No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 20 z 47
Konto usunięte: Klucz odpowiedzi - narzucanie komuś własnego toku myślenia i interpretowania tekstów kultury, mających na celu wzbudzić o ludzi podobne, aczkolwiek nie identyczne odczucia i refleksje.
Dokładnie.
Tak samo z narzucaniem nam interpretacji wierszy. Każdy wiersz zinterpretuje inaczej. Ja np nie zgadzam się z interpretacją kilku wierszy, a jak chciałam wyrazic polonistce swoją opinię, to mi przerywała wypowiedź tekstem "Kaśka nie marudź, tak musi byc i już! "
Konto usunięte: Klucz odpowiedzi - narzucanie komuś własnego toku myślenia i interpretowania tekstów kultury, mających na celu wzbudzić o ludzi podobne, aczkolwiek nie identyczne odczucia i refleksje.
Dokładnie.
Idealnym wzorem jest Wisława Szymborska, która zinterpretowała swój WŁASNY wiersz na tylko 70%
Miałam rację, że nie czytałam streszczeń, bo po te lektury bym nawet nie sięgnęła, a wszystko dało się napisać z fragmentu. Czytanie ze zrozumieniem trochę mnie zaskoczyło, tekst fajny, pytania już mniej. Ale da się radę :P Po 100 minutach wyszłam. Jutro będzie gorzej xD