Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 48 z 256
Na filologię polską, więc angielski mi nie potrzebny .
A Ty gdzieś studiujesz ?
Dla mnie całkiem ok. tylko te koszmarne brytyjskie akcenty .
Ja też Bo polegnę.
no i bardzo dobrze.
http://img242.imageshack.us/img242/1584/05052009040.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/9953/05052009042.jpg
to tak w ramach gdyby ktoś zapomniał o czym pisał; D
A mnie polski rozszerzony lekko przeraził. Próbne były o wiele łatwiejsze. Dobrze, że chociaż temat tekstu był ciekawy.
A angielski...pisałam podstawę i wydaje mi się, że poszło mi całkiem nieźle. No, może poza listeningami. A zresztą okaże się...
Nie, to z innej szkoły zupełnie.
Konto usunięte: Miałeś/łas odwiedzić kolegę w Londynie w przyszłym tygodniu. Napisz wiadomość w której odwołasz swoją wizytę z powodów zdrowotnych, napiszesz co zalecił Ci lekarz, zapytasz kolegę jakie ma plany na wakacje(xyz, nieokreślony limit słów)
Po skończeniu szkoły postanowiłeś/łaś przerwać naukę na rok. Nie rozmawiałeś/łaś o tym jeszcze z rodzicami. Napisz list do kolegi z Anglii. Poinformuj o swojej decyzji, i podaj powód jej podjęcia. Napisz jak zamierzasz spędzić ten rok i co chcesz robić po jego zakończeniu. Wspomnij o pozytywnej reakcji Twoich przyjaciół oraz swoich obawach związanych z reakcją rodziców. Zapytaj kolegę o jego opinię i poprośo radę jak przekonać rodziców do tego pomysłu. (xyz, 120-150 słów)
Konto usunięte: Miałeś/łas odwiedzić kolegę w Londynie w przyszłym tygodniu. Napisz wiadomość w której odwołasz swoją wizytę z powodów zdrowotnych, napiszesz co zalecił Ci lekarz, zapytasz kolegę jakie ma plany na wakacje(xyz, nieokreślony limit słów)
ahahaha.. to było na maturze? niedawno pisałam taki sam list na lekcji angielskiego :P