Interesuje mnie czy Wy, będąc, bądź nie będąc na takich wycieczkach zwiedziliście coś fajnego.
Fajnego, mam na myśli coś 'innego niż zwykle', co moglibyście polecić.
A.
Crazy Guides :D wycieczka do Nowej Huty ;)
Kazimierz, synagogi i knajpy ;)
Wisła i wały - główne miejsce 'posiadówek' :D
Muzeum Czartoryskich - m.in 'Dama z Łasiczką' ;)
Shisha Club :D
podałabym jeszcze propozycje klubów, ale raczej Was tam nie wpuszczą ;>
w Krakowie warto zobaczyć to, co jest stereotypowe: smoka wawelskiego, Wawel, Wisłę...kiedy będziecie w tej okolicy na przeciwko parkingu jest restauracja "Panorama" - na piętrze można zobaczyć ciekawe widoki i trochę odpocząć... na pewno musicie wybrać się na rynek, przejechać dorożka, zobaczyć sukiennice i Kościół MAriacki, Bramę Floriańska i park tuz za nią...
nie spędzajcie wolnego czasu w centrum handlowym przy dworcu, bo nie warto;]
dla tych, co zdają maturę z histori:...można zwrócić uwagę na budowę miasta i jak drogi schodzą się do rynku oraz w jaki sposób przecinają się ulice + ich nazwy
można też zwiedzić dom Matejki... i kościół Franciszkanów - piękne witraże Wyspiańskiego wraz z freskami na pewno pomogą nie jednemu czy na polskim, czy na maturze...
Muzeum Narodowe organizuje wiele ciekawych wystaw...
z Nową Huta to nie był żart... czytałam gdzies na necie, że organizują wycieczki do tego miesjca... no w końcu PRL jest już minioną epoką...
a może wasza polonistka podzieli was na grupy - zaznaczy najciekawsze miejsca na mapie i ta drużyna, któa po całym dniu będzie wiedziała o tych miejscach najwięcej odpowiadając na jej pytania dostanie najlepsza ocenę?:P ... no chyba, ze to nie w ramach szkolnych;)