Mam jedno pytanie: Co właściwie można robić po filologii angielskiej/polskiej?
lista tematów
pytanie. strona 2 z 2
w zawodówce nie ma kierunku sprzątaczka
Uważaj, bo jeszcze możesz prosić o taką posadę, byleby mieć pieniądze. Dziwi mnie Twoje nastawienie. Praca jak praca
i być dumą rodziny. W końcu zna Cię tyle ludzi ;d
Konto usunięte: Ale tak na poważnie, to bardzo mnie to ciekawi bo osobiście nie mam znajomych po zawodówkach,
często jest tak, że ci po zawodówce zarabiają większe pieniądze niż ci po takiej filologi. Mają własne warsztaty, bo uczą się tego zawodu przez trzy lata. I jeszcze może być tak, że Ty, po studiach możesz prosić o to by przyjął Cię do pracy tego po zawodówce.
No nie ma. Ale skoro sprzątaczki muszą mieć średnie wykształcenie CONAJMNIEJ, to kim są ludzie po zawodówkach? cieciami, dozorcami?
Konto usunięte: Uważaj, bo jeszcze możesz prosić o taką posadę, byleby mieć pieniądze. Dziwi mnie Twoje nastawienie. Praca jak praca
Wszystko może się zdarzyć. ;-) Ty też nie wiesz co cię w życiu czeka...
dla mnie to byłby jakiś sukces, pewnie większy niż zostanie sprzątaczką. Dla mojej rodziny pewnie nie ale to moje życie i moja sprawa. :)
Konto usunięte: często jest tak, że ci po zawodówce zarabiają większe pieniądze niż ci po takiej filologi. Mają własne warsztaty, bo uczą się tego zawodu przez trzy lata. I jeszcze może być tak, że Ty, po studiach możesz prosić o to by przyjął Cię do pracy tego po zawodówce
A skąd wiesz, że Ty nie będziesz się o to prosić? I z reguły ludzie po studiach nie proszą się o przyjęcie do pracy ludzi po zawodówce, chyba chociaż w Polsce wszystko jest możliwe, więc i to by mnie nie zdziwiło. Ja mam zamiar zostać tancerką
polskiej? chyba tylko kariera w szkolnictwie.
po angielskiej możesz pracować w szkole, być tłumaczem przysięgłym, pracować na granicy, na lotnisku itp
szczerze? zastanawiałam się nad anglistyką, ale to, co można po niej robić nie fascynuje mnie;]
Konto usunięte: oczywiście, że mogę się prosić, dlatego nie szufladkuję ludzi na gorszych-po zawodówce i tych lepszych po studiach
Jakbyś umiała czytać ze zrozumieniem, to nie miałabyś problemu z rozszyfrowaniem, o co mi chodziło.
Napisałam, że skoro sprzątaczka musi mieć AŻ średnie wykształcenie, to co mają zrobić ludzie po zawodówce. Jak dalej nie rozumiesz to wróć na wcześniejszą stronę i przeczytaj jeszcze raz, dokładnie.