Heja
W czwartek czeka mnie wyrocznia.. = angielski ;]
Macie jakiś dobry sposób na te rozmówki ?
Jak szybko skojarzyć jakieś słowa ? Z tym właśnie mam największy problem.. słownictwo :( a raczej jego brak..
Zdołam się czegoś nauczyć w 3 dni ? :)
Z angola jestem niestety kiepski więc się obawiam..
Czekam na jakieś porady :)
lista tematów
Ustny angol strona 1 z 6
Konto usunięte: Heja
W czwartek czeka mnie wyrocznia.. = angielski ;]
Macie jakiś dobry sposób na te rozmówki ?
Jak szybko skojarzyć jakieś słowa ? Z tym właśnie mam największy problem.. słownictwo :( a raczej jego brak..
a masz repetytorium? poczytaj po każdym dziale słownictwo. czytaj, ale się nie ucz. wzrokowo zapamiętasz. :)
No mam po każdym dziale bank słów. Jednak czasami tych najprostszych do konstrukcji zdań nie umiem :( :(
Powodzenia, ja zdaję w piątek.
One generalnie opierają się na podobnych schematach, więc da się to wypracować i ogarnąć.
Pewnie, nigdy nie jest za późno. ;-)
No dobra :)
Poszukam sobie w necie przykładowych rozmówek i odpowiedzi no i będę się uczył.. no i do tego słownictwo..
Ehh.. chciałbym zaliczyć na to minimum i mieć z głowy :(
Konto usunięte: No dobra :)
Poszukam sobie w necie przykładowych rozmówek i odpowiedzi no i będę się uczył.. no i do tego słownictwo..
Ehh.. chciałbym zaliczyć na to minimum i mieć z głowy :(
opisz sam obrazek to już masz 6pkt :D
i po 3pkt chyba są za każdą rozmówkę więc 9pkt kolejnej. masz 15pkt. reszta za słownictwo :)
Konto usunięte: Eh .. A te rozmówki to można jakoś w innej kolejności ? np od końca ? Jak oni to punktują ?
można wybrać :> czy chcesz najpierw obrazek, czy rozmówki :>
Konto usunięte: Macie jakiś dobry sposób na te rozmówki ?
Ja jestem taka tepa z angielskiego.... Ze sie nie przejmuj na pewno zadasz i na pewno dasz rade Ja prawie zemdlalam tak sie deenrwowalam
Moja radanie mow tego co tam pisze tylko zmieniaj slowa naprostrze ja tak kombinowalam ze sie zakrwecilam i nie wiedzialam co powiedziec:) Mow swoimi slowamia oni beda ci Pomagac Jak najprsciej nie komplikuj Mowie ci:) Kumpel kleil proste zdania i 20pkt dostał