niewiele brakuje mi do paska na koniec roku, ale nie chce mi się uczyć, ciepło na dworze , po prostu czuje zbliżające się wakacje . znacie jakiś dobry sposób na mobilizację?
lista tematów
mini problem strona 1 z 3
Kochana walcz o niego!! :)) Trudno zmus sie i ucz, mozesz tez zabierac ksiazki na dwor. trzyam kciuki ;) po latach beda mile spomnienia.
Konto usunięte: Ja uważam, że to wiocha naciągac sobie oceny "do paska".. To strasznie dziecinne, dojrzali ludzie wiedzą co mają w głowach i nie potrzebny im żaden pasek, żeby "mama była dumna" albo żeby pokazac, że się jest madrym człowiekiem - to tylko świadczy na odwrót..
Masz rację, ale oceny w ostatniej klasie gimnazjum są mocno ponaciągane. Chociaż nie każdy ma taki zaszczyt być lubianym przez nauczycieli (np. ja ) i wtedy oceny zostają zaniżane. :)
Na szczęście liceum (przynajmniej moje) ma dobrą kadrę, która jest sprawiedliwa i ten problem zniknął.
ja slyszalam ze 5 :]
Konto usunięte: niewiele brakuje mi do paska na koniec roku, ale nie chce mi się uczyć, ciepło na dworze , po prostu czuje zbliżające się wakacje . znacie jakiś dobry sposób na mobilizację?
ha! rodzice obiecali mi wymarzone wakacje jezeli bede miec pasek no i co zrobic?
tylko większość osób naciąga sobie tak oceny poprzez wychowawcę.
To dopiero jest żenada. "proszę pani, bo chciałabym mieć pasek, ale pani X, Y i Z nie chce dać mi piąąąąątki. " Nieważne przeciez, że nie potrafi na 5, ale jak pani wychowawczyni się postawi to pasek musi być
@NaTaLka9310x:
skoro nie chce Ci się uczyć, chcesz podciągać oceny w ostatniej chwili- nie zasługujesz na pasek. Jak będę nauczycielką, jeszcze będę obniżać oceny tym, którzy pchają sie do paska, a gówno umieją.
mobilizacja
może brakujące parę złotych dorób gdzieś przy okazji
drogi ten pasek ?
wytycz sobie cel - w tym przypadku "pasek"
Konto usunięte: tylko większość osób naciąga sobie tak oceny poprzez wychowawcę.
To dopiero jest żenada. "proszę pani, bo chciałabym mieć pasek, ale pani X, Y i Z nie chce dać mi piąąąąątki. " Nieważne przeciez, że nie potrafi na 5, ale jak pani wychowawczyni się postawi to pasek musi być
czasami jak tak patrze to mam uczucie że poziom edukacji w ciągu kilku lat poszedł ogromnie do przodu
za "moich czasów" mieć 5 na koniec to byłeś kimś , dziś jedno z drugim się przechwala i licytuję kto ma więcej 6 ( tym bardziej jak sie nie ma pojęcia o tym co się uczyło)
chociaż i za moich czasów to tez sie działo.. zwłaszcza jak sie jest dzieckiem nauczyciela to nie wypada NIE MIEĆ paska na świadectwie
...Ignorance is bliss...