mieliście trudności z zapoznaniem się z nową klasą po gimnazjum ? ja jestem nieśmiała .I nie wiem jak to będzie w nowej szkoły. trzeba to przełamać i zagadać ;p
lista tematów
nowa szkoła strona 2 z 2
a ja mam problem, bo jestem w ostatniej klasie gimnazjum i nie wiem gdzie chce iść dalej.. ale to nie na temat xD
a co do nowej szkoły/klasy to nie mam stresa, bo to normalne, że kiedyś w końcu trzeba się posunać naprzód i zrobić krok xD
:D
Konto usunięte: mieliście trudności z zapoznaniem się z nową klasą po gimnazjum ? ja jestem nieśmiała .I nie wiem jak to będzie w nowej szkoły. trzeba to przełamać i zagadać ;p
Przeniosłam się do innego miasta i zupełnie innej szkoły i niestety, nie znałam nikogo z osób, które chodziły do mojej nowej klasy, czy chociaż szkoły.
Też nie należę do najbardziej śmiałych, zwłaszcza, że wiele osób z mojej klasy chodziło razem nawet do podstawówki, więc znali się już długo i dobrze.
Na szczęście nie miałam większych problemów z nawiązaniem znajomości.
A przełamanie się i zagadanie to nic specjalnie trudnego, wystarczy zacząć trzymać się z kilkoma osobami i później dzięki nim poznawać innych.
Głowa do góry. ;)