muszę napisać recenzję 'Pana Tadeusza', oczywiście książki.
Nie przeczytałam tego, bo stwierdziłam, że w gimnazjum nie ma sensu czytać całej książki i się z tym męczyć -_- przeczytam to jak powiedzmy 'dojrzeje' do tego.
Mógłby mi ktoś jakoś pomóc z tym ?
bez zbędnych komentarzy proszę -_-
lista tematów
Pan Tadeusz strona 1 z 3
Chyba sobie kpisz...
Wejdz sobie na klp.pl i chociaz streszczenie przeczytaj i nie licz, ze zrobimy to za ciebie.
Konto usunięte: muszę napisać recenzję 'Pana Tadeusza', oczywiście książki.
Nie przeczytałam tego, bo stwierdziłam, że w gimnazjum nie ma sensu czytać całej książki i się z tym męczyć -_- przeczytam to jak powiedzmy 'dojrzeje' do tego.
Mógłby mi ktoś jakoś pomóc z tym ?bez zbędnych komentarzy proszę -_-
Przeczytaj streszczenie tej książki i napisz sama recenzje. Ewentualnie obejrzyj film.
A jeśli chodzi o streszczenie to w google wpisujesz " streszczenie Pana Tadeusza " i czytasz
Poza tym nie wmawiaj sobie, że to przeczytasz jak dojrzejesz, bo to nieprawda. Zresztą " Pan Tadeusz " jest pisany dość prostym językiem z racji tego dla kogo był pisany, więc nie rozumiem w czym tkwi problem.
mi się Lalka nie podobała. Pan Tadeusz natomiast bardzo. Żebrowski według mnie spisał się na medal, ale i tak Linda, jako Ksiądz Robak był genialny. :D w głowie mam taki fragment wypowiedzi, bo Linda ma strasznie charakterystyczny głos :)
również cenię Ogniem i Mieczem (mimo, że Sienkiewicza nie cierpię). Film oglądałam nałogowo. w Podstawówce, codziennie włączony magnetowid i oglądałam. matka mnie już dość miała.
za grube, nie znoszę aż takich lektur. nie mogłam się połapać, nawet czytając opracowanie ;)
Konto usunięte: Szczerze modle sie o temat z Lalki na maturze, mam nadzieje, ze CKE nie bedzie sie sugerowalo probna matura z OPERONU i mi dadza ten temat...
wszystko tylko nie Lalka.! już wolę Dziady Drezdeńskie.
julCiak69: za grube, nie znoszę aż takich lektur. nie mogłam się połapać, nawet czytając opracowanie ;)
Gdybym nie czytal jej to tez bym sie nie mogl polapac w opracowaniu:)
Czytalem na szczescie i nie zaluje, dlatego mam nadzieje, ze z grubych lektur to dadza to bo ani "Zbrodnia i kara" ani jakies 'Potopki" to nie dla mnie.
Ja szczerze z liceum to nic nie wole oprocz Lalki...A o Dziadach nie wspominajmy nawet
próbowałam zacząć ją czytać, ale to dla było za bardzo skomplikowane.
Konto usunięte: Czytalem na szczescie i nie zaluje, dlatego mam nadzieje, ze z grubych lektur to dadza to bo ani "Zbrodnia i kara" ani jakies 'Potopki" to nie dla mnie.
a dla mnie. wolę Potop, gdybym miała wybierać miedzy Lalką, a Sienkiewiczowską Trylogią
Konto usunięte: Ja szczerze z liceum to nic nie wole oprocz Lalki...A o Dziadach nie wspominajmy nawet
czemu.?
jedyne, co zrozumiałam.
chociaż bardziej mi pasuje pisać wypracowanie z Pana Tadeusza lub Kordiana. Nie obraziłabym się za Nad Niemnem.
Bo zaczelas od pamietnikow starego subiekta:DTo wlasnie byla najgorsza czesci ksiazki:P
Nawet sie nie zabralem za to.Baba od polskiego dala nam 5 dni czasu miedzy Zbrodnia i Kara a potopem wiec odrazu sie poddalem, nawet streszczenia nie czytalem:)
Jak wyzej, przelecialem ten okres w szkole nawet bez streszczenia,
julCiak69: chociaż bardziej mi pasuje pisać wypracowanie z Pana Tadeusza lub Kordiana. Nie obraziłabym się za Nad Niemnem.
Pana Tadka przezyje, Nad niemnem nie:D
Zreszta nie ma sie co dziwic, taka nauczycielke mamy, ze trzeba na sobie polegac i z przygotowaniem do matury u niej to lepiej sie nie wypowiadac