XQueenOfDisco
XQueenOfDisco
  30 września 2009 (pierwszy post)
Chciałabym się dowiedzieć, czy dyskalkulia dotyczy tylko matematyki, czy również innych przedmiotów ścisłych, jak chemia i fizyka?:woot: Byłam na spotkaniu z panią psycholog, znajomą mojej mamy, co prawda nieformalnie, ale dowiedziałam się że mogę mieć dyskalkulię. Dziwne jest tylko to, że z matmą sobie radzę i lubię ten przedmiot, za to fizyka i chemia to jakaś masakra :ninja:
Nie wiem czy jest sens "wyrabiać" sobie ten papierek, bo jeżeli to działa tylko na matmę to mi to niepotrzebne.
Dziękuję za konkretne odpowiedzi
Rosiczka00
Rosiczka00
  1 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: dla niektórych, którzy jeszcze nie zrozumieli: CZY DO DYSKALKULII WLICZA SIĘ TEŻ CHEMIA I FIZYKA? :x

ale czy Ty nie rozumiesz, że to nie ma żadnego znaczenia ?
Konto usunięte
Konto usunięte: Objawy dyskalkulii: * nieumiejętność wykonywania elementarnych działań na materiale liczbowym (dodawania, odejmowania, dzielenia, mnożenia) ; * wtórny zanik zdolności myślenia logicznego na materiale liczbowym; * ogólne problemy w dedukcji, rozumowaniu, analizowaniu i wyciąganiu wniosków z działań matematycznych; * ataki nerwicowe lub stresowe przed wykonywaniem działań matematycznych.

nie lubiłam się w liceum uczyć historii, czy wymyślono już na to jakąś nazwę? :D
margotka
margotka
  2 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie lubiłam się w liceum uczyć historii, czy wymyślono już na to jakąś nazwę? :D

dyshistorykum ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.