miał w sobie tyle miłości dla dzieci w szczególności - jako tako szanowałam kościół. a jego osobę to już najbardziej. Zmarł. i to zmieniło moje nastawienie. możesz się nie zgodzić, ale to moja opinia.
a jaki masz? i z czym?
Ale dobrze trafiłaś.
Ja jestem agnostyczką - nie sądzę, że Boga nie ma, nie sądzę, że jest ..
Potępiam postępowanie koscioła, księży tym bardziej - przykład - mój proboszcz ma kobietę.. Nie powinno sie im zakazywać tego by mieli rodzinę, ale cóż - taka religia, takie państwo.
Nie lubię również niepotrzebnego wtrącania się w sprawy państwa.
Co do Jana Pawła II - to był jedyny człowiek którego tak bardzo ceniłam.
Czekoladowy . Sam ^^
Tak jakoś mnie wzięło.
Dawniej jadałam śmietankowy + sok malinowy ^^
podobne poglądy?
według mnie nie ma. nie zostało to udowodnione naukowo. a poza tym, czego nie w Google to istnieje, jak mój kolega mawia
Konto usunięte: Potępiam postępowanie koscioła, księży tym bardziej - przykład - mój proboszcz ma kobietę.. Nie powinno sie im zakazywać tego by mieli rodzinę, ale cóż - taka religia, takie państwo.
mnie wkurza to, że ludzie bronią księży, że oni niby nie mają potrzeb w seksualnych. w tą bzdurę nie umiem uwierzyć. każdy człowiek potrzebuje seksu. skoro w Ameryce mogą mieć żony- tak, wiem, tam są pastorowie, ale ich religii teraz nie pamiętam.. wydaje mi się, że powinno się naszym księżom pozwolić na zakładanie rodzin. skoro w Ameryce mogą... czemu by nie zmienić prawa kanonicznego (to chyba tak się nazywa, no nie? ) ? to byłoby całkiem rozsądne rozwiązanie moim zdaniem ;)
ale kościół musi ro robić. oni chcą mieć kontrolę.
popieram. bez apelacyjnie popieram.
Konto usunięte: Czekoladowy . Sam ^^
Tak jakoś mnie wzięło.
Dawniej jadałam śmietankowy + sok malinowy ^^
mmm...:D aleś mi ochoty narobiła :>
dawaj!
Na to wygląda
julCiak69: według mnie nie ma. nie zostało to udowodnione naukowo. a poza tym, czego nie w Google to istnieje, jak mój kolega mawia
O . Dobre powiedzenie.
Dokładnie tak to się nazywa.
Nasza religia już taka jest. Moim zdaniem jednak powinno się to zmienić. Po 1. Za wilu księży ma kogoś na boku. 2. Nie wiem po jakiego uja nauczają jak prawidłowo zyć z kobieta/mężczyzna skoro sami tego w ogóle nie wiedzą.
To jest jedna wielka mafia.
Proszę !
Ha Już drugi raz to samo. Mamy takie same smaki. ^^
dogadamy się w przyszłości. przynajmniej sprzeczek o byle gówno przysłowiowe nie będzie.
też mi się bardzo podoba. :D
Konto usunięte: Dokładnie tak to się nazywa.
Nasza religia już taka jest. Moim zdaniem jednak powinno się to zmienić. Po 1. Za wilu księży ma kogoś na boku. 2. Nie wiem po jakiego uja nauczają jak prawidłowo zyć z kobieta/mężczyzna skoro sami tego w ogóle nie wiedzą.
oni wiedzą, ale nie chcą tego okazywać. bo im nie wolno. coraz więcej jest afer, że ksiądz posuwał małoletnią w zachrystii- źle ujęłam, nie tyle, co małoletnią, co niepełnoletnia.
mój dziadek określa ich, jako najstarszą i najgorszą partią świata która chce kontrować wszystko i wszystkich. gorzej niż mafia włoska :D
na języku chyba
I to się mi podoba ! ;D
Kolega też? ^^
julCiak69: oni wiedzą, ale nie chcą tego okazywać. bo im nie wolno. coraz więcej jest afer, że ksiądz posuwał małoletnią w zachrystii- źle ujęłam, nie tyle, co małoletnią, co niepełnoletnia.
Hahahaha. Ta, nasz ksiądz za to ostatnio pobił 14 letniego kolesia.
julCiak69: mój dziadek określa ich, jako najstarszą i najgorszą partią świata która chce kontrować wszystko i wszystkich. gorzej niż mafia włoska :D
Bardzo mądrze. Takie też mam zdanie.
Hahaha. Też ^^
to jest ważne!
zdanie! nie kolega! wolę mechanika.
za co?
bo mam mądrego dziadka :D 91lat już. :D 6maja miał urodziny :D
na pewno :P
Very very ważne !
Bo są u nas spotkania do bierzmowania. I kolesie po spotkaniu wlecieli do kościoła i pwoiedzieli coś do mikfofonu. Reszta uciekła, a tego jedego złapał i zaczął nim rzucać o ścianę i podłogę.
;o
Się chłop trzyma
important ;P
Konto usunięte: Bo są u nas spotkania do bierzmowania. I kolesie po spotkaniu wlecieli do kościoła i pwoiedzieli coś do mikfofonu. Reszta uciekła, a tego jedego złapał i zaczął nim rzucać o ścianę i podłogę.
głupi?!
uwierz mi. to co mój Dziadek przeszedł- jestem pełna podziwu.